Hello There, Guest! Login Register


Te salut, generație în blugi!

#1
Pentru ca de ceva mai mult de un an fac parte din aceasta minunata comunitate m-am gândit că, ar cam fi timpul sa mă prezint. Am întârziat atât de mult nu pentru că aș putea fi bănuit de proastă creștere ci pentru că am simțit că trebuie să absorb cât mai multă informație, să capăt experiență și o boabă de expertiză și abia apoi să comunic ceva, dacă am ce …

Pentru a reveni la subiect, sunt Cip și sunt dependent de cofeina Wink … de când furam de la tata câte o linguriță de ”ness Amigo”, pe care îl frecam cu zahăr si mai apoi îl savuram petrecându-mi noaptea cu eroii lui Dumas. Asta se întâmpla de mult, iar aventura mea cu cafeaua, în orice formă de preparare, de o calitate mai bună sau mai proastă, băută tacticos la o terasă sau în exces în timpul sesiunilor, a continuat și evoluat, o dată cu trecerea timpului.

De o perioadă relativ scurtă de timp am hotărât să îmi iau un espressor, însă inițial am oscilat dacă să fie semiautomat sau automat. Întâmplarea a făcut ca, un prieten să-și ia un aparat Philips automat și, gustând din cafeaua preparată, mi-am dat seama că nu este ceea ce îmi doresc să beau, alături de soție, acasă. Astfel, am hotărât să îmi încerc norocul cu un Gaggia Classic 2015 și o râșniță Gaggia MDF … am fost realmente surprins de gustul deosebit al lichidului din ceașcă, parcă era pentru prima data când beam o cafea, pur și simplu redescopeream licoarea pe care credeam că o cunosc în plenitudinea sa, regăseam în lichidul magic o serie de arome ce nu aveau a căuta acolo. Am fost pur și simplu uimit, și evident, mi-am dorit mai mult; … și am și căpătat de când sunt fericitul posesor al echipamentului din semnătură, ECM Classika PID secondat de Eureka Mignon Specialita.

Cu aceste echipamente, răbdare și cunoștințele dobândite de pe acest forum am reușit să îmi fac diminețile (acsa) și zilele (la birou) mai frumoase. Mulțumesc tuturor celor care aduc plus valoare acestui forum și împărtășesc cu atât de multă bunăvoință o sumedenie de informații și date concrete despre tot ce înseamnă lumea minunată a cafelei!

Te salut, generație în blugi!

[Image: C4ZpnUX.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#2
Sunt putini din genaratia în blugi asa ca eu cred ca ar trebui sa ii saluți pe toti espresomanii Smile, bine ai venit.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#3
+1
pentru c-ai venit si pentru c-ai venit din... partile bune Smile   (de moda veche...)
 
(31-03-2019, 21:35)orwo Wrote: Sunt putini din generatia în blugi asa ca eu cred ca ar trebui sa ii saluți pe toti espresomanii Smile, bine ai venit.

 ei, poate era atunci mai bine sa zica "va salut burtosi in blugi!" Smile
pentru ca da, generatiile noastre de tineri in anii '70-'80 sunt acum 'realizatii' ajunsi la 50-70 de ani - mai mult sau mai putin cu burta unei bunastari de... subalimentatie!
oricum, nici tracii, nici dacii n-au purtat blugi Smile

altfel, chestia cu blugii e in valuri, la fel ca si cafeaua;
doar ca acuma nu-i mare lucru, pe cand atunci, era! si era din denim american;
iata ca am ajuns ca nu e nevoie de combativitate revolutionara, ca sa fie bine la toti; ok, la mai multi... Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#4
toti suntem putin luati... Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#5
Stați puțin, parcă mai erau și "ginșii". Oricum, felicitări pentru echipamente, am și eu aceiași sculă.
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
 
Reply
#6
Bine v-am găsit, dragilor! Evident ca salutul meu se îndreaptă către toti espressomanii si nu doar catre cei ce se pot identifica, de facto, ca fiind reprezentanții "acelei generații în blugi" și spun asta pentru că raportat la lumea cafelei si evolutiile sale, noi espressomanii, reprezentam, în opinia mea, "generatia in blugi" a acesteia.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#7
(02-04-2019, 10:22)Cip Wrote: ... noi espressomanii, reprezentam, în opinia mea, "generatia in blugi" a acesteia.

... Bine ai venit !  ...  iti spun si eu , cu toate ca " stiam " ca esti pe aici de ceva vreme , iti auzeam inima batand ... Big Grin ...
     Adevarata generatie in blugi  ... a cam ramas in izmene , ptr. ca s-a hranit prea mult cu flacara iluziilor caciulilor purtate pe frunte - si loviti de Socul viitorului  -  au cazut pe ochi , in urma brucaniadei din care s-a nascut iIiesciada si de atunci ... doar , soapte in noapte.
      " Burta " bunastarii s-a dovedit a fi doar o balonare temporara - a la Paunescu , ce a trecut odata cu cenusa ( si cognacul ) , ce a acoperit Flacara sperantzei , iar acum suntem din nou atletici si ... blugii - facand valuri - ne cam pica -n vine ... Big Grin ... si nu mai putem alerga , doar mergem putin mai impiedicat ... insa , ne ferim sa tusim in public - americanii si-au adus doar baze , uitand k sa mai vina ... si viatza a trecut.
         Daca tracii , dacii si getii n-au purtat blugi ... este doar ptr. ca nu i-au mostenit de la pecenegi , cumani ... si celti dar , au venit intre timp romanii ... cu espressoarele lor ... Cool ... ( a-ti videa - si noi am fost k voi ... si voi veti fi k noi ... Dodgy ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#8
https://republica.ro/disneyland-ul-meu-d...-generatia
 
Reply
#9
(02-04-2019, 11:10)Levo Wrote: ... americanii si-au adus doar baze , uitand k sa mai vina ... si viatza a trecut.
@Levo Extraordinar! Esența nesfarsitei tranzitii romanesti sintetizata intr-o fraza pe cat de simpla pe atat de dureroasă. ...

(02-04-2019, 12:44)renatoa Wrote: https://republica.ro/disneyland-ul-meu-d...-generatia
"6. Portocalele
Nu ştiu de ce, cȃnd se dădeau portocale, pui sau alte specialităţi, se vindeau la o uşă metalică cu o deschizătură mică din spatele alimentarei, iar nu ȋn spaţiul generos şi gol dinăuntru. În cȃteva minute se aduna mulţime de oameni care se ȋmpingea ȋnspre acea deschizătură din spatele căreia se răţoia vreun vȃnzător plictisit ori iritat, niciodată zȃmbitor. Cred că oamenii pȃndeau cȃnd se apropia o anumită maşină care aducea produsele mult-visate, altfel nu ȋmi explic cum apăreau mulţime chiar ȋnainte de a ȋncepe cei de după uşa metalică să vȃndă."
@renatoa din cauza asta, in zilele noastre, daca vad o coada nu stau nici sa ma pici cu ceară Smile
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#10
Aiurea... aia era socializare, nu pe media, virtual, ca azi... Big Grin
Simteai haterii in coaste, pe bombeu, cu toate simturile, nu ca emotionatii astia de acum, care sunt in stare sa faca crize doar la un RoR negativ pe numarul de like-uri...
Sau sa te faca cu nervii ca nu le aprobi mofturile din lista de achizitii...

Pai unde sa mai vezi cozi, ca sa ai la ce sta ?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)