Welcome Back Log In Create Account

Tamper Decent . sau nu?

你好  ni hau
Am zis sa imi iau un tamper Decent. Vine vreo 170 de euro, alea de faci plan cu ele si cu arc incorporat. Ceva taxe vamale, tva, transport, pe la 250 cred ca ajunge.
M-am gandit totusi sa imi iau un tamper decent.Tot la fel, de faci plan cu ele si cu arc incorporat. Am copiat de mai sus? Parca da.
Una peste alta, am inceput intr-o nota vesela acest thread, nu de alta dar am vazut la noi pe forum un comentariu al unui user ilustru , ironic si putin rautacios cum ca ..stai domle la alibaba al tau, citez din memorie. Adica la parliti de cumpara de la chinezi.
Bun. Mi-am luat un tamper. decent. pret 46 de euro cu transport cu tot. Da, din China,7 zile pina in Romania, 30 de la Buc la Bv. Exceptional. Sper sa pot pune poze. Dia 58.5, 15 kile presiune la arc, cu acea buza care asigura ca presezi absolut perpendicular pe axa, maner de lemn, arcuri de schimb, husa , cutie f faina. Totul la superlativ. Lustruit oglinda. O bijuterie. Vroiam sa iau ceva la 58.5 , pentru ca acele 0.25 zecimi pe raza conteaza foarte mult. Recomand, ca sa folosesc o expresie consacrata.
     De ce am facut o introducere mai lunga? Nu de alta am vazut pe niste siteuri de artizani sau artizanat, imi scapa numele ,niste preturi de am ramas blocat in prima instanta, apoi am ras, apoi m-am infuriat. Adica vi si imi ceri 750 de RON pe un fier, un nivelator? cand el costa 15 euro? Am mai scris, aia sunt de pe alta planeta, sau /si ne cred prosti.
Treaba lor.
Am mai luat lingurite de portelan, ca m-a certat un expert ( fara gluma acum) ca amestec cafeaua cu lingurita de inox. 1 euro bucata, 10 bucati, venite regulamentar in cutia postala.
Daca cineva este interesat pot trimite link cu tamperul pe privat, sa nu facem reclama aici ca nu este permis cred.
Incerc sa atasez poze. 
Va salut

Attached Files Thumbnail(s)

Izzo Alex duetto 2, mazzer super jolly, cuptor cu gaz home-made

Reply
Il ochisem si eu pe "site-urile de profil". E ok, merge finut la apasare? Sau bate/freaca/troncance?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Felicitări pt. achiziție!

Există cumva și o variantă pt. noi ăștia de folosim Lelit pe 57 de milimetri?

Danke dir.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Quote:E ok, merge finut la apasare? Sau bate/freaca/troncance?
 spui niste cuvinte care ma doare Smile

Arata f ok, am vazut la nenea de la decent cand il prezenta pe al lui ca are ceva teflon sau material antifrictiune in zona
unde culiseaza piesele, am facut capturi de ecran si am analizat, il demonteaza intr-un clip, Am vrut sa imi fac unul dar ma costa enorm.
Am facut o cafea cu el, pare f ok, ma interesa in special diametrul de 58.5. 
Mama lor, am analizat piesa cu talpa si filet, apare dintr-o bucata, dar e imposibil sa fi strunjit atat. Poate e lipita cu presiune, dar pe partea opusa nu se vede nici macar o umbra. Oricum, nu are 10 grame, il simti in mama. O sa il cantaresc si va spun.

Colegul, cred ca au pe toate dimensiunile, vezi pe site.

Reply
Nu e Decent ala ce ai tu

Reply
(15-12-2021, 13:08)distrugatorul Wrote: Nu e Decent ala ce ai tu

ai dreptate :)
e doar un tamper decent .

Reply
[Image: BOM6tMi.jpg]

Reply
uite acum am vazut mai bine, ai dreptate, al meu nu e Decent.
Este al tau cel din imagine? il poti demonta sa vedem partile care culiseaza?

CA sa revin la ce am scris mai inainte, un pic de joc are intre aceste piese, cele intre care este arcul .
O bucsa din teflon in zona aia probabil ar fi ajutat si ar fi redus si mai mult jocul. Oricum nu este nimic deranjant.

