Welcome Back Log In Create Account

Solutie mai silentioasa pentru pompa vibratoare

Va vand eu pompa (ARS)  cumparata atunci  Smile .
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
poate sa se uite cineva daca au asa ceva la elektros , am incercat sa caut, dar nu am gasit
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(27-11-2017, 11:58)vladdooo Wrote: poate sa se uite cineva daca au asa ceva la elektros , am incercat sa caut, dar nu am gasit

alternative
KLICK1 local 70RON
KLICK2 afara
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Multumesc, Vlad!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
sa traiesti Vlad!
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Adica e o solutie pur si simplu identica si nu mai trebuie sa cheltuim dublu pe pulsor pe care l-am luat noi din afara?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am avut piesa de la saeco in mana. Iesirea e pe tub teflon cred ca de 4mm exterior cu un inel si o siguranta, ceva dubios. Cred ca facea si oarece restrictie de debit la cat era de subtire tubul.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(27-11-2017, 15:15)VladP Wrote:
(27-11-2017, 11:58)vladdooo Wrote: poate sa se uite cineva daca au asa ceva la elektros , am incercat sa caut, dar nu am gasit

alternative
KLICK1 local 70RONKLICK2 afara 

Poate fac acelasi lucru ca pulsorul quickmill, in schimb montajul e mult mai dificil.

Reply
Saeco 229452100 poate fi montat cu un racord T imediat dupa pompa, strict pentru rolul de amortizor, iar la iesire valva OPV si astfel scapati de ea, o mutati de pe traseul pompa-boiler.
In caz contrar, apa va trece printr-un tub 4x2 pricajit si s-ar putea sa fiti mai dezamagiti decat de pompele "smart" :).
Se gaseste si in RO: 44lei la NoelEspresso sau 39lei la kalva.ro

Reply
multumim vdub. ne dai un link si pt racord? mai trebuie ceva?

nickso, tu ce zici? Smile

Reply
Un sketch rapid :). Incerc sa fac si o lista cu tot ce trebuie.

Reply
(28-11-2017, 18:56)vdub Wrote:  s-ar putea sa fiti mai dezamagiti decat de pompele "smart" :).

Pompele ARS  Smart 15 sunt foarte ok si silentioase. Doar ca pe Brewtus nu merg instalate pt ca redcuc debitul in gol la 3.5 ml/s, din cauza aerisitorului de pe Expobar. 
Cum sa zic, daca pulsorul reducea cu 40% zgomotul fata de pompa Ulka EX5 simpla, prin montarea pompei Smrt 15 zgomotul se mai taie cu inca 50%. Am auzit cu urechile mele la razclud, cu alte Brewtus-uri pe masa. Pe espressoarele fara aerisitor la pompa, adica majoritatea in afara de Expobar Office si Brasilia (si care or mai fi), pompa ARS livreaza un debit de aprox. 7ml/s in gol, ceea ce este foarte ok, cu un zgomot muuult atenuat fata de Ulka. 

Recapituland, solutia de pe Brewtus, cu pompa Ulka EX5 (care e una foarte buna) si un pulsor, sunt suficiente. Pe alte marci cred e suficient sa montati doar pompa ARS si atat, caci vezi simti pe loc atenuarea mare de zgomot. Daca banii nu sunt o problema, puneti si pompa si pulsor si veti avea toate beneficiile pompei vibratoare, cu bonusul reducerii oscilatiiolor de debit (datorita pulsorului) si a zgomotului la nivel de pompa rotativa.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am citit aici despre debitul in gol cu pompa ARS Smart dar nu am intervenit pentru ca nefiind in cunostinta de cauza nu faceam altceva decat sa poluez printre cei mai avizati decat mine.
Sunt convins ca ARS nu e mai slaba decat EX4 pe care am primit-o de curand si de care sunt foarte multumit chiar daca debitul in gol s-a redus considerabil.
Consider irelevant debitul in gol atata vreme cat pe furtunul de la OPV se intoarce apa in timpul extractiei. Presiunea de dupa pompa si rezistenta opusa de pucul de cafea sunt constante indiferent de pompa montata (cat timp nu este ajustata OPV, bineinteles).
Daca extractia de... sa zicem 30ml nu s-ar finaliza in... 30 secunde ca in cazul EX5 atunci clar pompa EX4, ARS sau care o fi, nu poate furniza acel minim de 2-3ml/s.
Dupa ce am montat EX4, asa cum ati constatat si voi am observat urmatoarele:
- debit in gol mult mai mic
- atingerea presiunii setate cu 1-2s intarziere
- mai putina risipa de apa
- mult mai silentioasa decat EP5/EX5
Merg sa masor debitul in gol pentru ca sunt foarte sunt curios de diferenta intre cele doua pompe Smile

Reply
Totusi, OPV-ul intervine in timpul extractiei sau cu o sita blind, nu la curgerea in gol... Iar daca pompa livreaza 3.5ml/s in gol pe Brewtus, degeaba vei regla OPV-ul la 3 bar in loc de 9, caci nu vei aduce un aport de apa mai mare spre puc. Am vazut extractia si vine foarte greu apa la grup.

Reply
hm, la mine la Classic imi amintesc ca chiar la curgere in gol, prin OPV curgea apa inapoi in water tank (cum i'o mai zice si astuia pe romaneste).
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Cam asa presteaza EX4:

Intre sec 3 si 13 am in pahar aproape 50ml apa care a trebuit sa treaca si de o valva setata undeva la 2 bar.
Pe Brewtus nu aveti acea valva si totusi daca imi aduc bine aminte ati pomenit ceva de 7-8 bari pe manometru la curgerea in gol? Nu cumva aveti vreun restrictor montat in grup sau inainte? E61 parca nu are teava dedicata pentru brew ci... impropriu spus, foloseste apa din teava de tur a termosifonului.

Reply
(28-11-2017, 21:15)maki Wrote: hm, la mine la Classic imi amintesc ca chiar la curgere in gol, prin OPV curgea apa inapoi in water tank (cum i'o mai zice si astuia pe romaneste).

Nu exista asa ceva daca OPV-ul e ok. La curgere in gol presiunea e sub 1 bar.

Reply
poate eu incurc ceva, a trecut ceva vreme.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Dead silent, dublu amortizor, zgomot similar cu pompa rotativa, cam cu 10-15 % peste ca volum.

https://www.youtube.com/watch?v=b1httXWu1zw

Reply
Ia degetul de pe microfon data viitoare :P

Reply
(28-11-2017, 21:17)vdub Wrote: Pe Brewtus nu aveti acea valva si totusi daca imi aduc bine aminte ati pomenit ceva de 7-8 bari pe manometru la curgerea in gol? Nu cumva aveti vreun restrictor montat in grup sau inainte? E61 parca nu are teava dedicata pentru brew ci... impropriu spus, foloseste apa din teava de tur a termosifonului.

Nu exista 7-8 bar la o curgere in gol :) Daca esti conectat la retea, cu rotativa, vei putea permite trecerea apei la 2-3 barm, la ridicarea manetei la jumatate, ca o preinfuzie controlabila.
Restrictor exista in grup, s-a discutat mult. Dar chiar si asa, pompa ARS se poate folosi fara probleme. Doa ca la Expobar intervine si aerisirea de circuit, care mai deviaza din debit, spre rezervor si face inutilizabile pompele cu debit mic.

Reply
Brain fart atunci :)). Mana pe cheie si jos cu valva aia de aerisire :D

Reply
(28-11-2017, 21:42)Denis Wrote: Dead silent, dublu amortizor, zgomot similar cu pompa rotativa, cam cu 10-15 % peste ca volum.

https://www.youtube.com/watch?v=b1httXWu1zw

Denis, deci ARS-ul si pulsorul din comanda de grup?

Reply
Da, ars+pulsor. Insa vezi ca daca ai brewtus nu merge pompa.

Reply
ok merci. Nu am BW4, nu consum 1,7L/zi, maxim 0,5L cu tot cu flush-uri. Imi place apa oxigenata Wink

Reply
Denis, e complicat de montat pe Magica?
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Nu, este foarte simplu, ai nevoie de niste chei fixe (sau reglabila) foarte putin teflon, nu au nevoie de cunostinte sau indemanare, este suficent spatiu. Si nici nu are ce sa gresesti, totul este intuitiv, nu poti monta nimic invers.

Daca vrei sa vezi cum e, ca tot e weekend prelungit, dai o fuga pana la mine, sa auzi si tu espressorul.

Reply
Multumesc! Hai, iti dau un telefon maine si poate ne vedem.
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Am instalat pompa Smart 15 pe Lelit PL42TEMD si diferenta e remarcabila.
Pompa Ulka - 60db
Pompa Ars - 45db.

Durata montaj 10-15 minute. 
Recomand upgrade-ul.

Reply
Vezi ca ti s-a schimbat si debitul. O sa observi ca extragi altfel cafelele.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)