Hello There, Guest! Login Register

Time More

Salutări, există pe forum comentarii la râșnițele Time More? Dacă da, unde? Dacă nu, ce s-ar putea comenta despre ele? La Dropshot se vând 2-3 modele care par foarte mișto, dar caut recenzii. Eu am una de la Time More similară cu Rhinoware, i-am găsit niște hibe la ergonomie, dar și la concept (ferestruică în magazia de măcinătură, deci recipient de policarbonat, deci electrostatic). Are îmbucătura manivelei pentagonală (?¿?), cam aiurea. Nu așa îți creezi un ecosistem proprietary, mai ales pe o miză ca asta. Oricum au renunțat la idee între timp. Totuși am măcinat mai mult decât acceptabil pentru espresso, degeaba strâmbă Hofmann din nas.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
Vezi in topicul de rasnite manuale ieftine capabile espresso.

Reply
Am făcut niste poze detaliate la un moment dat, incercand sa fac espresso cu varianta titan. Revin maine cu fotografiile, parca nu are topic dedicat
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Eu mi-am cumparat un TimeMore Chesnut C3 la 290 lei si mi s-a parut foarte OK.Este o rasnita manuala cu burr-set conic din oțeluri speciale.  Este complet metalica inclusiv tot interiorul. Nu are nimic plastic. Rezervorul pentru macinatura este tot metalic. Axul din ce am inteles este pe rulmenti. Nu am demontat-o inca sa confirm. Macinatura este foarte constanta. Am incercat un shot la 4 click-uri  al piulitei de reglaj si mi-a blocat espressorul. Apa nu trece prin cafea. La 8 clik-uri a iesit foarte bine pentru un esspresso la sortul de cafea ce il aveam. Rasnita merge foarte usor si nu-ti trebuie mai mult de 2 minute ca sa macini 20 g de cafea. Daca o pui pe masa minerul se roteste singur spre capatul inclinat al mesei atit de usor se invirte. Ce mi s-a parut demn de retinut este ca daca stringii la maxim piulita de reglaj rasnita nu se blocheaza. Deci cutitele nu se ating dar la 4 click-uri este asa de fina macinatura incit asa cum v-am spus apa nu trece prin cafea. 
Mie unul  Timemore Chestnut C3 mi s-a parut ca fiind una dintre cele mai ieftine daca nu chiar cea mai ieftina rasnita "de espresso"

TIMEMORE Manual Coffee Grinder Chestnut C3 Black – timemore
Gaggia Classic 2015, Gaggia MDF

Reply
La 7 clickuri sau la 9 clickuri cât de mare este diferența?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Sincer nu-mi dau seama. Dar totul depinde de ce boabe de cafea ai, cit de prajita este, cit de proaspata sau veche este.  La unele boabe este posibil sa rasnesti si la 11 click-uri
Gaggia Classic 2015, Gaggia MDF

Reply
Ce aveti cu electrostaticul ?
Mai dureaza mult pana sa va prindeti ca de la o rasnita vrei cat mai mult static, nu putin ?! 
Ma refer la static adevarat, electric, nu la retentie, adica depozite prin diverse unghere... Wink
Electrostatica retine mult din fines si pleava, de ce le-as vrea in extractie  Confused Huh  
Chiar m-am gandit sa adaug un inel dintr-un material usor electrizant, la iesirea macinaturii, cum au facut la Arco... eventual sa si bag in el  inalta tensiune  Rolleyes

Si unii ii mai si strica farmecul cu RDT...  Rolleyes

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)