Welcome Back Log In Create Account

Upgrade espressor pentru testare profiluri in prajitorie

Salutare tuturor,

Vreau sa-mi fac upgrade la un espressor mai de doamne ajuta sa pot sa testez profiluri de espresso pentru prajitorie. Am un Rancillio mai vechi Classe 6 cu heat exchanger, fara PID si ma omoara surfingul la temperatura, pana nimersc temperatura ok pierd timp si cafea inutil. As vrea sa-mi iau ceva cu PID, nu tin neaparat la dualboiler, doar ceva sa pot trage 5- 6 shoturi la fel, poate o data pe saptamana. Bugetul ar fi undeva la 1200 - 1500 de euro, as prefera nou dar sunt deschis si la ceva ok SH.

Multumesc,

Reply
5- 6 shoturi unul dupa altul ? cu cat timp intre ele ?
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Pai daca am 2 - 3 cafele pe care le degust (cu modificarile de macinare de rigoare), as spune undeva la 3 - 4 minute intre ele. Vreau sa scot din ecuatie variabila temperatura, sa stiu ca modificarile de gust sunt date doar de gradul de macinare

Reply
Din experienta acumulata din chibitzatul pe la prajitoriile locale, indraznesc sa te intreb... esti sigur ca acest flux de lucru este corect ?

Ei testeaza prajirile de espresso la fel ca pe cele de brew, prin cupping.
Mai trag un espresso asa, cel mult odata pe saptamana, pentru resetat papile, dar nu pentru evaluat prajiri.

Reply
Intradevar. Fac cupping pentru toate batchurile/profilurile de prajire. Dar ce prajesc special pentru espresso adica un grad de prajire putin mai ridicat fata de filtru vreau sa vad cum se traduce si pe espresso. Nu tot timpul o calitate ok pe cupping iese la fel si pe espresso.

Reply
Ok, atunci inca o alternativa, de asemenea practicata de uni prajitori mici... de ce nu ai face profilarea la client, pe masina lui?
Se practica, si nu din motive de economie a prajitorului, ci ca sa se muleze cat mai exact pe cerintele clientului.
Pe o masina de bar iese altfel decat pe una din gama corespunzatoare bugetului indicat...

Reply
Modelul tau merge brici pentru cine lucreaza cu cafenele. La mine e putin diferit, am doar 2 contracte mici pe partea de B2B, restul de vanzari vine din cafea retail pe shop online si pentru segmentul acesta trebuie sa stabilesc un baseline.

Reply
La fel și cu apa presupun… nu e tot aia ca prăjești în Iași pt Iași sau pt … Deva :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)