Hello There, Guest! Login Register


Slow cooker sau multicooker

#1
Salut ,
Vreau sa cumpăr un slow cooker gen crock pot sau un instapot .
Menționez ca am deja o oala sub presiune fissler cât și o oala de fonta emailată .
De aici ai dilema mea : ce m ar ajuta și mai mult , un instapot sau un slow cooker electric ? Eu as tinde spre un slow cooker .
Am mai făcut supe la oala sub presiune , iese ok , dar nu ma încânta așa mult , parca mai ok iese când fac la oala de fonta la foc mic …
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#2
Am avut crock pot slow cooker pentru o perioada de 2 ani si ceva, pana cand s-a fisurat iremediabil vasul din ceramica pentru ca luasem un model mare pentru 4-6 persoane si nu il rulam intotdeauna umplut la maxim. Aici cumva e o problema mult mai larga de discutat - optimizarea retetei ca ce vrei sa iasa raportat la cum sa iasa si pentru cati oameni sa iasa.

Singurele tipuri de mancare ce ies oarecum okay ar fi supele respectiv tocanele unde pui totul acolo si nu te mai intereseaza altceva. Marea problema la gatitul cu slow cooker este apa - toate sucurile ce ies din bucatile de carne sau legume se acumuleaza si iti ineaca si dilueaza tot gustul, adica un copan mare de curcan e posibil sa ai succes mai mare cu el la cuptor, ca daca nu scoti apa periodic din slow cooker ajungi sa il faci ca o fiertura sau daca vrei sa iasa putin rumenit ajungi sa strici si vasul cum am facut eu :D

Urmatoarea etapa in calatoria culinara a fost un multicooker Philips, pe care il am si acum, e functional si e un model fara gatire cu presiune care cred ca se mai gaseste si azi in magazine. O atentie si aici ar fi ca aceste aparate de obicei au un vas metalic cu strat nonaderent, care se stie ca e foarte subtire si oricata grija ai avea de el, cu utilizarea se tot uzeaza si isi pierde din performante. Are multe programe si retete dar nu sunt toate ceva care sa te incante sau care sa se preteze la aruncat la gramada ingrediente cum te face marketing sa crezi, cele mai bune retete tot in etape sunt facute, adica poti incepe cu o calire de ceapa si la acest aparat cum ai face-o la aragaz. La ce il mai folosesc acum: peste la abur, tocane in care arunci carne si legume si uiti de ele. Supa am facut de cateva ori la el, nu spun ca nu iese, e comparabil cu ce scoti cu o oala clasica pe aragaz, dar nu se compara cu ce fac la oala cu presiune, eu sunt mult mai multumit de oala cu presiune pentru supe. De obicei gatesc cu doua presurizari, prima data carne + radacinoase, depresurizare, apoi adaugare alte legume si inca o presurizare pentru vreo 10-15 minute, e un proces destul de laborios ca timp, dar ma orientez mai mult spre rezultat.

Cred ca daca dai ceva bani pentru un astfel de aparat ar merita sa iei direct varianta care gateste si sub presiune, ar fi probabil un pas care ti-ar asigura cea mai mare flexibilitate cat si rapiditate. 

Daca tot te-am ametit pana acum cu acest text si ai rezistat pana aici Rolleyes  pot sa mentionez ca momentan m-am oprit la capitolul slow cooking la sous vide, cu care am obtinut pana acum cele mai bune si interesante rezultate la prelucrarea carnii, iar pentru un aspect bun cum ai pune ce cafea ai baut azi pe forum :D poti prelucra usor la final intr-o tigaie sau pe un grill.
Lelit Anna, William
 
Reply
#3
Mulțumesc frumos pentru răspunsul detaliat , chiar m a ajutat in luarea unei decizii . Mi ai dat unele informații ce fac diferența
Momentan voi ramane la oala sun presiune fissler și la oala de fonta :) .


