@
Talisker are dreptate in pare parte. Ca nu vreau eu sa ma incadrez in acele tipare e alta poveste.
Revenind la ce doresti dumneata sa faci, nu pot recomanda cu informatiile detinute momentan.
Odata pentru ca nu stiu ce rasnita ai in momentul actual, apoi bugetul... e infim, chiar si pentru scotianul din mine, si nu in ultimul rand, nu m-au interesat dozele mari, tocmai de aia am abandonat 58-ul.
Daca vrei sa discutam tehnice de extractie 1:4 din 12g, atunci pot fi un interlocutor.
Dar... pentru ca ai escaladat cerinta de la o sita de 20g, la un espressor pe care sa poti extrage 20 grame... intr-un buget paranormal de mic... atunci imi permit sa deraiez si mai mult topicul propunand nu neaparat un espressor, ci solutii alternative de extractie...
Pentru simplul motiv ca nu vad ce altceva s-ar putea incadra in acel buget.
Ar fi doua solutii:
- una de-a gata, buna de cumparat oricand, ar fi o masina care are un topic aici, numita Staresso Mirage, si care prezinta toate caracteristicile unui espressor, desi niste admini amabili s-au incapatanat sa o treaca la "Alte moduri de preparare..." Costa 440 lei +/-, deci mai raman bani de un tamper... si vine cu o sita de 53mm in care intra 18-22g, deci bifeaza cerintele proiectului. Workflow-ul insa e diferit de al unui espressor.
- a doua solutie include o doza mare de DIY, asa ca nu ma apuc sa o expun aici, nu stiu ce indemanari si capacitati de prelucrare metale ai. Dar se incadreaza in bugetul de 550 lei.
Daca prezinta interes, putem continua pe PM.