Hello There, Guest! Login Register


Upgrade modest

#1
Salutare tuturor. Am o dilema si simt nevoia unui sfat avizat. Sunt posesorul unui Philips Saeco de vreo 6 ani si vroiam sa fac un upgrade prin achizitionarea modelului vechi de Gaggia Clasic, la un pret mai mic decat modelul dupa 2015 . Folosesc o rasnita Hario Skerton.
       O alta solutie ar fi fost schimbarea dusului cu o sita IMS ,folosirea portfiltrului nepresurizat la Saeco si achizitionarea unei rasnite Lelit PL043 MMI, desi se gasesc mai greu accesorii pentru diametrul de 53mm.
        Bugetul e limitat din pacate, stiu ca ideal ar fi fost sa iau si rasnita si espressorul, dar momentan pot cumpara doar una din piese. Care din cele 2 variante ar aduce un plus de calitate in ceasca?
        Multumesc.
Baby Gaggia+PID, Lelit PL43MM
 
Reply
#2
a 2-a solutie Big Grin. Mai strangi bani si iei dupa aia ceva aparat serios sh.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#3
Vorbesti ca upgrade folosirea portafiltrului nepresurizat. Sa inteleg sa inca il folosesti presurizat?
Si nu este rea ideea sa achizitionezi o risnita mai performanta pe care sa poti sa o folosesti si in viitor daca vei cumpara un alt espressor.
 
Reply
#4
Da pana acum am folosit presurizat. E mai facil de folosit pentru doamna Smile. De aceea as vrea sa fac rost de un portfiltru separat, fara plastice ca sa-l folosesc nepresurizat. Nu stiu daca cel de la Spaziale se potriveste, am gasit pe piese-espressor.ro.
Baby Gaggia+PID, Lelit PL43MM
 
Reply
#5
Vei avea nevoie de rasnita capabila espresso cu nepresurizat.


Sent from my iPad using Tapatalk
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#6
Pentru portafiltru incearca aici http://www.dairshop.ro/piese-schimb-nect...asice.html . Sint care l-au cumparat si zic ca se potriveste perfect.
 
Reply
#7
[quote="Zaheyu" pid='78444' dateline='1510326314']
Vei avea nevoie de rasnita capabila espresso cu nepresurizat.


Am scris la inceput ca folosesc o Hario Skerton. Eu zic ca e ok momentan.
Multumesc pentru info.
Baby Gaggia+PID, Lelit PL43MM
 
Reply
#8
Ia ceva mai ok gen pl43mmi parca e de vanzare pe forum si ia sita nepresurizata. Rezolvi cu espressorul după. Hario e ok pt orice numai espresso sau ibric nu.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#9
Multumita lui Sorin2505 sunt acum posesorul unei rasnite Pl043MM. Dupa ceva cautari, telefoane si un drum la piese-espressor am renuntat la ideea unui filtru nepresurizat pentru Saeco.  Si pentru ca tot e Black Friday am comandat un Gaggia Baby despre care s-a tot vorbit pe forum, de pe OLX. L-am vazut si in realitate inainte si desi e model vechi, 2001, pare sa fie din alta clasa decat Saeco. Astept sa vina si sa incep extractiile Smile
Baby Gaggia+PID, Lelit PL43MM
 
Reply
#10
(10-11-2017, 19:33)adiszep Wrote: Ia ceva mai ok gen pl43mmi parca e de vanzare pe forum si ia sita nepresurizata. Rezolvi cu espressorul după. Hario e ok pt orice numai espresso sau ibric nu.

Eu fac de ceva timp espresso cu Hario Skerton si Saeco Poemia, cu portfiltru depresurizat si merge super ok, daca il strang la maxim chiar infund masinaria.

Am avut probleme intr-adevar cu faptul ca avea pasi prea mari (la unele cafele mergea la fix, la altele curgea ori prea repede ori se infunda intre pasi), dar l-am facut stepless cu o simpla piulita M8 Smile
Cafflano Kompresso, Saeco Poemia PF depresurizat, Hario Skerton modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)