Salutare,
Am gasit un video pe YT de la The Real Sprometheus in care a testat TDS pe mai multe moduri de preparare espresso (video se gaseste AICI):
- "Tapping" (acea lovire a portafiltrului in lateral pana se niveleaza cat de cat cafeaua) + tampare
- WDT cu o agrafa + tampare
- Nivelare cu OCD + tampare
In prezent, caut sa cumpar un WDT Tool gen Barista Space sau Kribli + Nivelator deoarece in logica mea, cele mai bune rezultate ar fi trebuit sa iasa in zona de WDT + nivelare + tampare, deci un mix a celor de sus. Insa spre surprinderea mea, cel mai bun TDS l-a obtinut la prima varianta. Concluzia celui care a facut video a fost ca desi era fan OCD/nivelator, va renunta la el. Interesant e ca au intrat si cei de la OCD pe fir, oferindu-se sa testeze mai in amanunt de ce folosirea nivelatorului influenteaza negativ TDS.
Cred ca ar fi fost de ajutor sa foloseasca un naked, sa vedem exact si cum arata curgerea in cele 3 metode.
Acum, eu in mod sigur nu ma numar printre cei cu papilele extrem de sensibile, mai ales ca beau cam 60% flat white/latte. Insa eram curios daca ati facut si voi experimente de genul si pe langa rezultatele matematice, ati putut gusta diferenta.
Let the show begin
Am gasit un video pe YT de la The Real Sprometheus in care a testat TDS pe mai multe moduri de preparare espresso (video se gaseste AICI):
- "Tapping" (acea lovire a portafiltrului in lateral pana se niveleaza cat de cat cafeaua) + tampare
- WDT cu o agrafa + tampare
- Nivelare cu OCD + tampare
In prezent, caut sa cumpar un WDT Tool gen Barista Space sau Kribli + Nivelator deoarece in logica mea, cele mai bune rezultate ar fi trebuit sa iasa in zona de WDT + nivelare + tampare, deci un mix a celor de sus. Insa spre surprinderea mea, cel mai bun TDS l-a obtinut la prima varianta. Concluzia celui care a facut video a fost ca desi era fan OCD/nivelator, va renunta la el. Interesant e ca au intrat si cei de la OCD pe fir, oferindu-se sa testeze mai in amanunt de ce folosirea nivelatorului influenteaza negativ TDS.
Cred ca ar fi fost de ajutor sa foloseasca un naked, sa vedem exact si cum arata curgerea in cele 3 metode.
Acum, eu in mod sigur nu ma numar printre cei cu papilele extrem de sensibile, mai ales ca beau cam 60% flat white/latte. Insa eram curios daca ati facut si voi experimente de genul si pe langa rezultatele matematice, ati putut gusta diferenta.
Let the show begin
![Smile Smile](https://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.png)
Dalla Corte Studio + Eureka Atom Specialty 75