Hello There, Guest! Login Register


Stone Espresso (Pure, Lite, Premium) HX by Rocket

#1
Salutare, am vazut recent gama celor de la Stone si sunt curios daca exista diferente de specificatii intre modelele Pure, Lite si Premium sau este vorba doar de estetica carcasei .
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 
 
Reply
#2
(07-07-2023, 14:54)AlexDeedy Wrote: Salutare, am vazut recent gama celor de la Stone si sunt curios daca exista diferente de specificatii intre modelele Pure, Lite si Premium sau este vorba doar de estetica carcasei .

Iti poti confirma ca doar finisajele si estetica carcasei fac diferenta de pret. Varianta Lite e la fel tehnologic, daca poti rezista "ispitei" de a schimba ulterior lateralele, din gamele superioare :)
Espresso : Dalla Corte STUDIO, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3, Kompresso
Brew : Timemore B75, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 
 
 
Reply
#3
Interesant acest Stone, nu l-am analizat pana acum. Ce reducere de forum avem la el fata de preturile din site, 5 sau 10%? In oricare dintre cazuri pare sa fie cel mai accesibil HX, iar faptul ca Stone apartin de Rocket daca nu ma insel ar fi un plus cu gandul la fiabilitate. Rostul HX-urilor este discutabil la sume mari, gen 6-7000 lei dar sub 5000 chiar pot fi o alternativa la Single boilere daca nu esti centrat neaparat pe reglajul temperaturii si in casa se beau multe bauturi pe baza de lapte.
Grupul pare ca este electric, iar partea neagra din capul grupului ar fi butonul de pornire a pompei, corect?
Sunt informatii despre cum sta cu tempratura? Adica pleaca de la apa cu aburi (96-97 de grade +) ca un HX clasic in stil vechi?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Am simulat un cos si am primit reducere 5%

Oare este vreun model disponibil de testare? acum nu am timp, dar peste vreo doua saptamani as face o vizita.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#5
Era vorba ca testam si Timemore-ul nou ... :)  Hai sa vedem ce spune Razvan, poate ne organizam cumva.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Salutare !
Dețin un Stone de la Tastecrafters de 2 zile și pot spune ca primele impresii sunt foarte bune, dar mai am nevoie de puțin timp sa pot scrie un review care poate ajuta pe viitor.
Vizual e peste foarte multe "utilaje" mult mai scumpe, iar faptul ca e foarte compact se potrivește aproape oriunde, dar fără pic de rabat la calitate, vorbim de un HX de aproape 21kg.
Răspund repede la ce a intrebat Liviu, da Stone este o "divizie" Rocket și știm mulți dintre noi calitatea lor,partea cu "daca nu esti concentrat pe espresso" e discutabila, mai da mi puțin timp, iar despre apa cu aburi nici vorba, nu este un "balaur" ca Mara etc, fiind controlata temp de pid.
Ceea ce m-a făcut sa spun wow este ca am reușit după 5 încercări cu noua rasnita, sa scot dintr-o etiopia ce îmi oferă și cafeneaua pe care o frecventez.
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro
 
Reply
#7
salutare,
asa cum am promis, revin cu impresii despre Stone, dupa 2 saptamani de utilizare.
scurt: simplu si elegant.
dimineata e o placere in primul rand vizual, iar in al 2 lea rand, ca nu ai grija am pornit espressor-ul sau nu, fiindca nu conteaza, el oricand il vei porni va fi gata in 10 minute sa iti livreze o bautura delicioasa. da, in 10 min simti si 15% din manerul portafiltrului cald, ceea ce la un HX cu grup e61 poate dura undeva la 40 de minute.
Fiind un dual circuit totul ajunge in temperatura foarte repede,iar aburul livrat este foarte puternic, mi-a luat 2-3 zile sa il stapanesc corect :)
workflow foarte simplu, fiind plug&play, nu trebuie sa faci nimic, rasnesti,tampezi,pf in grup, 25-30 sec si te poti bucura de un shot extraordinar, de restul se ocupa el, fiind un mare plus pentru oamenii ca mine care, dimineata au foarte multe pe cap, copii mici(gemeni), job, etc, si da il pot folosi si sotiile fara sa mai auzim fraza, " sa imi faci si mie cafea ca tu ai vrut toate complicatiile astea in casa" :))
cat despre gust, aici e discutabil, fiecare simte si percepe diferit, eu ce pot spune si ma repet, faptul ca dintr-o etiopia pe care o serveam la o cafeanea extrasa pe Victoria Arduino,espressor de peste 20k euro,scot aceasi licoare magica si cu aceasta piesa de designer, ca ii putem spune si asa.
nu va faceti griji ca e rezervorul mic de apa sau tavita, pentru home use este suficient, apa nu sta cu zilele in rezervor, iar tavita este gandita sa nu te murdaresti pe maini si nici sa nu iti curga din ea,acestea fiind singurele piese din plastic din acest espressor. foarte bine desenata tavita, tot ce este din metal este amsamblat perfect, ca user ul sa nu miste nimic metalic care ar putea crea vibratii mai tarziu, practic espressorul este dintr-o bucata, tu avand acces doar la tavita,bazinul de apa si portafiltru, restul totul este "legat" perfect. de aici rezulta un zgomot redus.
fiind un HX greu, 21kg, si picioarele au fost gandite cat mai spre extremitati, nu este nevoie sa tii de espressor in momentul in care scoti sau montezi portafiltrul, chiar de nou,cei care folosesc "utilaje" manuale stiu despre ce vorbesc.
fiind controlat de un mic calculator PID, nu ajunge apa la o temperatura foarte mare ca un cazul HX urilor clasice, nu vor aparea acei aburi la flash uri, oricand vor si utilizate.
pana acum am folosit 1.5kg din aceasta etiopia si pot spune ca in orice moment al zilei imi livreaza aceeasi calitate a shot ului.
am fugit sa imi pregatesc al 2 lea shot pe ziua de astazi, sunt aici oricand, daca sunt intrebari sau daca am omis ceva.
revin oricum, dupa ce voi testa mai multe origini de cafea.
Shot uri delicioase va doresc.
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro
 
