Espressoman infocat
Pitesti
Salutare
Am un PL41 TEM de vreo 2 ani si vreau sa fac upgrade.
Ma intereseaza stabilitatea termica, prefinfuzie si PID cat mai precis, cu display , precizez ca nu beau cu lapte.
M-am uitat la Mara X, dar nu are PID decat pe 3 trepte, acum ma uit la SB E61 cu PID: Espressor Bezzera UNICA PID, ECM Classika PID...
Alte sugestii ?
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Espressoman infocat
Otopeni
Din ce ai enumerat tu, avand in vedere ca nu bei cu lapte, eu as alege ECM : fie Clasika PID (are si stut de frotare lapte) fie Puristika (fara stut de frotare lapte).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Iași
17-01-2022, 14:18
(This post was last modified: 17-01-2022, 14:25 by RaduNim.)
Salut!
eu am Unica și sunt foarte mulțumit de ea. Singurul "inconvenient" este ca diferența intre temperatura de pe PiD si cea de deasupra pucului este de 3-4 grade dar dacă folosești un termometru de grup ceva timp te obișnuiești.
Am ales unica pt ca ecm classika era prea scump si teoretic livrau același lucru dar dacă bugetul îți permite clasica nu ezita.
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Pitesti
(17-01-2022, 13:56)Dan_R Wrote: Din ce ai enumerat tu, avand in vedere ca nu bei cu lapte, eu as alege ECM : fie Clasika PID (are si stut de frotare lapte) fie Puristika (fara stut de frotare lapte).
M-am gandit si eu la Puristika, dar nu am vazut niciun fel de feedkack pe aici.
Sunt curios daca as putea pune rezervorul de apa pe un raft sub espresor, acele furtune cat de flexibile or fi si ce dimensiuni au ? Aici cred ca trebuie sa iau legatura cu importatorul.
PrettyGoodCoffee
Bucuresti
Salut,
Si eu tot pe ECM as merge sincer, mai ales ca vrei stabilitate termica.
La Mara X, desi e foarte fain si iti spun din experienta, nu prea ai stabilitate. Trebuie sa stai ceva ca sa se stabilizeze cat de cat.
Si cam asa e cu toate HX-urile. As zice sa mergi pe un Single Boiler, gen ECM sau Bezzera.
Ai mai avea varianta tot de la Lelit, de PL91T Victoria si cred ca ai si un pret bun prin forum. Trebuie sa verifici, dar eu zic ca e de luat in calcul. E in alta poveste design-ul, dar e stabil din cate am citit despre el.
Lelit Bianca V2, Niche Zero, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix, Acaia Lunar, Felicita Incline,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini
PrettyGoodCoffee
Bucuresti
Sau poate te gandesti la ECM Puristika, ca tot a inceput sa apara in discutii :)
Lelit Bianca V2, Niche Zero, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix, Acaia Lunar, Felicita Incline,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini
Espressoman infocat
Pitesti
(17-01-2022, 20:53)Razvan.PGC Wrote: Sau poate te gandesti la ECM Puristika, ca tot a inceput sa apara in discutii 
Rezervorul ala separat de apa, desi pare interesant, cred ca mai mult incurca, cel putin in cazul meu.
Ar trebui sa il pun sub espresor, pe raft, si nu cred ca ajung furtunele....
Incognito
Dacia
Găsești la instalații sanitare tot felul de furtune, prelungiri, reducții, etc., deci nu cred că e o problemă din punctul ăsta de vedere.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut,
Daca te hotarasti la upgrade , vinzi PL41TEM ?
Scuze daca m-am bagat aiurea.
Seara buna
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S
Espressoman infocat
Pitesti
(21-01-2022, 00:29)Stefann Wrote: Salut,
Scuze daca m-am bagat aiurea.
Seara buna
Salut
Nu te-ai bagat aiurea, te anunt cand il scot la vanzare, e intretinut impecabil si merge perfect.
Espressoman infocat
Bucuresti
(21-01-2022, 11:45)anyidulike Wrote: (21-01-2022, 00:29)Stefann Wrote: Salut,
Scuze daca m-am bagat aiurea. /
Seara buna
/
Salut
Nu te-ai bagat aiurea, te anunt cand il scot la vanzare, e intretinut impecabil si merge perfect.
Ok.
Astept un semn de la tine pe PM cand te hotarasti.
Multumesc frumos
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S