Hello There, Guest! Login Register

Strietman CT2

Salutare!

Dupa 3 ani de folosit Rocket R60V cu dublu boiler si E61 sunt din ce in ce mai curios de o masina cu levier poate cu un diametru mai mic, cum tot recomanda Lance Hedrick. Shoturile sunt minunate si pe R60V dar as vrea sa reduc cantitatea de boabe si sa trag shoturi mai mici.    
As fi curios daca a folosit cineva Strietman CT2 si care au fost impresiile. Este cineva prin zona de vest (Timisoara, Arad etc) care detine CT2 si as putea sa o vad in actiune?
Pentru ca nu voi putea avea ambele masini in paralel (va trebui sa vand R60V inainte sa iau) ma intereseaza parerile cunoscatorilor.  Ce avantaje si dezavantaje credeti ca vin cu acest schimb? 

Multumiri!
Honne, Rocket R60V

Reply
Eu bat campii de multi ani ca 58 nu e pentru acasa, dar cine sa ma asculte... trebuie sa vina un yutubist fara nici o calificare tehnica, ca sa devina lumea interesata asa dintr-o data de grupuri mici... cand exista deja de multi ani lucrari care argumenteaza tehnic superioritatii sistemelor de 53-54 La Spaziale vs sistemele 58.
Doar ca acelea necesita o lectura mai lunga de 30 secunde Tongue

Pana sa dai gramada de bani pe Strietman, (care nu-i merita), ai multe alte alternative sa incerci ce doresti, pentru ca piata a reactionat deja, daca multimea pune botu la noua moda, pai hai sa le luam banii...

Asa ca au inceput sa scoata site custom ca sa prepari puc mic in masini de 58, nu mai e nevoie sa iti schimbi masina ca sa fii la moda.
Un exemplu de campanie care se va lansa curand ar fi aceasta: https://www.caycay.co.uk/coming-soon-02

Ce uita stimabilii sa pomeneasca este ca ce prezinta ei drept noutate, exista de multi ani in sistemul La Marzocco:
https://www.bluestarcoffee.eu/en/La-Marz...-6050.aspx

In fine, daca motivul e de fapt ca vrei musai acum levier, pentru ele exista topice separate, nu stiu cat de mult sunt discutate acolo Stretman, dar sunt altele care merita atentia mai mult, parerea mea...

Reply
Suntem mai multi care il avem in Romania dar nu stiu pe nimeni din zona de vest.

Vezi topic dedicat aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...n-espresso

Eu sunt mulțumit și nu regret achiziția făcută acum 3 ani. Zilnic îmi fac aproximativ 3-4 espresso.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
(05-02-2025, 13:15)renatoa Wrote: Pana sa dai gramada de bani pe Strietman, (care nu-i merita), ai multe alte alternative sa incerci ce doresti, pentru ca piata a reactionat deja, daca multimea pune botu la noua moda, pai hai sa le luam banii...

Despre ce alternative e vorba?  Smile
Espresso: ACS Evo Leva, Mazzer Philos (I200D)
Filtru: Hario V60, Kinu M47 Phoenix POB

Reply
Singura 'alternativa' care se apropie cel mai mult de Strietman este Zerowatt CA 707 - open boiler ,direct lever cu un basket undeva la 47' (intre Peppina si Pavoni Pre-Mill)
Nu te obosi sa-l cauti ca nu prea exista ,vei gasi CA 708 care este spring ,si deja vorbim despre altceva.
Am unul pe care incerc sa-l reconditionez ,dupa ce voi termina chiar as fi curios sa-l pun langa un Strietman pentru un test.
Ar mai fi si Caravel Arrarex,dar cu basket de 43'/44' ,si sincer gustul nu e acolo,cel putin din cat am apucat sa-l testez eu.

Reply
(05-02-2025, 12:37)ejianu Wrote: Este cineva prin zona de vest (Timisoara, Arad etc) care detine CT2 si as putea sa o vad in actiune?

Scuze ca fac hijack la thread dar aceeasi intrebare/rugaminte o am si eu doar ca pe zona de est  Smile
DE1Pro, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)