O prima observatie cand l-am primit, a fost ca este mai mic decat ma asteptam. Inca nu am facut teste asupra espressorului cu ajutorul lui, asa ca nu am mare lucru sa scriu deocamdata.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Aceeasi surpriza am avut-o si eu, legata de dimensiunile termometrului. Insa consider ca e un avantaj, unul mai mare nu ar fi aratat bine montat pe espressor.
Insa surpriza mare la mine e legata de temperatura apei. Am fost plecat pana ieri si nu am apucat sa ma joc cu el prea mult, insa nu prea reusesc sa ma apropii de 90 grade cu temperatura de extractie. De exemplu dupa 1h de stat la incalzit nu reusesc sa extrag decat cu 82-83 grade. Mai testez ...
Lelit PL81T+Niche Zero
Ex: Lelit PL62S, Mazzer Major; Gaggia Classic, Vario
Neata tuturor. Ieri am notat temperaturile indicate de termometru. Mai jos aveti si graficul. Curba de jos este cu presistatul setat la 0.7bar, cea de sus la 1 bar. Se observa ca la 1bar, espressorul ajunge la temperatura de brew cu 10 minute mai devreme.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
04-05-2016, 20:11 (This post was last modified: 04-05-2016, 20:14 by Silvio.)
Evident ca valorile de temperatura masurate vor fi diferite de la un aparat la altul, insa in cazul meu am constatat cu o placuta surprindere ca grupul E61 este infierbantat la 92-93 gr. dupa doar 30 min. Si as adauga ca nu este deloc putin timp daca iau in considerare greutatea "agregatului" (35 kg aparatul si 5 l boilerul).
Pe parcursul extractiilor, nu succesive pt ca nu suntem decat doi clienti [Image: smile.gif] eu si sotia, temperatura afisata pe termometru nu scade absolut deloc.
Pe de alta parte, daca doresc pe dupa amiaza sa mai fac o cafea, aparatul fiind lasat in functiune, este nevoie de un flush de racire, procedura pe care in lipsa acestui instrument f. util, as fi facut-o la nimereala.
Indemnul meu pt cei care au Hx cu grup E61, nu stati pe ganduri si cumparati-va un termometru eric/din south korea, caci nu o sa va para rau de banii cheltuiti.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
cred ca n-ar fi rea o calibrare a termometrului. cine mai tine minte cum se calculeaza temperatura de fierbere a apei in functie de altitudine? si ce altitudine medie are bucurestiul, ca de acolo sunt vreo 50% espressomani. (mi-e tare lene sa caut cartea de fizica [Image: smile.gif] )
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.