Hello There, Guest! Login Register


Trimmer electric și motocositoare lidl

#1
Salut,
Are cineva motocositoare de la lidl sau trimmer cu acumulator, dacă da va rog sa împărtășiți experienta, dacă merita sau sa merg pe un stihl la motocositoare.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#2
Am avut un trim și o foarfecă electrică de la Lidl (achiziționate de consoartă) care au mers direct la gunoi după două-trei încărcări. Sînt chinezării ieftine care ți se rup în mînă. Recomand motocoasă Honda, am tras de ea la maximum vreo trei ani și este ca nouă, după un an de stat în magazia cu acareturi de grădinărit pornește la prima sfoară. Pentru meseriași adevărați, coasa Offner- Zwei Rinder, dacă știi să o bați și să o ascuți cum trebuie dai cu ea de mai mare dragul și faci mișcare mai ceva ca la sala de forță.
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D
 
Reply
#3
Am vazut motocoasa de la Lidl acum cativa ani, fiind in vizita la un prieten care locuia in Austria si care nu era prea multumit de ea. Drept urmare cand m-am intors in tara am cumparat un Stihl FS55 pe care il folosesc si acum fara probleme (au trecut mai mult de 7ani). Daca te decizi pe Stihl, te sfatuiesc sa cumperi incepand de la modelul FS55 in sus (depinde ce suprafata tunzi si cat de des). Nu agreez trimerul electric, am avut mai multe modele, toate sunt jucarii cu care te chinui sa tunzi iarba si in final renunti la ele. Este adevarat ca si Honda face motocoase fiabile. Eu am ales Stihl fiindca am avut impresia ca o sa gasesc mai usor si la preturi nu foarte mari, pieses de schimb. Pana acum nu am avut nevoie decat de fir de taiat (daca vrei poti utiliza si discul cu cutite), benzina si ulei de motor.
 
Reply
#4
Salut,
Mulțumesc frumos, pe un fs55 înclin și eu, am observat ca are și cuțit. Pornește ok? Ce am auzit de la unii colegi ca aveau niște nume din astea. Ruris, micul fermier și tot asa.. .. Ca au probleme la pornire
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#5
Porneste fara probleme desi are vechime deja. Eu mi-am impus o regula la motoarele care functioneaza cu benzina in amestec, respectiv : nu las benzina in rezervor dupa utilizare, o descarc in sticla cu amestec si in plus gresez capul trimmerului de 2-3 ori pe an (are un surub pe care il desfac si introduc acolo vaselina cu o pompa manuala de gresaj).
 
Reply
#6
M ar interesa și un prelungitor, rola buna, pe la 8A sau mai mult sa ducă și un aparat de sudura. Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#7
(15-06-2021, 18:44)tase Wrote: Pentru meseriași adevărați, coasa Offner- Zwei Rinder, dacă știi să o bați și să o ascuți cum trebuie dai cu ea de mai mare dragul și faci mișcare mai ceva ca la sala de forță.

Recomand și eu cu căldură. Tocmai ce vin și eu de la țară unde am găsit buruianu' cât casa. Nici motocoasa nu-i rea da' tot clasic e adevărăciune. Smile
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#8
Știu sa cosesc și sa o ascut dar nu am bătuut coasa. Sa ma apuc acum sa bat coasa, nus țiu ce sa zic.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#9
(15-06-2021, 23:03)d2florin Wrote: Știu sa cosesc și sa o ascut dar nu am bătuut coasa. Sa ma apuc acum sa bat coasa, nus țiu ce sa zic.

https://onescytherevolution.com/peening.html .
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D
 
Reply
#10
Eu am o makita Dbc 340. E un mic monstru care functioneaza cu amestec benzina si ulei si in afara de o bujie si benzina (consumabile ) nu am schimbat nimic in 5 ani.  Evita electricele.
Si eu am auzit numai de bine de motocoasele Honda (motoare in 4 timpi).
 
Reply
#11
Din experienta pot spune ca sculele Parkside de la Lidl sunt comparabile cu cele entry-level din oferta producatorilor renumiti pentru performanta si fiabilitate la preturi pe masura. Un soi de Lelit in prepararea espresso daca vrei Smile.
Asa cum drujbele electrice sunt recomandate pentru lemn de esenta moale, diametre mici si situtatii in care poluarea fonica trebuie sa se incadreze in limitele bunului simt, asa si trimmerele au un rol bine definit in arsenalul cu scule pentru gradinarit adica perimetre alei si suprafete mici cu iarba usor de taiat.

Cat despre motocoase, daca preferi zgomot redus si usurinta in utilizare iti recomand Makita EBH253U cu motor in 4 timpi.
O am de 3-4 ani, timp in care i-am facut schimbul de ulei de 6-7 ori, consumat cel putin 60L benzina si cosit cateva hectare bune de lucerna per total si tot felul de balarii intr-o curte neintretinuta de foarte multi ani.
Extrem de silentioasa, usoara, baie de ulei cu capacitatea de 80ml, rezervor de 500ml si suficient de puternica.
https://www.youtube.com/watch?v=n9D9E0CC1yg
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)