Reply
Nu. Al meu nu e negru.Este rosu inchis parca.
Sincer nu l-am desfacut pana acum. Merge foarte bine nu are joc sau sunete suspecte. Este foarte solid sunt multumit de el isi face treaba.

[Image: 4vSKf9B.jpg]

Reply
In mod sigur are un arc si o constructie destul de simpla. Nici bravo nu e mai complicat. Important este cat de bine este finisat. Aici intervine diferenta intre un tamper ieftin si unul mai scump

Reply
M-am jucat cu el, am schimbat arcul cu altul venit in pachet, sunt trei, am pus unul care are spira mai groasa. Si asa inca imi pare inca ca apas prea usor. 
De finisat asta este foarte bine finisat, as putea zice surprinzator de bine finisat. Parca mergea un joc mai mic intre piesele care culiseaza dar probabil nu mergea fara o bucsa de plastic. O sa vad cum se comporta. Oricum, prima impresie cand l-am avut in mana a fost:wow.  NA, nu costa foarte mult, rectific 48 euro, si e chinezesc, te poti astepta la orice dar nu e cazul. Daca te enervezi pe arc il poti transforma intr-un tamper clasic, dar am vrut si chestia asta, sa am o constanta in apasare. Probabil dupa 11 ani de facut cafea aveam o oareacare constanta, dar e bun si unul de tipul asta.

Reply
(15-12-2021, 11:58)hadriano Wrote: niste preturi de am ramas blocat in prima instanta, apoi am ras, apoi m-am infuriat. Adica vi si imi ceri 750 de RON pe un fier, un nivelator? cand el costa 15 euro? Am mai scris, aia sunt de pe alta planeta, sau /si ne cred prosti.

(15-12-2021, 12:58)hadriano Wrote: Am vrut sa imi fac unul dar ma costa enorm.

(15-12-2021, 13:19)hadriano Wrote: CA sa revin la ce am scris mai inainte, un pic de joc are intre aceste piese, cele intre care este arcul .
O bucsa din teflon in zona aia probabil ar fi ajutat si ar fi redus si mai mult jocul.

Hai ca ti-ai raspuns singur la intrebari!  :D
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS

Reply
@hadriano totul in lumea cafelei e scump si overpriced. Nimic nu valoreaza cu cat se vinde. Hai sa fim seriosi...Espresoarele: bucati de metal prelucrate fara prea multa tehnologie cateva mii de euro, niste rasnite banale, niste cutite banale mii de euro si lista poate continua. Ai intalnit tu in lumea cafelei ceva care sa aiba un pret decent si apropiat de costul de productie?? Nu exista...
Si tu vorbesti despre un tamper ca e 750 lei :)))nu orice tamper..Bravo un tamper de lux. Poti cumpara tamper si la 70 lei foarte bun.

Reply
(15-12-2021, 14:18)distrugatorul Wrote: @hadriano totul in lumea cafelei e scump si overpriced. Nimic nu valoreaza cu cat se vinde. Hai sa fim seriosi...Espresoarele: bucati de metal prelucrate fara prea multa tehnologie cateva mii de euro, niste rasnite banale, niste cutite banale mii de euro si lista poate continua. Ai intalnit tu in lumea cafelei ceva care sa aiba un pret decent si apropiat de costul de productie?? Nu exista...
Si tu vorbesti despre un tamper ca e 750 lei :)))nu orice tamper..Bravo un tamper de lux. Poti cumpara tamper si la 70 lei foarte bun.

stiu si ai dreptate cu ce spui, normal ca asa este. Dar eu nu astept un pret apropiat de cel de productie, dar cand vad cat costa si cand STIU cat costa si vad diferenta de 10 ori ma enervez. Nu e vorba de bani, este mai mult si as face o filosofie lunga, inclusiv cu chinezii astia si alte alea. Imi plac chinezii, bravo lor. Stiu ce vor, au venit incet incet din urma si depasesc tot. Chiar cunosc lumea lor, o sa vedeti, deja vedem ca , cand spunem chinezesc nu mai este ca acum 10 ani, au invatat si au inteles sa produca tot mai calitativ. Inclusiv Decent, tamperul lui nenea, este facut in China, si multe altele de pe masina lui isteata, el spune pe un youtube, inclusiv cat il costa. Astia care fac overprice de n ori vor disparea in curand. 
Am zis ca nu filosofez, dar ma roade ca in tara mea niciodata nu vom putea face eficient un tamper nenorocit, cu maner de lemn, cu busca bagata cu rasina, cu n piese cromate, cu cutie faina, cu etc. Mai mult de asta am deschis acest thread, nu sa prezint ce jucarie mi-am luat.
Gata
Azi tot o sa fac cafele, sa probez tamperul.

