cateva pareri personale asupra topic-ului din thread.
Pentru frotare sunt atatea variabile incat tine de fiecare , de presiune, de gaurile duzei de aburi si de latiera.
Astfel, trebuie sa-ti gasesti o pozitie incat sa controlezi cat mai bine cantitatea de aer pe care o inserezi si in functie de conditiile de mai sus se face acel vartej.
Latiera Motta prin forma ei bombata la baza e foarte buna pentru frotat si pentru incepatori este perfecta - forma varfului ajuta la tulip-uri de exemplu.
Am avut lelit (single-boiler) si nu m-a ajutat prea mult deoarece nu reusesti sa exersezi cu 2-4 cafele pe zi , ce m-a ajutat foarte mult la inceput a fost cursul de latte art acum cativa ani unde sunt de parere ca le-am facut prapad in materie de lapte , singurul mod prin care eram oprit era doar sa ma trimita sa spal canile :))
Sa zicem ca de atunci am devenit pasionat, m-a ajutat si "Raducanu" , urmaresc in mod constant asiatici pe instagram , am o mini colectie de diverse latiere cu stiluri diferite.
Dar pana la urma tine de fiecare daca iti doresti cu adevarat si iti place , vei consuma multe ore in fata espressor-ului si inevitabil multe baxuri de lapte.
Mai jos cateva modele doar cu Motta: