Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

Nu mi-am mai complicat viata, am comandat direct de la ei modelul 2023 care include si basketul nepresurizat.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Cam mult ? Cat e adaptorul tailandezului, plus o sita ? :s

Reply
Am reusit sa ma mai joc cu cele doua site ne-presurizate de care am vorbit in postarile mele anterioare.
Sita Pavoni, Olympia Double 51mm - POST-Mill    BS3536    60mm ø ext   ~20 ron
Sita Delonghi - Double - 51mm    BS5582    59.6mm ø ext    ~20 ron

Sita Pavoni are mai multe gauri, diametrul nu se ingusteaza la iesire. Sita Delonghi are mai putine gauri, diametrul se ingusteaza la iesire.
Din testele mele, sita Delonghi sigileaza mai bine (are buzele plate). Cu sita Pavoni trebuie atentie cand se insurubeaza portafiltrul, astfel de cateva ori nu a sigilat bine si am pierdut presiune pe la filet.

Pentru sita Delonghi si cafeaua cu care am testat, doza la care am ajuns este 17g. Pt ca se ingusteaza, sa o pot tampa as zice ca doza minima este de 16g, doza maxima cred ca se poate si 20g (depinde de cafea desigur).

Testele le-am facut cu pompa manuala. Pt varianta pompa cu acumulator, evectiv am tot ce imi trebuie (inclusiv pompa) mai putin valva mecanica. Cea din postarile mele nu este ok, este prea scurta si filetul nu este standard. Am comandat mai multe modele de pe China, revin cu impresii dupa ce le primesc si testez.

Indepartarea pompei manuale am facut-o putin distructiv. Are doua urechi de plastic care trebuie apasate, nu am avut chiar cele mai bune scule, nu mi-a fost usor. Este capacul cumparat extra, am decis sa nu ma chinui.
Pana la urma le-am indepartat gaurind cu un bit subtire, daca o sa am nevoie vreodata sa o pun la loc, pot sa gauresc complet zona si sa folosesc un pin.
Alm Kopi 51mm DIY heat group, Flair Neo v1, Staresso Mirage, ROK Presso.
Hario V60, Cafec Deep 27, Ceado Hoop, Orea V3, AeroPress.
Philos I200D, ZP6s, Kingrinder K6.
Ex: Gaggiuino Lego GCP, DF83 SSP MP, Kinu, Gaggia (PID, preheat box, dimmer), Dedica, Eureka Mignon.

Reply
Poate nu e topic potrivit dar am de vânzare ptr staresso mirage pro kit ul din Thailanda, capac ptr pompa electrica și suport sita 51mm, tamper deleonghi și sita mesh. Cine dorește pot trimite poze pe privat. 
Folosit okazional... Max 10 ori.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Staresso Mirage, componentele care ar trebui spalate/intretinute, daca se utilizeaza sita presurizata.

[Image: KcLJRb5l.jpg]

Daca se foloseste varianta nepresurizata, se poate utiliza numai numai cosul cu sita nepresurizata, celelalte componente din jurul cosului presurizat, nemaifiind necesare. Astfel, un alt avantaj al sitei nepresurizate este ca se reduce semnificativ numarul componentelor necesare.

Pentru Caflano Kompresso sunt mai putine componente?

Reply
Mult mai putine, fix 4: pistonul (care nu se murdarste deloc de cafea), tubul unde pui apa, sita "de dus" si portafiltrul de cafea. Deci 3 de curatat, super easy
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Voua va trebuie un stagiu de reset la butoanele unui automat... si spalat blocul erogator... ca pare ca va cam plictisiti :D

Sau ati uitat cum e viata de cand n-ati mai facut o decalcifiere... o curatare de mucegai a rezervorului de apa... placerile unui boiler inchis.

Reply
Eu nu ma plictisesc cu espressor cu pompa: backflush lunar, descaling anual, curatat rezervor si grup saptamanal, acum treb sa schimb garnitura la bila de frotare etc etc

Dar un kompresso pt serv si calatorii unde nu ai chef sa stai la asemenea bibileli e perfect!
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Staresso mirage e un pic peste kompresso. Ptr cei care au dubii de achiziție.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(19-04-2023, 14:32)dragos.stoian Wrote: Mult mai putine, fix 4: pistonul (care nu se murdarste deloc de cafea), tubul unde pui apa, sita "de dus" si portafiltrul de cafea. Deci 3 de curatat, super easy

Ai de lucru si cu astea. Din piston trebuie scoasa apa, sa nu lancezeasca acolo. Intre garnitura si sita de dus, ramane ceva apa si daca nu e scoasa sita balteste putin si in tubul in care torni apa. Portafiltrul il tii in mana ca sa scoti sita cu zatz. Wink Pana la urma cam toate componentele intra mai mult sau mai putin in procedura de curatare sistematica. Daca se foloseste sita presurizata, ramane cafea intre sita, bucata aia de plastic dintre sita si valva ... :scratch:Ma gandeam sa-l folosesc in concediu cu sita presurizata, fiind ok si o rasnita care nu-i de top, dar e mai mica. Totusi parca nu e solutia optima cand timpul e prea scurt si trece prea repede. Wink

(19-04-2023, 19:32)orwo Wrote: Staresso mirage e un pic peste kompresso.