Reply
(15-12-2021, 12:16)TVTVTV Wrote: Felicitări pt. achiziție!

Există cumva și o variantă pt. noi ăștia de folosim Lelit pe 57 de milimetri?

Danke dir.

Eu asa ceva mi-am luat: https://www.kfea.ro/etolia-tamper-dinamo...-15kg-21kg
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Mulțam, Talisker.

Ai un șubleroscop ca să-i măsori diametrul exact, te rog?

Reply
am , dar  nu e acasa, masor maine. Banuiesc ca vorbim de diametrul , cel declarat de 58.5. 
Eu am site ridged, cu acea zona in perete. Ei, acolo se balbaie tamperul putin. Putin putin dar conteaza. 
O sa atasez niste poze, fara alte explicatii, facute inainte de a lua tamperul asta. Azi am aruncat o privire la puck, si ce sa vezi, uniform la culoare in zona laterala. Adica unde inainte era o subextractie locala relativa la restul puckului ( datorata probabil si nepresarii uniforme pe tot diametrul) acum nu mai este. Cam asa vad eu treaba.

Reply
(15-12-2021, 16:04)TVTVTV Wrote: Mulțam, Talisker.

Ai un șubleroscop ca să-i măsori diametrul exact, te rog?

Am dar nu il gasesc momentan.

Am facut niste poze comparativ cu cel Lelit, le-am centrat cu mana, sunt "suficient de la fel" cred incat sa fie interschimbabile, chiar daca micrometric nu or fi la fel

[Image: 3D0fIcf.jpg]

[Image: d0apxFy.jpg]

[Image: aPB7kwt.jpg]

[Image: JGlVdsw.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Este un adevărat deliciu, în era telefoanelor mobile, să vezi niște poze curate și colorate corect.

Mulțumesc fain, @Talisker.

Reply
sublerometru lui tataia..

Reply
am pus o poza cu șublerul dar nu a încărcat. are 58.5 fix.

Reply
(15-12-2021, 12:16)TVTVTV Wrote: Există cumva și o variantă pt. noi ăștia de folosim Lelit pe 57 de milimetri?

Danke dir.
Cumparat de la Cafemagia tamper dinamometric 15-21 kgf: https://www.cafemagia.ro/tamper-dinamometric-57-mm. Mi-a venit varianta 15-21 kgf desi in oferta scrie 11-14 kgf, dar nu ma deranjeaza deloc, chiar imi convine varianta asta. Pentru cine este interesat diametrul exact al tamperului este 56,7mm. Sita dubla Ascaso are 57,1mm iar sita dubla Lelit de la PF fara fund are 57,8mm.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Vielen dank, Dan, pentru răspuns și pt. că ți-ai făcut timp să măsori toate reperele menționate.

Reply
Revin cu observații finale după câteva zile de folosire cu 5,6 cafele /zi.
Tamperul este f fain, vizibil, poate prea vizibil. Este aspectuos, nu că ar conta foarte mult și merge bine. Are 450 de grame, pare greu in mână. La câteva zile pentru cei pretențioși se poate desface și curată între placa fixă și mobilă. 
o singura chestie sa spunem de feeling. cu tamperul meu clasic, făcut acum 11 ani de un amic aveam un contact sa spunem mai intim cu cafeaua.Simti cafeaua sub mana, de exemplu la dozele de single, 8.5- 9 grame in cazul meu trebuie să simți cafeaua când apeși, așa am eu senzația. Este un contact mult mai direct intre tine și cafea. Cu ăsta să îi spunem mecanic, nu mai există această senzație, apeși și îl eliberezi. Ar mai fi o chestie, ori pt că diametrul este mai mare 58.5 fata de 58 anterior, ori pt că are arc și apeși cu forța constanta, ori amândouă, una peste alta am o mai mare constanta in extrageri.
cam asta este treaba...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)