Hello There, Guest! Login Register


Sfaturi pentru achizitia de espressoare SH cu grup e61

#1
Din cauza preturilor prohibitive, de cateva luni imi indrept atentia catre licitatiile postate pe ebay cu espressoare cu grup e61. Problema ca multe dintre ele incep si au un pret foarte tentant pana in ultimele secunde cand pretul poate creste si cu 200-300 de euro.
Astazi m-am "lovit" de o licitatie in care espressorul era un ECM Giotto dar care, conform proprietarului, boilerul nu se mai incalzea. Pretul lui la final de licitatie a fost de 411 euro si chiar mi-a parut rau ca nu am fost pe faza,  dar in acelasi timp eram constient ca puteam sa-mi iau teapa din cauza ca nu stiam daca se putea repara cu un pret decent problema pe care o putea avea acel espresor.

Ideea pentru care am deschis acest topic este sa aflu parerile voastre despre achizitia espressoarelor cu grup e61 SH functionale si nefunctionale.
Din discutiile de pe acest forum parerea generala este ca aceste espressoare sunt facute sa reziste mult timp daca sunt intretinute.  De aceea mi se pare tentant un astfel de espressor insa nu cunosc problemele pe care le pot intalni la unul SH...

1. La ce ar trebuii sa fie atenta o persoana care doreste sa achizitioneze un espressor cu grup e61 de pe site-urile de licitatii?
2. Care ar fi procentul din pretul unuia nou care ar merita platit pentru unul SH?
3. Cat de scumpe pot ajunge reparatiile la un astfel de espressor?
4. Care sunt probleme specifice care pot aparea la un SBDU, HX si un DB odata cu trecerea timpului si care ar fi mai indicat pentru o achizitie SH?

Stiu ca sunt intrebari foarte generale si fiecare intrebare ridica multe alte intrebari dar trebuia sa incep de undeva...
Spre exemplu in prezent urmaresc urmatoarele licitatii si chiar nu stiu care dintre ele este mai lipsit de riscuri si care ar avea un pret de reparatie mai mic (in caz de vreo defectiune...)
a. BFC Levetta
b.  Bazzar A3
c. Bezzera Galatea Domus II (a fost dragoste la prima vedere Smile )
d.  Bezzera BZ 10 si Macchiavalley Selection Classic (nu sunt  cu grup e61 dar la un pret de maxim 450 de euro cred ca merita)

PS: Sunt constient ca transportul este minim 50 de euro.
Expobar Brewtus IV // Compak E8 // Mazzer MiniE with SuperJolly burrs // Kinu m47 Phoenix // Tamper dinamometric // VST-15g, 18g // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon
 
 
Reply
#2
Nicio parere?
Expobar Brewtus IV // Compak E8 // Mazzer MiniE with SuperJolly burrs // Kinu m47 Phoenix // Tamper dinamometric // VST-15g, 18g // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon
 
 
Reply
#3
dupa cum se prezinta vanzatorul "un pasionat al espressoului" as inclina catre BFC, daca ar fi sa-mi iau in HX,deoarece are garniturile schimbate si a decalcifiat masinaria din ce spune el,iar pe locul 2, Bezzera Galatea.
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat. 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)