Hello There, Guest! Login Register

Upgrade de la Flair Pro 2

M-am hotarat sa trec la un espresor automat si dupa multe ore de sapaturi pe forum dar si pe youtube am restrans optiunile la 3 variante:

Mara HX V2
ECM Classika PID
Lelit Bianca V3

Stiu ca ultima nu prea are ce sa caute in aceeasi lista dar ma tot gandesc, dau odata banii, plang putin dupa ei si gata, nu mai am unde si la ce sa fac upgrade.

Am tot citit despre instabilitatea termica a espresoarelor single boiler. De principiu vreau sa fac maxim 4-5 cafele pe zi. Eu, personal, beau doar cafea dar am in casa persoane care beau cu lapte, motiv pentru care voi fi foarte des in situatia de a face espresso dupa care imediat un latte/cappuccino. Nu vreau sa astept 5 minute sa fac inca o bautura ca nu ne mai putem bucura cu totii de acel moment daca le bem pe rand.

O alta dilema este daca upgrade-ul de flow control chiar este util sau nu pe un HX. Am citit ca Mara, de pilda, are deja debitul de apa prin grup destul de limitat asa ca nu prea are sens acea apertura pentru ca oricum nu faci o profilare asa cum trebuie.
La ECM m-a atras faptul ca este construit foarte solid. Detest lucrurile construite firav.

In final cel mai important lucru pentru mine este sa pot optine un espresso cat mai bun.

P.S. ca rasnita am Eureka Mignon Specialita. Sunt multumit de ea, nu-i mai fac upgrade.
P.S.2 m-am gandit si la varianta sa fac exclusiv cafea la espressor si sa cumpar Nanofoamer Pro sau ceva similar pentru lapte. Mai merita Bianca intr-o asemenea situatie?

Ce sfaturi imi dati?

Reply
corectie: am vrut sa scriu semiautomat

Reply
Salut,
Tu oscilezi între 3 tipuri diferite de espressor, care la un click distanță de o căutare pe acest forum, ai fi văzut ca au fost analizate și disecate de-a lungul timpului, până la ultimul cablu.
Dar de dragul discutiei , aș pune Bianca pe primul loc pentru ca oferă un set de avantaje net superioare celorlalte două; bineînțeles și prețul este pe măsură.
Espresso bun fac toate, aici depinde de tine ce compromis vrei să faci, dacă ai alege între ECM și Mara: vrei să aștepți preț de 1 minut ca boilerul să se pregătească de abur( ECM ), însă pentru espresso, apa va fi la o temperatură stabilă și constantă; sau vrei să folosești un HX unde poți folosi aburul concomitent, însă va trebui mai multă disciplină în “temperature surfing”? ( Mara) .

Ordinea în care le văd eu este Bianca-ECM-Mara….

PS: ar trebui să ai în vedere în viitor și buget pentru rasnita; chiar dacă zici ca nu ai face upgrade, trebuie sa realizezi ca rasnita oferă gustul, iar a ta este entry level, asa ca există și acolo un potențial enorm de îmbunătățire gust cafea. Iti spun pentru ca am avut și eu Eureka de-a lungul anilor; sunt niște râșnițe excelente ;pana apuci sa bei o cafea la o rasnita High-End, ca pe urma nu vrei sa te mai întorci înapoi.
Tudor’s Pavoni Pro Custom• Ceado E37SD Opalglide• Profitec 500

Reply
Multumesc pentru raspuns.

M-ai facut curios in legatura cu rasnita, poate o sa aloc buget si pentru ea in viitorul apropiat.

Intre timp am mai adaugat pe lista un potential candidat, ECM Puristika, alaturi de Nanofoamer Pro. Impreuna costa tot cat un ECM Classika. Din ce am vazut pe youtube face o crema foarte buna si nu cred ca o sa reusesc eu sa fac una peste, mai ales ca eu nu beau cafea amestecata cu lapte.

Reply
ignorati...nu stiu cum sa sterg...
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)