Espressoman infocat
Zimnicea
Salut.
Am cumpărat zilele trecute de la Barshaker.ro tamperul cu autonivelare AVX, spune în descriere -similar cu Normcore V4.
Sunt încântat de el, fiind și primul de acest fel pe care îl am, arată frumos lucrat, merge bine, nimic de reproșat in principiu, doar un singur aspect:
Cursa lui când presez mi se pare cam "scurta"...
Am măsurat și are 11...12 mm maxim, am impresia de fiecare data că nu presez suficient de bine, a trebuit să umblu la rasnita sa mut mai spre fin puțin deoarece curgerea mi s.a părut mai repede, pucul iese mai fleașcă la aceeași cafea, eu înainte folosind un tamper tot de la AVX, unul clasic dar mult mai greu.
Menționez deasemenea că pun cafea in sita până la buza sus.
Ceva sfaturi de la cine este mai experimentat cu modelul de tamper cu autonivelare, și la voi cursa tot așa scurtă e ? Ce as putea îmbunătăți să iasă totul bine dacă greșesc undeva ?
Mulțumesc
Espressoman infocat
Constanța
14-04-2026, 16:30
(Edited 14-04-2026, 16:31 by cyrusct82.)
Cafeaua se dozează în sită in funcție de ce tip folosești (light, medium, dark). La cafea light o să trebuiască să pui mai multa, de exemplu daca ai sita de 18-20g sa zicem, va trebui sa pui 20g light iar dark îți va intra doar 18g.
Trebuie sa ne spui in primul rand ce sită folosești și ce cafea folosești. Daca sita e prea adâncă de exemplu 21g poate o sa vrei să o schimbi.
Un sfat ar fi sa mărești doza
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
14-04-2026, 17:06
(Edited 14-04-2026, 17:07 by renatoa.)
Mi se pare arfisuficienta cursa, la al meu este 8mm, si daca mi-ar intra tamperul 10mm in sita atunci as considera ca ceva e in neregula, nu invers...
Sau poate dumneata pui 12g de cafea in sita de 24mm inaltime... nu la tamper e problema.
Espressoman infocat
Bucuresti
(14-04-2026, 15:58)altposesor Wrote: Salut.
Am cumpărat zilele trecute de la Barshaker.ro tamperul cu autonivelare AVX, spune în descriere -similar cu Normcore V4.
Sunt încântat de el, fiind și primul de acest fel pe care îl am, arată frumos lucrat, merge bine, nimic de reproșat in principiu, doar un singur aspect:
Cursa lui când presez mi se pare cam "scurta"...
Am măsurat și are 11...12 mm maxim, am impresia de fiecare data că nu presez suficient de bine, a trebuit să umblu la rasnita sa mut mai spre fin puțin deoarece curgerea mi s.a părut mai repede, pucul iese mai fleașcă la aceeași cafea, eu înainte folosind un tamper tot de la AVX, unul clasic dar mult mai greu.
Menționez deasemenea că pun cafea in sita până la buza sus.
Ceva sfaturi de la cine este mai experimentat cu modelul de tamper cu autonivelare, și la voi cursa tot așa scurtă e ? Ce as putea îmbunătăți să iasă totul bine dacă greșesc undeva ?
Mulțumesc
Oare e cu click tamperul ?
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic
Espressoman infocat
Zimnicea
14-04-2026, 17:47
(Edited 14-04-2026, 17:56 by altposesor.)
GeorgianM@...este tamperul fara click...
Am folosit sita ims competition 12...16 grame și am pus 17 grame in ea, cafeaua era pana sus la buza sitei...
Zilele trecute am folosit ims nanotech și la fel cafea până la buza sitei...15 grame in sita de 12...14 grame, cafeaua este o Etiopia yirgheceffe light roast spre medium...
De la voi am învățat băieți legat de calibrarea volumului vis a vis de sita.
De aceea am întrebat, poate are cineva unul similar sa vedem cum procedează el, sau unde greșesc eu...
E nevoie sa pun"cu vârf" cafeaua in sita ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Suna ok ce faci, eventual mai poti face testul cu moneda, ca sa poti dormi linistit.
Ce nu imi e clar, de unde asteptarile astea ca tamperul ar trebui sa intre asa adanc in sita ?
Si daca ar intra, nu ti-ai pus intrebarea ce se intampla cu toata apa din spatiul acela ?
Se evapora? Te astepti sa o traga masina inapoi in grup ?
Nici vorba, ar ramane acolo, ar face o mocirla, si pe urma ai deschide topic nou ca de ce nu e pucul uscat...
Espressoman infocat
Zimnicea
Mulțumesc de sfaturi și sugestii, voi tine cont de ele în extracțiile următoare...
Sănătate tuturor!