14-05-2023, 14:12 (Edited 14-05-2023, 14:36 by sorinetta.)
Cred ca pentru cei care il folosesc acasa langa o priza si se pricep la bricolat poate un fel de rezistenta/termoplonjon intr-un nou capac care sa mentina temperatura, gen Flair 58 ar ajuta. Se mai poate ridica temperatura inaine de extractie pana la fierbere cu un termoplonjon obisnuit dar nu prea e elegant si poate fi periculos (nu am incercat). Inca nu pot sa imi fac o parere clara, l-am folosit la atelier impreuna cu ek43 SSP HU si as putea spune ca este in zona extractiilor cu Robot (extractii delicate, cu temperatura mica care pun in evidenta partea florala/fructata/delicata - SSP 98mm, cafea prajita nordic/light). Dupa o preincalzire prealabila temperatura masurata de mine in apa pusa la fierbere era in zona 93-94C. L-am pus si langa Strietman si, din pacate/fericire nu exista termen de comparatie, cu cafelele pe care le folosesc eu/Honne SSP. Pentru outdoor mi se pare fain, nu l-am testat inca, pentru asta l-am si luat.
14-05-2023, 17:05 (Edited 14-05-2023, 17:05 by renatoa.)
Exista cartuse de incalzire masini injectat plastic care intra perfect in Mirage, vezi imaginea atasata.
Cu 200W cat are acela, 180 ml sunt incalziti cu aprox. 16 grade pe minut, asa ca 25-95 ar dura sub 5 minute, si elimina necesitatea unui kettle, mai ales in deplasari.
Partea cu strietman nu prea o diger... adica avand totul la fel: sita, aia de pavoni care o ai, macinatura, gramaj, temperatura, daca extragi in acelasi timp de ce nu ai scoate acelasi lucru in ceasca :s
Ca nu poti estima cum sa dai la pompa ca sa ai acelasi profil de apasare ca la strietman e alta poveste, dar daca s-ar rezolva si asta ... ?
(14-05-2023, 17:05)renatoa Wrote: Exista cartuse de incalzire masini injectat plastic
Nu faceti o schema, un setup dragut pentru necunoscatori?
Da, mi-ar placea mult sa fie la fel cele doua dar acum am temperatura constanta pe o plaja de aproximativ un grad pe Strietman, cu PID. Poate treaba cu cartusul de incalzire rezolva stabilitatea si pe asta micu. Cu presiunea, da, e diferit si ciudat acum dar cred ca poate experimenta, inca nu am multa experienta cu el.
Ce schema, ce setup... folosesti cartusul ca termoplonjon, cum singur ai scris, de unde si reamintirea mea ca sa postez cum ar putea fi folosit cartusul ala... :D
Termoplonjoanele comerciale sunt prea puternice, risti sa topeasca plasticul in zona in care atinge peretele. Si nu stiu unul asa mic sa intre in Mirage... :s
Doar nu credeai ca sugeram sa fie lasat cartusul in interior in timpul extractiei...
Cat priveste stabilitatea, ai lasat de curiozitate un termometru intr-un Mirage preincalzit cat de cat, sa vezi cat pierzi intr-un minut ?
Iti zic eu... tot un grad. ;)
15-05-2023, 08:16 (Edited 15-05-2023, 08:17 by schiorean.)
Legat de pre incalzire, daca ai plita cu inductie dureaza fix 1 min sa aduci la fierbere putina apa cat intra in cilindtru. Tin aproximativ 1 min dupa care schimba din nou cu apa adusa la fierbere si incep extractia. Nu mi se pare deloc complicat, nu simt nevoia de termoplonjon sau alte cele.
Legat de sita IMS, daca diametrul exterior cu tot cu buza e 60mm, ar tb sa se potriveasca. Baietii din Tailanda sunt experti. Nu inteleg cum unii folosesc sita de 53 (65mm diametru) cum e aici https://www.youtube.com/watch?v=VBlKY4cbVCE. Ma gandesc ca o ajusteaza, chestii la care personal nu ma bag. Sau merge standard, sau nu merge.
(14-05-2023, 21:01)Kosti Wrote: Sa înțeleg ca nu are 2 site una presurizata și alta presurizata.
