Welcome Back Log In Create Account

Sfaturi rasnita + espressor

Salut, revin cu o postare fiindca urmeaza sa fac o investitie intr-un setup si as dori niste sfaturi/pareri (2800 lei max).

Cand vine vorba de rasnite nu ma pot decide intre DF54/AVX CG301/Encore ESP/Fellow OPUS/Comandante MK4 C40.
Cat despre espressor drept variante am: Sage Bambino/CASABREWS Ultra/Breville barista mini/ sau orice alt ceva bun in zona asta de pret

Reply
Barista mini vs Bambino vad că sunt la același preț pe eMag

Sistemul de încălzire: mini boiler la barista mini, termojet la bambino. As prefera bambino, se încălzește mai rapid și are după părerea mea o stabilitate mai buna.

Porta filtru: 54mm bambino vs 58mm barista mini. 54mm intrun fel e mai iertător la inceput dar când vrei sa faci upgrade la espressor majoritatea vin pe 58mm deci va trebui sa iei accesorii noi.

Presiune: 9 bar bambino vs 15 bar barista mini. Din punctul meu de vedere e un mare punct în minus că barista mini e 15 bari, e destul de greu sa extragi o cafea buna la 15 bari și vad că e dificil sa modifici din 15 in 9.
Machines: BDB, ECM Classika, Bambino Plus
Grinders: Mythos One SSP, Nuova Simonelli MDJ, Bunnzilla, Kingrinder K6
Brewers: Aeropress, Origami, Hario V60, Hario Mugen

Reply
Un sfat de la un incepator
citeste si despre :
Rasnita AVX CG301 +
Espressor AVX DB1X 2025 cu OPV ( Turin Legato V2 / MiiCoffee Apex V2 ( boiler inox 500ml + pid + thermoblok ptr aburi, OPV reglabil , carcasa inox )
sau pentru buget mai limitat
Rasnita AVX CG301 +
Espressorul DeLonghi varianta ECP 33. 21 ( boiler inox 220ml, OPV , portafiltru 51 mm care se poate depresuriza sau taia cu putin efort dar, in plus necesita de cumparat o sita nepresurizata de 51 mm, stabil termic, usor de utilizat, usor de intretinut, garantie pana la 4 ani, rezultate foarte bune in ceasca cu putin antrenament )
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Ce cauta comandante intre celelalte rasnite, in contextul topicului asta ? Confused Huh

Reply
(03-09-2025, 10:49)renatoa Wrote: Ce cauta comandante intre celelalte rasnite, in contextul topicului asta ? Confused Huh
Am gasit o oferta la ea si am zis sa o includ chiar daca e manuala.

(03-09-2025, 10:36)alin1970 Wrote: Un sfat de la un incepator
citeste si despre :
Rasnita AVX CG301 +
Espressor AVX DB1X 2025 cu OPV ( Turin Legato V2 / MiiCoffee Apex V2 ( boiler inox 500ml + pid + thermoblok ptr aburi, OPV reglabil , carcasa inox )
Rasnita AVX CG301 +
Espressorul DeLonghi varianta ECP 33. 21 ( boiler inox 220ml, OPV , portafiltru 51 mm care se poate depresuriza sau taia cu putin efort dar, in plus necesita de cumparat o sita nepresurizata de 51 mm, stabil termic, usor de utilizat, usor de intretinut, garantie pana la 4 ani, rezultate foarte bune in ceasca cu putin antrenament )

AVX DB1X 2025 suna chiar foarte bine sincer, mai ales ca in momentul acesta cei de la barshaker au cateva care au fost in showroom si sunt reduse.

Reply
Dar nu e de espresso... exista manuale mai ok pentru asa ceva.
Plus ca este supraapreciata, nu e "la oferta" degeaba...

(03-09-2025, 10:52)MG1 Wrote:
(03-09-2025, 10:49)renatoa Wrote: Ce cauta comandante intre celelalte rasnite, in contextul topicului asta ? Confused Huh

Reply
(03-09-2025, 10:36)alin1970 Wrote: Un sfat de la un incepator
citeste si despre :
Rasnita AVX CG301 +
Rasnita AVX CG301 +

Totusi nu inteleg de ce te recomanzi ca începător, deja după câțiva ani de membership pe-aici prin gospodăria noastră .

(03-09-2025, 11:36)renatoa Wrote: Dar nu e de espresso... exista manuale mai ok pentru asa ceva.
Plus ca este supraapreciata, nu e "la oferta" degeaba...

(03-09-2025, 10:52)MG1 Wrote:

Rasnita comandante este perfect capabilă de espresso cu red clix pe ea.Ca sunt manuale mai bune pentru espresso, și ca defapt comandante are profil bun pt brew? Nu contest asta insa restul sunt discuții inutile .
• Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic • 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)