Reply
#8
Nu ai acces la niciun alt reglaj în afară de durata flush-ului? Gen temperatura boilerului?
 
Reply
#9
Din ce am mai studiat si eu, Stone este un espressor construit pe alta filosofie decat un HX E61 clasic dintre cele populare candva, cu avantaje si dezavantaje fata de acesta:
Avantaje:
- nu are maneta deci nu are nevoie de ungere periodica a grupului in caz ca s-a folosit detergent de backflush prea mult sau prea des, avand grup electric
- nu scoate aburi pe grup pentru ca nu pleaca de la temperaturi foarte mari gen 97 de grade si nici nu are nevoie de flush, fiind stabil din fabrica undeva la 93 de grade (dar nu mai am sursa informatiei si oricum trebuie confirmat oficial de pe undeva)
- potrivit daca esti genul care bea mai multe bauturi pe baza de lapte si nu esti interesat de schimbari de temperatura, dorind de obicei sa prepari espresso si sa faci crema de lapte rapid, cu presiune puternica de aburi
- design foarte ok, mai ales cu panourile optionale
- nivelul de pret de ~4700 lei (pentru espressomani) il face cel mai accesibil HX de producator mare la ora actuala

Dezavantaje:
- fiind grup electric nu poti modifica temperatura in niciun fel, nici prin metoda clasica de flush-uri a HX-urilor (flush and go / flush and wait), nici prin vreun PID intern cu mai multe pozitiii fixe ca in cazul altor modele si nici nu ii poti monta un termometru tip Eric de grup E61 ori padela. 
-  nu are teava de apa fierbinte, asta doar daca vroia cineva neaparat, altfel scoti prin grup apa.

Per total cred ca isi are adresabilitatea sa, mai ales ca mai toate HX-urile clasice de marca s-au scumpit si in ziua de azi nu prea mai vad rostul cheltuirii a 6-7-8.000 lei pe un HX clasic cand ai Dual Boiler deja la pretul acela. Exceptie face doar "hibridul" MaraX asta inseamna un efort suplimentar de  ~800 lei, plus ca multi useri nu vor E61 sau vor alte marci sau vor alt design etc. Totusi acest Stone depinde de pozitionarea pe care i-o va da Rocket in continuare. Daca il tin in zona aceasta de pret are viitor frumos. Daca il duc spre 6000, va intra in umbra DB-urilor sau HX-urilor mai avansate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
(19-07-2023, 15:06)Lyvyoo Wrote: Dezavantaje:
- fiind grup electric nu poti modifica temperatura in niciun fel, nici prin metoda clasica de flush-uri a HX-urilor (flush and go / flush and wait), nici prin vreun PID intern cu mai multe pozitiii fixe ca in cazul altor modele si nici nu ii poti monta un termometru tip Eric de grup E61 ori padela. 
...

Adica nu poti fara sa te bagi in el, ca altfel nu vad cum sa nu poti varia puterea in grupul ala electric ca sa schimbi temperatura.
93 grade alea sunt mentinute de "ceva", daca nu le poti scadea cu flush, iar acel ceva are posibilitati de reglaj, sau i se pot impune.
 
