Espressoman infocat
Bucuresti
11-10-2022, 00:31
(Edited 11-10-2022, 00:38 by Razvan.)
Salutare,
Cum ar fi daca am reusi sa gasim o locatie si sa testam mai multe rasnite de buget (Ex.: Eureka Mignon Specialita, G-Iota, Eureka Mignon Turbo, Lelit PL72, etc) cu aceeasi cafea, apa si pe acelasi espressor ?
Rasnitele aduse de proprietari (eventual si espressorul),cafeaua cumparata tot de ei si locatia pusa la dispozitie de vreun prieten espressoman amabil :)
Eu pot veni cu Eureka Mignon Specialita spre exemplu si tare as vrea sa vad ce poate G-Iota...
Ca de citit pareri si review.uri citim, dar pana la urma gustul din ceasca te face sa.ti schimbi rasnita
Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
3 zile mai tarziu, reactie zero, pe masura rezultatelor pe care le-ar produce o asemenea intalnire...
"I have a dream, that one day..." o sa citesc despre o dezbatere in care sa se discute ... "cum sa fac ca Eureka Mignon Specialita mea sa scoata ceva cat mai apropiat de G-Iota"... si daca nu se poate, de ce... si cine stie, poate cineva demonstreaza ca se poate chiar mai bine...
Dar asta ar scadea vanzarile... asa ca ma trezesc...
Espressoman infocat
Bucuresti
15-10-2022, 00:14
(Edited 15-10-2022, 00:36 by Razvan.)
De fapt scenariul este mult mai simplu, vroiam doar sa beau o cafea rasnita pe G-iota :)
Ca sa nu.mi vand rasnita chiar asa, in orb.
Nu ce povesti ai scris tu acolo...
MarSv
Suceava
(15-10-2022, 00:14)Razvan Wrote: De fapt scenariul este mult mai simplu, vroiam doar sa beau o cafea rasnita pe G-iota :)
Ca sa nu.mi vand rasnita chiar asa, in orb.
Nu ce povesti ai scris tu acolo...
Și pentru asta era nevoie de mobilizare națională ?
"Cere, și ți se va da" "Bate, și ți se va deschide"
Revin-o cu o simplă rugăminte de a gusta o licoare stoarsă de Giota și din atâția posesori din orașul tău, garantat vei fi primit de cel puțin 3 colegi amabili.
De vânzare vor fi multe cât de îndată, că intră Big Brother pe scenă deja.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Care se vor vinde tot in orb... pentru ca se va gasi unu care va jura ca 83-ul... whooaaa...
Si atunci Razvan va vrea sa guste una stoarsa pe DF83...
Espressoman infocat
Bucuresti
Oameni dragi, de unde nivelul asta de energie negativă? Tot vad postări cu o tenta de bitter mai ceva ca nereușitele mele cafele pentru care găsesc scuza ca e nu știu ce de vina :)).
Omul a venit cu o idee poate chiar faina dacă este polișată pe ici pe colo.
Ar putea fi vorba de un socialhub pentru espressomani, dacă spațiul ar fi pus la dispoziție de unul dintre parteneri spre exemplu, și x/y/z se pot întâlni acolo, pot testa diverse și împărți idei, sfaturi șamd.
Poate ar ieși chiar o treaba mai buna ca aici, unde se pare ca ești taxat orice ai spune. Și eu sunt o persoană sarcastică și ironică din fire, dar încerc totusi sa tempereze asta, știu ca voi espressomani cu ani vechime, întrebările puerile și ce se repetă vă zgârie precum unghiile de damă pe o tablă de școală, nu ar fi poate cea mai buna soluție să nu spunem nimic dacă nu venim cu ceva constructiv?
Nu e mai simplu sa ii răspunzi omului ca între ransitele de nivelul asta, rezultatele din cească sunt poate prea putin diferite ca sa merite upgradeul?
Sau nu știu, sunt sigur ca voi preaexperimentatilor, sunteți în măsura să comunicati o idee mai temperat si constructiv.
De cand ma aflu in mania asta legata de cafea, de putin timp ce-i drept, si de cand am descoperit forumul asta, intru si citesc toate subiectele noi ce apar și constat cu stupoare ca trebuie sa existe mai de fiecare dată amăreala asta și aciditatea :)), o las pe seama cafelei ca voi sunteți oameni buni și faini :).
