Hello There, Guest! Login Register


Timemore 078S vs Hedone Honne

#1
Bună seara și bine v-am găsit!

Sunt destul de nou în lumea espresso acasă, momentan am o Sage Barista Express pe care o folosesc și la măcinat și la extracție.

M-am gândit că ar avea sens mai întâi să cumpăr o râșniță mai performantă urmând apoi să-mi iau și o mașină mai bună. Am și un Comandante C40 pe care îl folosesc la filtru. Am încercat să macin pentru espresso cu el și am avut într-adevăr rezultate semnificativ mai bune însă am realizat și că măcinarea de mână pentru espresso nu e pentru mine.

Acum, eu inițial m-am gândit la Timemore 078S - are RPM variabil, cuțite plate mari, recenziile inițiale par bune. Am aflat însă azi de existența a Hedone Honne și mă tentează - produs la noi, copie după o râșniță destul de vestită, scumpă dar totuși comparativul cu originalul mult mai okay. Plus că nu prea vreau să cumpăr chestii produse în China.

Acum, întrebarea mea este, pentru colegii care dețin un Honne, este semnificativ mai bună această râșniță hibridă față de cele cu cuțite plate cu dimensiuni similare cu 078S? Ar fi probabil un pas semnificativ peste 078S? Motorul văd că e mai slab decât la Timemore dar din ce am înțeles asta nu cauzează probleme...Credeți că ar merita mai bine investiția una și bună în Honne decât să iau Timemore și poate mai apoi să trec pe altceva când se strică/nu-mi mai convine din ceva motiv?
 
Reply
#2
Sunt fan Honne, o utilizez de mult timp, dar nu stiu ce sa iti raspund la intrebarea ta. In principiu, cutitele DRM de la Honne sunt foarte bune pe cafele prajite mediu, pt prajiri light e posibil sa ai ceva minus la claritate.

Dc vrei sa bei espresso din cafele prajite foarte light sau daca prioritizezi claritatea fata de mouthfeel/corp la un espresso, e posibil ca Timemore 078s, dc face ceea ce spune ca face, sa fie mai potrivita.

Eu personal cu marca Timemore nu am o experienta grozava, folosesc un cantar Timemore Nano care isi reseteaza timer-ul daca nu am curgere constanta, ceea ce la Pavoni se intampla des pt ca rasnesc foarte fin, deci se reseteaza fix cand am nevoie mai mare de timing si de greutate. La fel am patit azi si la Switch, in modul de brew.

Dar Timemore 078s, prin feeder-ul de boabe mai ales (inseamna rezultate repetabile, fara popcorning), dar si prin asezarea cutitelor vertical si prin viteza variabila a cutitelor, bifeaza niste puncte importante, care pe mine m-au cucerit.

Mai e si alinierea, la Honne inteleg ca alinierea se face in fabrica, iar Timemore 078s probabil va trebui aliniat "mai bine" decat vine de utilizatori, pt rezultate optime, pt ca ele probabil vor veni de la producator cu o aliniere buna, acceptabila, insa "imbunatatibila".

As mai mentiona constructia. Honne e construita cu atentie la detalii si la materiale. Unii vor zice ca dimpotriva, pare construita rudimentar, insa daca asezam Honne langa orice rasnita in acest interval de pret (mai putin Kinu), se va observa imediat ce spun. 078s banuiesc ca va avea o constructie ok, dar nu cred ca are cum sa fie facuta la acelasi nivel, din punctul de vedere al materialelor folosite.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#3
Îți mulțumesc pentru răspuns!

În principiu nu vreau cafele foarte light(cel puțin nu espresso, parcă mai degrabă le fac la Hario Switch), și am înțeles că avantajul la cuțitele DRM e că oferă un balans între claritate și body, ceea ce m-a atras.

Văd că ai spus că te-a cucerit 078S, intenționezi să o achiziționezi pentru a o avea pe lângă Honne? Mă gândeam și la opțiunea de a achiziționa acum 078S și pe viitor după ce am o mașină mai bună Honne, și poate să schimb lamele la 078S cu cele de 078 și să o trec pe filtru, deși nu știu cum se compară cu Comandante.
 
Reply
#4
Da, sunt sustinator pe kickstarter pt 078s, mi se pare foarte interesanta. Honne e foarte buna si pt filtru (dc sitezi fractia fina). Fata de Comandante, IMHO, Honne face un filtru cu ceva mai mult corp, cu note putin mai crisp, ceva mai putin dulce. Asta ca regula generala, insa rezultatele pot varia de la cafea la cafea, desigur. Pe undeva tot pe aici ma astept sa fie si 078s la filtru, iar in espresso speranta mea e ca 78s sa mearga spre un plus de claritate in cafelele light.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#5
Ar fi bine sa parcurgi ultimele pagini ale topicului Honne ca sa mai afli si opinii diferite de cea a lui @cradun.
Plus in topicul DF83, explicatia cum e cu puterile, raportate la constructia motorului, turatie si angrenare.
Doar o cifra nu spune tot. Mai curand chiar nimic, luata doar cifra ca atare.
 
Reply
#6
Mulțumesc de răspunsuri! Mă pun pe documentare mai serioasă, din fericire mai am vreme până la mijlocul lui Mai să mă decid dacă iau 078S-ul sau nu!
Văd că Honne e pe versiunea 2021 momentan, se aude ceva de vreo actualizare anul acesta? Ar merita și acolo așteptat?
 
Reply
#7
Eu am.primit mail ca pe 25 aprilie e ultima zi cu pretul de acum de pe kickstarter, pt 078s.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#8
Păi am dat deja pledge pe Kickstarter de vreo 3 săptămâni, doar să o anulez dacă mă decid că nu o iau m-am referit că am timp până în Mai.
 
Reply
#9
Ok, inteleg. Atunci banuiesc ca va putea fi vanduta la o valoare ok daca vrei la un moment dat sa o schimbi. Nu stiu dc o vor livra chiar in iunie, insa putem spera.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#10
livrarile se prelungesc din iunie acum in august
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#11
La fix ca sa mai piarda ceva clienti din toata inghesuiala initiala...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)