Sent from my iPhone using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#4
Soția e foarte mulțumită de multi cooker-ul crockpot turbo blabla :) (e varianta cea mai full extra cu presiune și soia vide). Avem și 2 slow cookere dar cum a scris colegul de mai sus tocanele ies cel mai bine, cu specificarea faptului ca de fiecare Paști facem câte o pulpă de miel la Crockpot lăsată pe low peste noapte și un finish scurt în cuptor pentru rumenire și iese extraordinar de bună.

cred ca Crockpot turbo express (acum și cu preț de bf) este ideal. Ai tot într-unul inclusiv sous vide.

spor la achiziții
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#5
Ai întâmpinat probleme cu oala din teflon ,
Care ar fi avantajul fata de o oala sub presiune normala ?
Gătești des la ea ?
De ce nu ai ales instapot ?
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#6
Nu avem momentan probleme cu oala din teflon

nu știu care sunt plusurile față de o oala
sub presiune clasică pt ca nu am avut :) probabil ajuta ca ai program și fără presiune și program de slow cooking etc

sotia gătește des la ea. Ciorbele se fac foarte repede și în general gătește mâncăruri care au nevoie de puține intervenții. Adică ceva cat de aproape de apă+ingrediente și start :). Asta pt ca 3 copii :)

cred ca am ales crockpot pt ca mai avem 2 slow cookere crock pot (unul mic și unul mare) și prețul parcă era mai jos față de insta pot.

mai este ninja parcă mai scump dar dacă îmi aduc aminte are ceva feature în plus dar nu rețin exact. 

repet: soția e foarte mulțumită de achiziție
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#7
Am trecut prin același proces de decizie între multitudinea de oale sub presiune și slow cooker și-am făcut într-un final o alegere, cred ca cea mai bună: InstantPot.

Oala e din inox, poate fi spălată la mașina de spălat. Capacul, de asemenea.

Motivele pentru care am ales InstantPot sunt multe și sper ca obiective.

De ce am ales InstantPot și nu Philips sau Tefal? Pentru ca in principiu caut să-mi iau device-urile de gătit de la producători consacrați în domeniul ăsta și nu de la producători de ventilatoare și epilatoare :-D
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#8
(16-11-2023, 11:39)sNap7 Wrote: Am trecut prin același proces de decizie între multitudinea de oale sub presiune și slow cooker și-am făcut într-un final o alegere, cred ca cea mai bună: InstantPot.
Ce model? Ei spun ca Duo3 este cel mai vandut.
 
Reply
#9
Cred ca ma îndrept cu pași mărunți către un slow cooket :) având in vedere ca am o oala sub presiune
Am făcut aseara o supa și a ieșit destul de buna .


Sent from my iPhone using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#10
@edri - Eu am InstantPot Pro Crisp 8.

@d2florin - are functie și de slow cooker și am încercat-o, foarte ok.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#11
Pentru 1-2 persoane folosesc pressure cookerul de la Xiaomi de 2,5L. Ar merge şi mai mic, gen 2L, dar nu am găsit nici o marcă mai de calitate la dimensiunea asta. Orezul iese excepţional (cu aplicaţia de pe telefon internaţională) şi fiind atât de mic pot să fac foarte puţin, supa de linte excelentă, menemem la fel (sotează bine). Nu l-am testat cu pâine dacă poate să coacă - nu are opţiunea asta în meniu, şi nu ştie nici de iaurt. Mai am un pressure cooker de 6L şi este cam prea mare.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#12
Am luat slow cooker de 4.7 l crock pot . Sunt F mulțumit se el :) mâncarea este gustoasa , am făcut și prăjituri :) bune . Nota 10

Ce model de multicooker de la Xiomi ai ?
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#13
Să-l stăpâneşti sănătos! Sunt foarte comode pt pregătit mâncare şi poţi să găteşti destul de divers la ele.

Xiaomi Mijia Intelligent Pressure Pressure cooker 2.5L
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#14
(16-11-2023, 23:44)sNap7 Wrote: @edri - Eu am InstantPot Pro Crisp 8.

Multumesc pentru raspuns. Pana la urma am luat si eu ceva Pro Crisp Ultimate, da ultimate asa ca retetele de cafea de pe youtube Wink E ditamai "cazanul", deocamdata am reusit sa evit atentatul la spatiul destinat cafelei.  :D

Am avut mai demult un slow cooker, de firma de prin uk, dar l-am aruncat intre timp. Oala interna era ceramica si la un moment dat oricat lasam la uscat separat oala interna, daca o puneam in interior si o lasam acolo, dupa o vreme prindea mucegai.

Ma gandeam sa iau ceva mai modern de la crockpot, dar dispozitivul asta de la instantpot pare cel mai "all in one". Bine ca nu face si cafea ca atunci probabil era de 5 ori mai scump. Tongue Sper ca si intretinerea, curatarea sa nu puna probleme.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)