Și mie mi-ar plăcea un loc ca asta, știu ca presupune multe costuri, nu ar strica un x leu taxa de membru, și sa poți merge oricând acolo pentru o experienta de testare (aparatura poate ar putea fi pusă la dispoziție tocmai de producători), ai cumpărat 250g de cafea din locație și experimentați pe diverse mașinării, fie ele low cost sau high-end și metode variate de extragere...poate sunt prea idealist și doresc multe.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Espressoman infocat
Botosani
(15-10-2022, 10:38)Entertainer Wrote: Oameni dragi, de unde nivelul asta de energie negativă? Tot vad postări cu o tenta de bitter mai ceva ca nereușitele mele cafele pentru care găsesc scuza ca e nu știu ce de vina :)).
Omul a venit cu o idee poate chiar faina dacă este polișată pe ici pe colo.
Ar putea fi vorba de un socialhub pentru espressomani, dacă spațiul ar fi pus la dispoziție de unul dintre parteneri spre exemplu, și x/y/z se pot întâlni acolo, pot testa diverse și împărți idei, sfaturi șamd.
Poate ar ieși chiar o treaba mai buna ca aici, unde se pare ca ești taxat orice ai spune. Și eu sunt o persoană sarcastică și ironică din fire, dar încerc totusi sa tempereze asta, știu ca voi espressomani cu ani vechime, întrebările puerile și ce se repetă vă zgârie precum unghiile de damă pe o tablă de școală, nu ar fi poate cea mai buna soluție să nu spunem nimic dacă nu venim cu ceva constructiv?
Nu e mai simplu sa ii răspunzi omului ca între ransitele de nivelul asta, rezultatele din cească sunt poate prea putin diferite ca sa merite upgradeul?
Sau nu știu, sunt sigur ca voi preaexperimentatilor, sunteți în măsura să comunicati o idee mai temperat si constructiv.
De cand ma aflu in mania asta legata de cafea, de putin timp ce-i drept, si de cand am descoperit forumul asta, intru si citesc toate subiectele noi ce apar și constat cu stupoare ca trebuie sa existe mai de fiecare dată amăreala asta și aciditatea :)), o las pe seama cafelei ca voi sunteți oameni buni și faini :).
Și mie mi-ar plăcea un loc ca asta, știu ca presupune multe costuri, nu ar strica un x leu taxa de membru, și sa poți merge oricând acolo pentru o experienta de testare (aparatura poate ar putea fi pusă la dispoziție tocmai de producători), ai cumpărat 250g de cafea din locație și experimentați pe diverse mașinării, fie ele low cost sau high-end și metode variate de extragere...poate sunt prea idealist și doresc multe.
Ce poate fi mai temperat si constructiv decat un "whooaa" tastat apasat si cu usoara greata?
Bezzera Unica PID, Hone Slim 2020, Kinu M47
Ex. Lelit PL41E
MarSv
Suceava
Așa așa , săriți, noroc cu Renato că a înviat subiectul de vă faceți curaj să deschideți gura că defapt vreți mai multi un HUb de genul, dar ce vă împiedica să vociferati până acum ?
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu caut o aciditate care sa se apropie de cea dintr.un shop, iar Eureka Specialita nu prea stie asa ceva.
Specialita si G-Iota costa la fel (la limita de jos), ar fi vorba de un upgrade la gust, dar doar pentru mine. Nu upgrade de echipament.
Daca se gaseste cineva amabil din Bucuresti care are G-Iota sa ma primeasca cu rasnita si cafeaua mea, ii multumesc de pe acum :)
MarSv
Suceava
(15-10-2022, 12:40)Razvan Wrote: Eu caut o aciditate care sa se apropie de cea dintr.un shop, iar Eureka Specialita nu prea stie asa ceva.
Specialita si G-Iota costa la fel (la limita de jos), ar fi vorba de un upgrade la gust, dar doar pentru mine. Nu upgrade de echipament.
Daca se gaseste cineva amabil din Bucuresti care are G-Iota sa ma primeasca cu rasnita si cafeaua mea, ii multumesc de pe acum :)
Și vrei să rezolvi asta doar din râșniță? ai putea foarte frumos să o rezolvi în apă de exemplu...
Espressoman infocat
Bucuresti
15-10-2022, 17:55
(Edited 15-10-2022, 17:56 by Razvan.)
Daca ar fi asa simplu, ne.am lua toti doar PL43MM (sau Specialita :)) si am regla gustul din apa si temperatura :)
Stii vorba aceea din batrani, intai rasnita...
Espressoman infocat
Ardeal
(15-10-2022, 17:55)Razvan Wrote: Daca ar fi asa simplu, ne.am lua toti doar PL43MM (sau Specialita :)) si am regla gustul din apa si temperatura 
Stii vorba aceea din batrani, intai rasnita...