Adica in ceasca e un espresso un pic mai cum? Undecided

Reply
În primul rand staresso are stabilitate termica mai buna, apoi poți creste cantitatea de apa din care extragi cafeaua, chiar dacă nu ai o rasnita capabila espresso din cauza sitei presurizate scoți o cafea decenta. Daca treci la sita nepresurizata și rasnita bună deja ai 80-85 % dintr un espresso bun. Îți spun din experienta am avut kompresso și am staresso.

Reply
Cine are chef sa se joace cu unul din cele 2 modele de Staresso Mirage Pro si Plus (varianta 2023), am eu de vanzare. Din cele 3 expressoare portabile ma pot lipsi de unul pentru un coleg de forum. Wink

Modelul 2023 are 5-6 extractii la activ in deplasare. Diferente foarte mari intre cele 2 versiuni nu sunt. Cu ambele se pot obtine extractii decente, insa cel nou este un pic mai usor de folosit. 

[Image: IQpx0HRl.jpg][Image: nbGIhWFl.jpg]
[Image: iZB10mGl.jpg]

Reply
De ce e mai usor de folosit, nu tot preincalzire, pompare etc. ?

Reply
Si prin ce difera, de fapt ?

LE: acum am vazut postarea din topicul de vanzare, da, se vede diferenta la pompa...
Ai PM, daca mai e disponibil.

Reply
Ce naiba e asta?

https://www.aliexpress.com/item/1005005121684659.html
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(23-04-2023, 23:01)Darsidius Wrote: Ce naiba e asta?

https://www.aliexpress.com/item/1005005121684659.html
Cu sistem pe aer... Ca si aia cu capsulă de sifon... Cred

Reply
De sifon pe steroizi... daca una de sifon face 4-8 cafele pe MyPressi, asta este gandit sa te tina mai multe zile, in salbaticie...

Reply
(21-04-2023, 21:51)Dok Wrote: Cine are chef sa se joace cu unul din cele 2 modele de Staresso Mirage Pro si Plus (varianta 2023), am eu de vanzare. Din cele 3 expressoare portabile ma pot lipsi de unul pentru un coleg de forum. Wink

Daca ziceai mai repede iti cumparam eu modelul 2023 (daca include sita nepresurizata). Intre timp am comandat la inceputul lunii de la ei de pe site, dar nu mai vreau sa repet experienta. Cred ca e pierdut pe undeva, nu mai am update la tracking de 1 saptamana.... Personal veci nu mai comand din china decat prin fedex sau dhl.

Reply
@Dok si-a plasat anuntzul si s-a dat la fund, nu mai raspunde nici pe PM, nici in topice...

Asa ca voiam sa intreb daca e vreun amator sa se combine cu mine la un pachet de doua, avand in vedere reducerea consistenta... dar postarea lui @schiorean ma puse pe ganduri... :s

Reply
(24-04-2023, 11:36)schiorean Wrote: .... nu mai am update la tracking de 1 saptamana....

Inseamna ca a ajuns in Romania ;)

Reply
(24-04-2023, 11:59)renatoa Wrote: @Dok si-a plasat anuntzul si s-a dat la fund, nu mai raspunde nici pe PM, nici in topice...

Asa ca voiam sa intreb daca e vreun amator sa se combine cu mine la un pachet de doua, avand in vedere reducerea consistenta... dar postarea lui @schiorean ma puse pe ganduri... Confused
Ma bag eu...

Reply
(24-04-2023, 12:40)edri Wrote:
(24-04-2023, 11:36)schiorean Wrote: .... nu mai am update la tracking de 1 saptamana....

Inseamna ca a ajuns in Romania Wink

Haha sa stii ca asa cred ca e.
Povestea a inceput cand le-am zis celor de la staresso sa ma factureze extra dar sa imi trimita cu fedex sau dhl. Au zis ok, dupa cateva zile m-au contactat inapoi si au zis ca nu pot cu fedex/dhl pt ca whatever, dar ca mi-au trimis pe ceva mai "express" decat posta standard. Acum am verificat si am vazut ca a aparut tracking pe nou pe Sameday (habar nu aveam ca Sameday livreaza de pe international cu vama). Va tin in continuare la curent...

Reply
Deci sa inteleg ca ai cumparat de la staresso, nu de la HB, unde e oferta de discount daca iei doua... Huh

Reply
(24-04-2023, 15:39)renatoa Wrote: Deci sa inteleg ca ai cumparat de la staresso, nu de la HB, unde e oferta de discount daca iei doua... Huh

Da, direct de la staresso.com. Din cate stiu si HB tot din China trimite. Nu mai retin de ce am ales staresso.com, cred ca pt ca ziceau ca trimit prin DHL (HB au zis ca nu trimit prin DHL/Fedex).