Reply
#11
Clar, daca se baga cineva sa faca niste experimente si sa modifice espressorul, asteptam vesti cu mare interes. Atat ca isi cam asuma pierderea garantiei si nu sunt sigur ca publicul pentru acest Stone este cel care sa-l modifice pe toate partile, mai ales ca este un HX.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
Trimite unu la Craiova, si ti-l fac cu BT si app :D
 
Reply
#13
(19-07-2023, 16:32)renatoa Wrote: Trimite unu la Craiova, si ti-l fac cu BT si app :D


Si server de fisiere/web/SQL, daca se poate… [emoji23][emoji23][emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#14
(19-07-2023, 08:36)ValentinBu Wrote: iar aburul livrat este foarte puternic, mi-a luat 2-3 zile sa il stapanesc corect Smile

Doar o curiozitate referitoare la abur pentru că ai scris că e foarte puternic. Observ la semnătură că ai avut anterior Bellezza Bellona. Nu era mai puternic aburul la acela când era setată temperatura boilerului de aburi la 135°C (dacă am găsit corect înseamnă ~ 2.2 bari)?
Iar la Stone din ce am văzut/auzit într-un video cu un reprezentant Rocket Espresso e setat boilerul la 0.9 - 1 bari, care dacă am găsit corect înseamnă ~ 119 - 120°C.
 
Reply
#15
Cred ca e vorba si de timpul de mentinere a presiunii aici.
Si la mine la PL41TEM arata 135 grade, dar nu prea imi ajunge sa frotez 180ml lapte. Ajunge rapid la 113-115 grade.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#16
(19-07-2023, 15:06)Lyvyoo Wrote: Din ce am mai studiat si eu, Stone este un espressor construit pe alta filosofie decat un HX E61 clasic dintre cele populare candva, cu avantaje si dezavantaje fata de acesta:

Salutare

Acest espressor Stone Espresso este construit pe acelasi principiu ca Bezzera BZ07, BZ10, BZ13 si posibil mai sunt, adica: HX cu grup incalzit electric, boiler de 1.5L.
Comparativ cu Bezzera care are in grup doua rezistente de incalzire a cate 50W (100W total pe grup), la Stone grupul este incalzit cu 200W.. deci timp de incalzire mai mic si recuperare mai rapida.
Si pretul mai competitiv la Stone, fata de Bz10(~1200e).
Despre dezavantaje, cred ca se pot rezolva relativ simplu cu un Pid pe grup ce se instaleaza la fel la ca intr-un Gaggia classic. Grupul la Stone este controlat prin termostat.
ECM Technika IV, Honne S, Mazzer SJ, Kinu m68.
 
Reply
#17
De cat ii diametrul portafiltrului? nu găsesc informații....
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#18
@Vladone  deci il provocam pe @razvanMB sa trimita o unitate la Craiova sa-i puna @renatoa PID custom, eventual cu bluetooth si app Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#19
Din datele de aici este de 58 mm: https://www.espressocoffeeshop.com/en/se...chine.html
Rocket Cellini Classic, Arin (v. 1.1), La Pavoni Europiccola, Staresso Mirage & G-Iota DF64, Kinu Classic, Normcore V3 & Beem coffee roaster & fan RenatoA
Past: Nuova Simonelli Oscar II/Lelit PL62S & Nuova Simonelli MDX, KinGrinder K6;
Gaggia Baby Millennium & Mazzer Major
 
Reply
#20
O bucata a ajuns la mine , multumesc pentru ajutor @ValentinBu si @razvanMB. Am citit astazi reviewul lui Valentin, nu are sens sa mai spun si eu aceleasi impresii, plus eu il am doar de cateva zile deci inca ma acomodez cu el. Tot ce pot sa adaug este ca eu eram indecis intre Stone si Ascaso uno. Desi nu are temperatura reglabila, preinfuzie sau shot volumetric programabil am ales Stone. Estetic este o incantare, iar constructia de cub ajuta foarte mult in spatiile limitate.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 
 
Reply
#21
(19-07-2023, 18:37)Mihai L Wrote: Cred ca e vorba si de timpul de mentinere a presiunii aici.
Si la mine la PL41TEM arata 135 grade, dar nu prea imi ajunge sa frotez 180ml lapte. Ajunge rapid la 113-115 grade.


Da, contează și cât menține, dar aici nu cred că ar trebui să fie cazul să apară probleme atât de repede pentru o latieră, pentru că ambele aparate din comparația despre care întrebam au boilere suficient de mari zic eu. Adică Stone are boilerul de 1.5 l (steam chamber zic ei doar 0.8 l), iar Bellona are boiler dedicat pentru abur de 1 l. Așa după teoria mea, boiler dedicat de 1 l, cu temperatură/presiune mai mare, ar trebui să fie "mai puternic". Dar mai e o chestiune... senzația de putere mai mică sau mai mare poate fi influențată destul de mult și de duza folosită de fiecare producător - câte găuri are și ce diametru au ele.
 