Oare de ce negativist pe specialita? A mea e un tanc care stie ca restu celor premium
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
In niciun caz negativist. Este un tanc precum spui si dupa 2 ani de folosinta rasneste ca in prima zi.
Dar cafeaua rezultata din rasnirea cu ea inclina predominant spre ciocolata, nu spre aciditate si evidentiere arome specifice.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
19-10-2022, 14:20
(Edited 19-10-2022, 14:35 by Darsidius.)
Povesti de forum si influenceri.
Vrei aciditate? schimba sita, schimba doza, schimba apa si temperatura.
Rasnita maxim aliniata, altceva nu ai ce sa-i faci. Vrei aciditate? trage scurt, 1-2 sau sub ca ratie, o sa-ti iasa ochii pe afara de la aciditate.
G-iota stock nu scoate acid, cum nici mythos nu scoate acid. Pt maxim de aciditate trebuie cutite ssp unimodale - 64 multi-purpose, 64 unimodal sau 98mm high uniformity. Ce vreau sa zic ca in shop nu au multi ssp, sunt putini cu ssp, si cu toate astea scot acid, e din apa si reglaje.
Ce bei tu in cafenea de zici ca e acid pe rasnite de pravalie (gen mahlkonig e65 sau e80, sau mazzer) e din apa, multi folosesc apa RO putin reminalizata, deci trag cu apa la 25-50ppm maxim. Tu acasa probabil ai calciu sau 80-150 ppm si de aici lipsa de aciditate, si arome.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
De la dorinta de a gusta un espresso rasnit pe G-iota se pare ca avem parte cu totii de o mare revelatie: rasnita (la general se pare) nu are nicio importanta in ecuatia gustului . Doar cafeaua, apa si tehnica :)
Uite cum subiectele mici si fara importanta duc la mari descoperiri. Atatea discutii si bani cheltuiti aiurea pe echipamente...noroc cu mine ca am deschis subiectul :)
Era mai simplu daca spuneati ca Specialita, G-iota si alte rasnite din gama asta de pret rasnesc tot pe acolo, dar nici pana acum nu s-a inteles asta.
Garantat cei care ati scris mai sus aveti echipamente care costa mult mai multi bani decat o G-iota. Si le aveti in principal pentru ca scot cafea pe gustul vostru, nu doar pentru statement.
Era vorba de rasnita in postul meu, restul sunt alte subiecte pe care in niciun caz nu le minimizez sau ignor.
Dar pana la urma stiti ce e mai important: sa gust eu o cafea rasnita pe G-iota :)
Asa ca daca e cineva din Bucuresti dispus, il rog sa-mi scrie in privat.
Ii fac cinste!
Espressoman infocat
Bucuresti
Pai la un moment dat scria pe undeva ca G-Iota se poate testa de catre espressomani la sediul importatorului care ne ofera reduceri la Lelit, Gaggia, G-Iota, etc., la adresa din str Popa Petre...nu stiu daca mai e valabil. Poti cauta informatia pe aici sau da un telefon si intreaba.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Bucuresti
(19-10-2022, 16:03)Razvan Wrote:
Subscriu, si eu vreau.
Dar cum faci? trebuie sa testezi cafeaua ta pe G-Iota dar facuta tot pe espressorul tau / meu.
altfel nu are niciun sens
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
Espressoman Administrator
Bucuresti
(19-10-2022, 16:03)Razvan Wrote: Dar pana la urma stiti ce e mai important: sa gust eu o cafea rasnita pe G-iota 
Asa ca daca e cineva din Bucuresti dispus, il rog sa-mi scrie in privat.
Ii fac cinste!
Daca tot nu ai rezolvat incerc sa te ajut eu. Da-mi un PM si facem tot posibilul sa stabilim o intalnire la Sarkis cand poti si tu. A ramas acolo o G-iota si un Classic dar nu sunt folosite, probabil nu vor mai sta mult. Sa ai niste cafea la tine sau iei de acolo 200g si tragem pe acest set up cateva shot-uri ca sa vezi ce si cum. Eventual luam si un Kinu cu noi ca sa avem un reper de pe cutite conice.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Și concluziile? Ar ajuta și pe alti curioși.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Espressoman infocat
Bucuresti
Apa, temperatura si reglajele :)))
Il las pe Liviu sa spuna ce diferente de gust a simtit el pentru ca are papilele mai antrenate, cu mentiunea ca nu am fost ultra stricti, nu am avut o cafea scumpa si nici nu am tras 50 de shot.uri.