Reply
(24-04-2023, 11:59)renatoa Wrote: @Dok si-a plasat anuntzul si s-a dat la fund, nu mai raspunde nici pe PM, nici in topice...

Asa ca voiam sa intreb daca e vreun amator sa se combine cu mine la un pachet de doua, avand in vedere reducerea consistenta... dar postarea lui @schiorean ma puse pe ganduri... Confused

Nu m-am dat la fund dar nu intru zilnic. In weekend vorbisem cu un coleg sa ne auzim astazi pentru achizitia aparatului. Se pare ca nu este hotarat.

(24-04-2023, 11:36)schiorean Wrote:
(21-04-2023, 21:51)Dok Wrote: Cine are chef sa se joace cu unul din cele 2 modele de Staresso Mirage Pro si Plus (varianta 2023), am eu de vanzare. Din cele 3 expressoare portabile ma pot lipsi de unul pentru un coleg de forum. Wink

Daca ziceai mai repede iti cumparam eu modelul 2023 (daca include sita nepresurizata). Intre timp am comandat la inceputul lunii de la ei de pe site, dar nu mai vreau sa repet experienta. Cred ca e pierdut pe undeva, nu mai am update la tracking de 1 saptamana.... Personal veci nu mai comand din china decat prin fedex sau dhl.

Imi pare rau. Nu am stiut ca este interes pentru jucariile acestea asa de mare ca imi faceam timp sa postez pe forum un anunt. Zac prin dulap ca nu calatoresc atat de des. Dar culmea, chiar saptamana dau o fuga in Grecia si inca nu m-am hotarat cu care sa plec. 

Sper sa-l recuperezi pe al tau.

Reply
Am primit pachetul, cu sita nepresurizata + un tamper pe masura care l-am cumparat extra de la ei. Partea buna e ca nu a trebuit sa umblu dupa pachet, a venit cu Sameday acasa. Nu m-a intrebat nimeni de taxe vamale, cred ca am platit undeva la 500 lei.

Revin cu impresii curand.

Reply
Ok o concluzie initiala dupa primele 2 teste. Am folosit doar filtrul nepresurizat, la prima incercare am macinat prea grosier, pishi. A doua fost mai ok. Rezultatul e un espresso decent, clar mai bun decat ce scoate automatul Melittta din semnatura. Am folosit aprix 16gr de cafea, cred ca un 17 ar fi fost mai ok, dar am nevoie de un dozing funnel altfel e greu sa pun mai mult.

Minusuri:
- faci putina "murdarie". Sare cafea cand picura in ceasca (distanta dintre ceasca si filtru e prea mare, o sa urc ceasca mai sus cumva). As fi preferat daca portafiltru nu era naked, sa curga frumos si lin.
Murdarie mai faci si cand scoti cana, continua sa picure. Nu e mare lucru dar zic.
- tb preincalzit, prima incercare am facut-o fara preincalzire dar mi s-a parut cam rece cafeaua. La a doua am bagat un minut apa clocotita folosinf filtru presurizat (e util la ceva!).

Plusuri:
- poti sa scoti espresso de calitate asta e clar
- foarte solid construit, rezervorul e dintr-un metal subtire, invelit intr-un plastic gros. Pierderea de caldura e mai mica decat daca ar fi fost un metal mai gros. Bravo lor.

Revin cu impresii noi dupa ce mai trece ceva vreme.

Later edit: Curatarea nu mi se pare o problema deloc. L-ai spalat, l-ai montat la loc dar cu manerul desfacut sa respire.

Reply
Am scris si eu pe undeva, constructia e practic de termos, e clar mai buna decat o abordare bazata pe acumulare de caldura.

Ca sa sa nu mai picure cand vrei sa retragi ceasca, cred ca desurubarea capacului ar fi suficienta, elimini presiunea remanenta. Si apoi, eventual, insurubezi la loc... :s
Zic eventual cu indoiala... pentru ca ideea initiala ar fi ca aerul inchis ermetic acolo s-ar opune curgerii in continuare... dar... mai avem si apa destul de calda inca, care va incalzi aerul, care ar putea sa creeze iar presiune... e de experimentat deci, daca e de incis capacul sau nu.

Reply
(26-04-2023, 12:17)schiorean Wrote: - tb preincalzit, prima incercare am facut-o fara preincalzire dar mi s-a parut cam rece cafeaua. La a doua am bagat un minut apa clocotita folosinf filtru presurizat (e util la ceva!).

La inceput l-am folosit preincalzit la abur. |Apoi, fiind mai grabit intr-o zi, am renuntat la preincalzire. De atunci il folosesc numai asa, mi-a placut mai mult cum a iesit cafeaua. Smile

Reply
Chiar rece de tot... parca e cam extrem... Huh
Cand l-am avut in teste imi amintesc ca apa fiarta turnata intr-un rezervor rece se ducea in jos pe la 86... nu e chiar cea mai cea temperatura de extractie... :s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)