In cutia care se vede la vanzare peste tot e doar ce presurizata, si sa vrei nu vad cum ai mai putea strecura una, poate de 51, care intra in 53 ca mana in manusa.
Cea nepresurizata se ia separat sau se da bonus, ideea e ca acum, fata de vers.2022, ai inel PF bottomless care accepta orice sita de 49-53, nu trebuie modificat nimic.
(14-05-2023, 21:01)Kosti Wrote: Sa înțeleg ca nu are 2 site una presurizata și alta presurizata.
Doar o demontezi pe cea presurizata.
Modelul 2023 nu are doua site, are doar o sita care se poate transforma din presurizata in nepresurizata daca ii scoti valva dar eu nu am folosit-o, o folosesc presurizata doar pentru preheating cu valva inchisa la maxim sa nu curga apa.
Am luat eu sita de 53 IMS de la Edream si daca ai o menghina si o pila buna e nevoie de o jumatate de ora de dat la pila, mindfulness workout in zilele astea (2.5 mm de pilit din diametru total). Recomand mai intai indreptatea marginii sitei care e destul de indoita.
Sita de 53 mm, ciopartita de mine mindfulness e cea din mijloc, la stanga este cea de la Pavoni, de 51 mm.
Salutare!
Fericit posesor de Staresso Mirage combinat cu o rasnita Hario Mini Mill.
Pentru cine e interesat de portafiltru botomless am gasit si printat acest model 3d link
Se potriveste si se infileteaza ok si il folosesc impreuna cu un set de site de 51mm de pe aliexpress (au un pic de joc) dar am observat ca merg puse si de 53mm. Tot de acolo am luat si restul de accesorii: tamper, mesh disk si distribuitor (renuntand la dopul cu 4 ace) - imbatabil la pret chinezu' :D. Folosind discul metalic inlatur excesul de apa si efectul de baltire al puckului la final, insa nu ma pot pronunta, inca, asupra diferentelor de gust.
Imi place mult tot procesul de preparare si de fiecare data incerc sa modific cate o variabila si sa invat ceva din rezultatul obtinuit. Urmeaza sa-l testez si cu o cafea macinata pe o rasnita profi.
Yeah, next step... o rasnita un pic mai pe masura... desi, mini Mill cu sita presurizata ar fi o potriveala satisfacatoare.
Cam ca dr.Evil cu mini Me(ell) :D
Staresso are si o rasnita rezonabila ca pret, pare familiara ca aspect, probabil iesita din aceleasi fabrici ce fac si alte rasnite manuale chinezesti de care e plin Ali. Asta ca sa stai in aceeasi zona de pret.
16-05-2023, 10:14 (Edited 16-05-2023, 10:14 by schiorean.)
(16-05-2023, 09:29)renatoa Wrote: Staresso are si o rasnita rezonabila ca pret, pare familiara ca aspect, probabil iesita din aceleasi fabrici ce fac si alte rasnite manuale chinezesti de care e plin Ali. Asta ca sa stai in aceeasi zona de pret.
Tipul de la staresso.com mi-a scris ca daca vreau imi da rasnita cu 50% reducere. Daca 'ntere pe cineva, pun in legatura.
Va salut,
citind cele scrise de voi, ma bate gandul sa fac si eu pasul catre un Staresso Mirage 2023.
Deoarece nu stiu nimic despre subiect, am mare nevoie de sfaturile voastre.
Daca cumpar de la edream voi primi si sita nepresurizata ?
Sunt total nestiutor in domeniu, dar doresc sa beau o cafea mai buna decat iese din nespresso-ul meu cu capsule.
Inteleg ca am nevoie de o rasnita. Ce recomandati? vad una pe olx, MACAP MX10, pret mic 580 lei , si alta
din Timisoara, Eureka Mignon Manuale 15Bl la 1000 lei, care este mai buna ptr ce vreau eu ? merita sau sa cumpar ceva nou? Exista si variante de rasnita mai ok care sa nu ma faca sa fac un imprumut la banca ?
Cafea boabe de unde cumpar din Timisoara si de care e buna pentru Staresso ?
Quote:Versiune imbunatatita 2023 – cu sita nepresurizata
La 425 lei in combo cu sita extra cumparatul din Asia devine non-sens.