Reply
#22
(20-07-2023, 01:12)sochaux_ Wrote:
(19-07-2023, 18:37)Mihai L Wrote: Cred ca e vorba si de timpul de mentinere a presiunii aici.
Si la mine la PL41TEM arata 135 grade, dar nu prea imi ajunge sa frotez 180ml lapte. Ajunge rapid la 113-115 grade.


Da, contează și cât menține, dar aici nu cred că ar trebui să fie cazul să apară probleme atât de repede pentru o latieră, pentru că ambele aparate din comparația despre care întrebam au boilere suficient de mari zic eu. Adică Stone are boilerul de 1.5 l (steam chamber zic ei doar 0.8 l), iar Bellona are boiler dedicat pentru abur de 1 l. Așa după teoria mea, boiler dedicat de 1 l, cu temperatură/presiune mai mare, ar trebui să fie "mai puternic". Dar mai e o chestiune... senzația de putere mai mică sau mai mare poate fi influențată destul de mult și de duza folosită de fiecare producător - câte găuri are și ce diametru au ele.

La PL41TEM (si in general SBDU) daca pornesti spumarea cand pe PID iti arata 114-115 (cand temp urca dupa ce ai comutat in modul abur) ai o fereastra mai mare de lucru cu abur (din ce in ce mai) puternic pentru ca ramane alimentata rezistenta mai mult timp. Cand deja astepti sa ajunga la 135 si termostatul taie alimentarea pierzi acest efect pana cand se reia iar alimentarea (pe la 110 parca). Atentie sa reumpli boilerul dupa vreo 2 maxim 3 frotari consecutive. spor
 
Reply
#23
Salutare,
Referitor la aburi, pe hârtie da, Bellona ar trebui sa fie peste Stone, dar cred ca tot sistemul e gândit altfel încât puterea sa fie mare și constanta. Ca și timp scoți mai repede o frotare bună cu Stone, probabil de la cele doua gauri gândite puțin spre extremitățile de sus, care au cerut una doua zile de adaptare, sau de la tot sistemul în sine.
Dacă mai dau de detalii tehnice,revin !
@AlexDeedy asteptam impresii/sugestii ?
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro
 
Reply
#24
Se merita sa campar acest Stone sau sa mă orientez spre Bellona, am văzut pe market 2-a bucăți tot în zona aceasta de preț. Aștept părerea celora care o avut în trecut Bellona.
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#25
Salut !
eu as merge pe Stone, având in trecut Bellona.
Sunt mai multe plusuri pe Stone daca vrei ca workflow ul sa fie unul simplu în fiecare dimineață.
dacă vrei mai multe detalii îmi poți scrie.

Zi buna !
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro
 
Reply
#26
Sunt secrete detaliile?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#27
Salut,
nu suntem asa secretosi, după cum vezi mai sus,eu și Liviu am dat multe detalii, dar m-am gândit ca poate sunt altfel de întrebări la care eu nu m-am gândit în momentul acela.
ca apoi sa revin și aici cu astfel de notații :)
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro
 
Reply
#28
(19-07-2023, 22:22)AlexDeedy Wrote: O bucata a ajuns la mine , multumesc pentru ajutor @ValentinBu si @razvanMB. Am citit astazi reviewul lui Valentin, nu are sens sa mai spun si eu aceleasi impresii, plus eu il am doar de cateva zile deci inca ma acomodez cu el. Tot ce pot sa adaug este ca eu eram indecis intre Stone si Ascaso uno. Desi nu are temperatura reglabila, preinfuzie sau shot volumetric programabil am ales Stone. Estetic este o incantare, iar constructia de cub ajuta foarte mult in spatiile limitate.

O întrebare? țeava de abur este rece la atingere la modelul tău? văd ca în semnătură ai Stone mine, nu prea am găsit informații.
Dalla Corte Studio / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: Stone Lite / Eureka Oro Stark / DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
#29
Toate variantele sunt la fel din punct de vedere al specificațiilor tehnice, pure, mine sau premium diferă doar din punct de vedere estetic.
Teava de abur este destul de fierbinte la finalul unei spumări, deși în specificații am găsit "cool touch wand".
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 
 
Reply
#30
Oricum noi pe vremuri cand nu era marketingul cool touch, scoteam acel plastic de pe interiorul tevii de aburi si puneam un manson de cauciuc, care se gaseste destul de usor si ieftin
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...va-de-abur
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)