Espressoman infocat
Otopeni
Avand in vedere ca tu ai inceput acest thread Razvan, sunt curios sa iti aflu parerea daca ai simtit diferente fata de rasnita ta actuala. In definitiv nu este nicio rusine sa ne spunem parerea deschis, fara a ne erija in cunoscatori. Eu personal la aceeasi cafea si acelasi echipament, sesizez mereu diferente intre shoturi, si uneori mai dau vina si pe dispozitia mea din acel moment.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Slobozia
Ar fi importanta si opinia ta.. pentru ca aceasta alegere o face cineva la inceput de drum cumva, nu cineva ca liviu :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Bucuresti
Si eu spun ca nu trebuie sa traga cineva anume concluziile, fiecare poate si trebuie sa aiba viziunea sa.
Dar oricum, am tras acolo in comun la fata locului anumite linii clare care se desprindeau din shot-urile baute.
Multumim Sarkis pentru gazduire, s-a intamplat sa fie acolo o G-iota si un Classic ramase de ceva vreme, astfel venind ideea intalnirii, una benefica de altfel in contextul in care nu ne-am mai vazut de mult in astfel de ipostaze.
Cum s-a spus nu a fost vreo testare in conditii perfecte ci mai mult o intalnire in care sa incercam sa ne facem cat de cat o imagine. Am folosit apa de retea nefiltrata, sita originala, un Classic, care nu are PID deci temperatura a fost pe incredere in termostat. Dar am avut cantar, WDT tool, iar cafeaua de la Manhattan (El Savador) mi s-a parut ok pentru ca era washed, destul de clean si te lasa sa o descoperi. Cand avusese Adrian initiativa aceea frumoasa de a lua toti aceeasi cafea si a spune impresiile, tocmai asta am zis ca e bine sa nu fie o cafea cu note puternice, simplu de descoperit, ci mai bine una washed care sa fie mai greu de extras. Cea despre care zic a fost un fel de light la limita solubilitatii, mai potrivita pentru un espressor cu profilare dar foarte buna de teste din punctul meu de vedere.
Pe scurt, ca sa nu ne lungim, am incercat sa calibram rasnitele sa scoata shot-uri 1:2 din 18g, avand si shot-uri supraextrase si subextrase, pe langa cele ok. Am gustat din toate, cu bune si rele, alaturi de Alex, baiatul lui Mihai de la Sarkis (care a fost in calitate de simplu pasionat curios, neavand acasa scule de espresso).
Impresia care a dominat aproape fiecare comparativ, in conditiile de mai sus, a fost ca pe Eureka shot-urile aveau mai mult bitter, iar in cele duse involuntar (datorita granulatiei) pana la 45 de secunde apareau si spike-uri acrisoare mai accentuate in paralel cu acel bitter. DF64 a fost mai echilibrata chiar si in shot-urile duse la 45s sau in care decolorarea espresso-ului s-a produs mai devreme, cu amar clar mai putin spre deloc si un gust mai rotund per total. Probabil intr-o comparatie cu modelul Turbo spre exemplu, adica tot cutite de 64mm ca G-iota, lucrurile ar fi stat altfel, Specialita avand cutite de 55mm. La fel, o necunoscuta in aceasta ipoteza ar fi fost si o G-iota cu SSP-uri si tot asa...
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
26-10-2022, 22:42
(Edited 26-10-2022, 23:13 by Darsidius.)
La g-iota in majoritatea cazurilor cutitul mobil vine aliniat din fabrica destul de bine ±0.01mm chiar. Problema mai e la cutitul fix, dar si acolo nu este rau de tot, e vorba de 0.05mm cum e la ek43 din fabrica.
La Eureka pot sa fie varza, asa ca amarul si shoturi ce nu prea pot fi reglate cu usurinta, ori rasnit fin/aproape de zero denota de obicei o problema de cutite slab aliniate.
O comparatie fair pt cine are chef de facut (fara repros la comparatia voastra, bravo) este sa alinieze amandoua rasnitele, dupa care sa scoata cel mai bun shot reglat pe fiecare (pentru ca rezultatul va fi diferit de ce inseamna cel mai bun in functie de macinatura, una poate fi buna in 1-2 ratie una in 1-2.5 ratie pe aceasi cafea cu aceasi temperatura, sau una e buna in 23 sec alta in 30 sec) si dupa ce le aveti pe amandoua aliniate, dial in se face comparatie intre cele doua shoturi blind.