99$ face 464 lei azi, plus taxe vamale...
Pacat ca nu era inca pagina asta acum o luna. Nu ieseam mai ieftin, dar aveam garantie :)
23-05-2023, 16:07 (Edited 23-05-2023, 16:08 by renatoa.)
Referitor la rasnita, vezi ce a scris @schiorean chiar deasupra ta.
50% ar insemna sub 250 lei, ceeace e un pret ireal pentru o manuala decenta.
Adica iti iei o jucarie cat un termos, care poate sa stea si intr-un sertar intre doua sesiuni... si incarci blatul in bucatarie cu o rasnita cat un mixer... e ridicol, chiar fara sa tinem cont de preferinta mea personala pentru rasnite manuale... :D
Salut. Am luat eu versiunea 2023 de la edream si vine doar cu sita presurizata.
Au o campanie cei de la Staresso si o trimit gratuit daca uploadezi pe site cateva poze cu aparatul.
Eureka Baby grinder, Timemore Chestnut C2 Max E&B, Cafflano Kompresso, Staresso Mirage Plus, Aeropress, Moka Pot Bialetti, Eureka Precisa scale
(23-05-2023, 16:08)DanielSerban84 Wrote: Salut. Am luat eu versiunea 2023 de la edream si vine doar cu sita presurizata.
Au o campanie cei de la Staresso si o trimit gratuit daca uploadezi pe site cateva poze cu aparatul.
Cand a fost asta ? Scria pe site ce scrie acum? vezi citatul de mai sus ... :s
In pagina anterioara cineva raporta ca nu mai au "fond de premiere", s-a epuizat...
Asa era si cand am comandat. Desi nu scrie ca este inclusa mai toata lumea asa intelege. I-am sfatuit sa modifice ca sa nu aiba probleme cu reclamatii dar ....
Mie pe 17 mi-au trimis coletul cei de la Staresso cu sita, inca este pe drum prin țară văd, acum nu stiu sigur daca mai trimit gratuit sau nu
Eureka Baby grinder, Timemore Chestnut C2 Max E&B, Cafflano Kompresso, Staresso Mirage Plus, Aeropress, Moka Pot Bialetti, Eureka Precisa scale
Ok, eu as intreba explicit la edream. Cu subiect si predicat.
Asa cum s-a mai spus, sitele nepresurizate sunt extra/bonus, si sunt optiune vanzator ce iti da acolo, nu toti dau aceeasi sita nepresurizata.
Mirage Plus 2023 vine asa cum se vede in imagine la edream, totul tras in tzipla, ar trebui sa ii violezi sigiliul ca sa strecori a doua sita in cutia originala Staresso.
23-05-2023, 18:04 (Edited 23-05-2023, 18:29 by renatoa.)
(23-05-2023, 17:43)schiorean Wrote: E si vina alora de la Staresso, stiu deja ca aparatul e folosit si de "espressomani", sita nepresurizata nici macar nu ar tb sa fie optionala.
Daca ma gandesc cat de simpla e "depresurizarea", aproape ca nu as mai cere a doua sita...
Daca... :D nu ar fi asa practica la preheat, cea presurizata adica.
Tocmai de asta nu cred ca voi incerca vreo comparatie intre ele, cea presurizata are soarta ingrata de sita blind la preheat.
Apropo de comparatii, desi eram convins ca voi sta pe sita de 51, dupa cateva zile tind sa migrez pe 53.
Cu un gram si ceva in plus, 14.4/53 vs 12.8/51, si macinat 2 trepte mai fin pe Arco, imi place mai mult ce iese pe 53-ul noname china trimis cu Mirage.
Inca o sursa pentru sita de pavoni: http://www.piese-horeca.ro/expresoare/si...tru-pavoni
Asta pare ce trebuie, diametru exterior 60 si interior 53.5, exact aceleasi dimensiuni ca cea de la Staresso.
Quote:Daca ma gandesc cat de simpla e "depresurizarea", aproape ca nu as mai cere a doua sita...
Daca... :D nu ar fi asa practica la preheat, cea presurizata adica.
Exact asa o folosesc si eu.
Per total, sunt foarte multumit, imi fac 2-3 cafele pe zi cand sunt acasa. Prea buna :).