Espressoman infocat
Posts: 14
Joined: Nov 2020
Bucuresti
11-04-2023, 09:51
(This post was last modified: 11-04-2023, 09:54 by bfp.)
As vrea sa fac un upgrade de la Gaggia Classic PRO si as dori niste sfaturi pe principiul pros and cons.
Pentru rasnit folosesc un Eureka Mignon Specialita iar nr de cafele pe zi e destul de mic, doua espresso si doua americano/latte.
Focusul ar fi sa iasa ce trebuie pe espresso si sa fie un improvement fata de Gaggia Classic PRO.
Ca si alternative am studiat:
1) Lelit Mara X
2) ECM Classika PID
3) Profitec PRO 400
Astept diverse pareri si opinii cu privire la upgrade. Ar fi interesant sa auzim si de la fostii posesori de Gaggia Classic la ce au trecut.
Multumesc
Espressoman de modă veche
Posts: 795
Joined: Feb 2018
București
11-04-2023, 10:34
(This post was last modified: 11-04-2023, 10:47 by Cip.)
Salut!
Eu am trecut de la GC la ECM Classika și am fost foarte fericit până la momentul când a apărut o schimbare în programul meu și am fost nevoit să încep rutina zilnică foarte dimineață. Acela a fost momentul când am simțit cel mai mult limita aparatului care, după părerea mea, se rezumă la timpul relativ mare de trecere din modul brew în modul steam. Spun relativ pentru că dacă nu ești într-o situație ce impune prepararea băuturilor cu lapte într-un timp cât mai scurt, echipamentul este super OK. Totuși, dacă timpul de preparare este o problemă, mașinile cu SB nu sunt o opțiune.
Având în vedere prețul aparatelor indicate de tine m-aș uita și la Bellezza Bellona Dual Boiler PID.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Posts: 132
Joined: Apr 2016
Cluj-Napoca
Dacă nu contează timpul de încălzire, respectiv trecerea de la extracție la frotare, atunci un espressor cu un control cât mai precis al temperaturii ar fi un upgrade față de GC.
Ca variantă de DB ar mai fi ACS Minima, la un preț similar cu ECM Classika. L-am văzut la Barshaker și arată mai bine decât în poze. Timp de încălzire mai mare de 30 de minute.
Pentru posibilități de preinfuzie la presiune, Lelit Elizabeth ar fi cel mai relevant DB. 20 de minute timp de încălzire ca DB.
Espressoman infocat
Posts: 14
Joined: Nov 2020
Bucuresti
Multumesc pentru sfaturi. O sa studiez si modelele sugerate.
#GCP, #Eureka 17NX