Welcome Back Log In Create Account

Siemens EQ6 S700

Siii... ti-a tremurat mana cand sa apesi Delete ? :D

Asta de fata de ce mai exista? Ca initiatorul vad ca a amutit...

Reply
asta de fata exista probabil pt ca a deviat discutia intre pro arie automate vs espresso traditionalist + third wave of coffe.

chestia e ca daca nu ar fi aproape singura lor problema cum sa repare aparatele eu as fi pro arie de automate, la fel cum aici si-au gasit locul si alte metode de preparat cafea. de exemplu n-are nimeni nica cu tine ca-ti faci cafeaua cu seringa. dar avand in vedere ce intuiesc ca va rezulta cu aceasta arie eu nu prea sunt de acord. oricum, v-am zis, ultimul cuvant il are Liviu.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Nu mai e simpla seringa... acum are portafiltru si cos vero... cu tampare si tot dichisu...  Tongue

Reply
cum spui tu. :P
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Eu sunt un utilizator mai nou, asa ca nu am fost de la inceput aici cand s-a creat forumul. Am ajuns aici cautand reviewuri de espressoare (cam pe unde erati si voi acum 10 ani, cred), dupa ce mi-am luat inima in dinti si am retras automatul philips/saeco pe care il aveam de ~8 ani. Dar am ramas din dorinta de a invata sa fac o cafea mai buna

Foloseam semiautomat la servici de mai bine de 10 ani (la spazziale si SAB cred) si m-am gandit, cat de greu poate fi si acasa. Gresit! Smile una e cand vine cineva de la service in fiecare saptamana sa faca revizii, sa calibreze rasnitele pe noile cafele, etc, si alta e sa treci prin tot procesul de dial-in, etc.
Fiind mai geek nu m-am descurajat si m-am pus pe invatat, testat, gustat. Inca simt ca mai am foarte multe de invatat, dar deja am trecut cafeaua la categoria hobby, nu doar placere, asa ca nu ma deranjeaza.

Ce mi se pare interesant e ca in cei ~15 ani de automat nu mi-am pus niciodata problemele astea, iar daca mi s-ar fi stricat, sigur nu cautam pe un forum informatia, ci ma duceam cu el la service.
Cred ca pur si simplu percepeam aparatul automat ca pe un electrocasnic si nu ca pe un espressor.

Scuze pentru introducere, ce incerc sa spun e ca poate ar trebuie sa prezentam foarte clar la sign-up DESPRE CE E FORUMUL si sa nu canalizam discutia catre DE CE AUTOMATELE NU SUNT ESPRESSOARE.
Un fel de versiune mai putin romantata a paginii asteia, dar pe pagina de sign-up:
https://www.espressoman.ro/ce-este-si-ce...ssoman-ro/

Cred ca daca s-ar explica acolo in 5 puncte: fa-ti cont daca a, b, c si NU iti face cont doar daca vrei sa-ti repari semiautomatul, ar ajuta mult. Pagina de signup acum nu are asa ceva, iar din categorii nu reiese neaparat ca nu incurajam genul asta de topicuri.

Si poate redirectionam utilizatorii spre alte forumuri unde credem noi ca ar putea gasi ajutor. Stiu sigur ca acei oameni sunt mai geeks si ei si cauta sa repare espressorul la fel cum ar incerca sa-si repare televizorul, frigiderul sau masina de spalat.
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)

Reply
Multumiri pentru propuneri tuturor,
Hipsterizarea forumului ar fi ultimul lucru pe care mi l-as dori pentru ca, din mii de discutii in cei peste 10 ani am constat ca procentul celor care au inteles diferenta de la automat la semiautomat este foarte mare. Dar asta s-a intamplat pentru ca am avut rabdare sa ii dam omului niste link-uri din forum sau de pe youtube sau din alte surse, niste argumente concrete, pe care le regasim cu totii daca vom cauta prin acest forum. Altfel sunt sigur ca majoritatea celor care nu erau la curent cu aceste diferente s-ar fi speriat de agresivitatea mea / noastra si ar fi mers pe calea butonului magic de pe automat. O ermetizare a forumului poate speria in loc sa educe gustul. De aceea am inclus in mesajul de PM de bun venit si un link catre acel articol explicativ dar si o precizare legata de dezinteresul nostru fata de subiectul automatelor. In cazul in care mai apar postari legate de atomate (si probabil vor mai aparea cateva) dati report sau un link spre articol si inchidem topicul, cu o recomandare  de lectura suplimentara Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(17-10-2019, 09:58)nbn Wrote: https://youtu.be/SZU3qM_HL94
Buna ziua
am un espresor Siemens EQ6 S700 si nu reusesc sai dau de cap nu trece de auto test ?

salut.nu stiu daca e tarziu raspunsul.trebuie sa verifici contor volumetric,flusimetru etc.in general daca nu trece de autotest nu vede volumul de apa care trece prin el.posibil multivalva.cu cat sunt mai aratoase cu atat mai sensibile

Reply
(04-11-2019, 12:12)Lyvyoo Wrote: Multumiri pentru propuneri tuturor,
Hipsterizarea forumului ar fi ultimul lucru pe care mi l-as dori pentru ca, din mii de discutii in cei peste 10 ani am constat ca procentul celor care au inteles diferenta de la automat la semiautomat este foarte mare. Dar asta s-a intamplat pentru ca am avut rabdare sa ii dam omului niste link-uri din forum sau de pe youtube sau din alte surse, niste argumente concrete, pe care le regasim cu totii daca vom cauta prin acest forum. Altfel sunt sigur ca majoritatea celor care nu erau la curent cu aceste diferente s-ar fi speriat de agresivitatea mea / noastra si ar fi mers pe calea butonului magic de pe automat. O ermetizare a forumului poate speria in loc sa educe gustul. De aceea am inclus in mesajul de PM de bun venit si un link catre acel articol explicativ dar si o precizare legata de dezinteresul nostru fata de subiectul automatelor. In cazul in care mai apar postari legate de atomate (si probabil vor mai aparea cateva) dati report sau un link spre articol si inchidem topicul, cu o recomandare  de lectura suplimentara Smile
Bine punctat!!?
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)