Adica se iau canile, se pune sub cana cu markerul A si B, se invita la gustat 3-5-10 persoane cu lingura de cupping si se noteaza preferintele. Apoi pe baza rezultatelor se alege castigatorul, sau se trag concluziile:
- dulceata-
-aciditate-
-corpolenta-
-textura/mouthfeel/aftertaste-
Si cam asa se face o comparatie de produs, blind si cu fiecare produs scos maxim din el. Necesita o gramada de timp, o gramada de cafea, si dupa cum vedeti o gramada de persoane, nu e suficient 1 sau 2.
Si chiar si dupa tot acest test, mai exista si gusturile, care pot sa fie evident subiective. Nu te pot obliga sa mananci ceva ce nu iti place, cam asa si la cafea.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
26-10-2022, 23:18
(Edited 26-10-2022, 23:21 by adrian1.)
Sunt curios de opinia lui Razvan în comparație cu râșnița din semnătură. Merită diferența de bani între DF64 și PL43MM?
De asemenea, nu trebuie să te ferești să ne spui care ți-a plăcut. Iar dacă nu ți s-a părut suficient de mare diferența între rezultate, poți să ne spui care ți s-a părut mai ușor de folosit.
Ați încercat să umpleți hopperul la Specialita?
Sunt de acord cu Liviu în legătură cu alegerea cafelei. Alea scumpe anaerobe, experimentale, etc. au note foarte evidente și mai degrabă te lupți să le echilibrezi.
PS: GCP are profilare din robinet ;)
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Turda, Cluj
Si eu sunt curios de parerea lui Razvan, in final cred ca datorita lui s-a facut acest test.
In alta ordine de idei, imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti. As fi pus la bataie Eureka mea SD pe care am aliniat-o bine si i-am facut ceva modificari la declumper. Personal vad o schimbare uriasa intre cum e acum si cum a fost cand a venit din fabrica, nu mai are acea amareala. Mi se pare mai relevant un test intre 2 rasnite pe care producatorul le-a gandit sa se foloseasca SD + ca si dimensiunea cutitelor e mai apropiata.
Nu stiu cum va fi cu timpul la festival in weekend. As putea aduce rasnita cu mine daca ar fi timp de teste si daca ne-am strange mai multe persoane pentru degustare, asa cum sugera si Darsidius.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Bucuresti
27-10-2022, 09:31
(Edited 27-10-2022, 09:34 by Razvan.)
Am vrut sa spuna intai Liviu parerea pentru ca a trecut prin multe echipamente si cafele si asta e important.
Orice parere scrisa pe forum, ramane scrisa si va fi citita de multi care sunt in cautari. Si e important sa fie cat mai obiectiva si bazata pe experienta.
Nu sunt la inceput de drum, de prin 2014 am avut Lelit PL41TEM si PL43MM, din 2019 Eureka Specialita, din 2020-2021 Expobar Brewtus. Doar semnatura nu e updatata.
Lucrurile stau exact cum le-a expus Liviu, apare un bitter la Specialita, care la G-iota lipseste indiferent de macinatura. Si ochiometric macinatura scoasa de G-iota pare ca este mai uniforma si nu face bulgarasi deloc.
Eureka nu a fost aliniata niciodata, dar cred ca e timpul sa o fac.
Nu am umplut hopperul. De altfel eu nu am umplut niciodata hopperul de cand mi-am luat-o, am folosit-o doar single dose.
Se lucreaza usor cu ambele rasnite, dar nu acord prea multa importanta acestui lucru in general. Sa-ti faci cafea acasa este intotdeauna o placere, mai putin conteaza un minut in plus sau in minus, face parte din proces.
Daca se pune intrebarea de update de la PL43MM, eu personal l-as face direct la G-iota. La vremea cand am luat eu Specialita, G-iota nu aparuse si nu aveam alte variante in bugetul dat. Dar nici nu imi pare rau :)
Aero...
Bucuresti
Nu cred ca e loc la festival de asa ceva. Lume multa, vizitatori. Si nu poti bloca un stand al unui expozant.
Inclusiv noi vom fi dispersati in timpul celor doua zile.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Turda, Cluj
Nu ma refeream la festival, ci dupa festival. Duminica se termina la ora 18 daca bine tin minte. Dar cred ca e greu sa gasim un loc, sa ne strangem…complicat. Poate cu alta ocazie, fac un sacrificiu si mai dau o fuga la București special pt treaba asta, bine-nteles daca sunt si alti doritori si ne organizam.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW
Past: Lelit PL41TEM