• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Sfaturi pentru optimizarea unui expresor

#1
Buna ziua!
Sunt un consumator de expresso. Din Cluj. Am un aparat DeLonghi, nu e cine stie ce. Problema e ca in ultimul timp gustul cafelei obtinute nu mai este acelasi ca in urma cu ceva timp, in conditiile in care o prepar la fel si cu acelasi sortiment de cafea. Parca se arde si jetul e mai puternic si nu se mai extrage aroma ca inainte. Pucul de cafea nu mai ramane uscat ci imbinat bine cu apa.Ce ma sfatuiti? Cum as putea sa-i imbunatatesc performantele?

Am citit ceva posturi prin forum, am inteles povestea cu rasnita, cu cafeaua si cu aparatele mai profi dar eu vreau deocamdata sa raman la aparatul asta ca nu pot face trecerea acum la altceva.
Deci:
- pot sa pun alte site? de care? (modelul meu e cu sita presurizata)se potrivesc in portfiltrul meu?
-pot ajusta presiunea, sa pompeze mai incet?

Pun si poze ca sa vedeti modelul
https://plus.google.com/u/0/photos/11716...2441413393

Multumesc.
 
Reply
#2
Acum am facut albumul cu poze public.Scuze celor care poate au vrut sa-l vada si nu au reusit.
 
Reply
#3
(08-07-2014, 10:08)valentincj Wrote: Acum am facut albumul cu poze public.Scuze celor care poate au vrut sa-l vada si nu au reusit.

salut, vezi ca ai facut public si pozele personale(cu familia) Smile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#4
Bun venit,
Schimbarile de site sau alte accesorii/piese de la espressoare mai avansate, sunt atributul altor marci decat DeLonghi, Krups, Philips & co. Compatibilitatea extinsa a fost ultimul lucru care i-a interesat pe chinezi Smile

Singura solutie este o rasnita, fie ea si manuala mai ales daca nu ai buget, plus cafea boabe de la prajitorii, proaspata. Altfel nici un profesional nu se descurca multumitor... Nu ai cum sa sari peste rasnita. Cafea mai poti folosi si robusta de prin Carrefour, cu pretul gustului infect, dar fara rasnita nu se poate obtine espresso.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#5
Multumesc.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)