Espressoman infocat
Rm. Valcea
25-10-2015, 08:16
Neatza dragi forumisti,
Rasfoiam azi emag ul in cautare de un expresor "cu multi bari ca asa iese cafeaua buna" satul fiind de krups ul meu, si din link in link am avut norocul sa ajung pe forum, si sa-mi deschid ochii in materie de "cafea bine facuta".
In cateva luni o sa ma mut la casa noua, si mi-am facut loc in portofel de 1000 de euro pentru scule si cafea.
Din cate am citit, am ajuns la concluzia ca Lelit PL41TEM + Vario ar fi o alegere foarte buna.
V-as ruga sa ma ajutati cu accesoriile care sunt necesare pe langa rasnita si expresor, si cateva link'uri de unde ar putea fi achizitionate. Cele doua o sa le comand cu ajutorul formularelor.
Va multumesc mult si o duminica frumoasa si aromata!
Narcis
Espressoman infocat
Banat
Tamper pe 57mm în cazul lelit, sita blind pentru backflush + detergent, dar nu îi urgent, latiera dacă e cazul. Lista continua cu multe altele ce țin mai mult de comoditate decât de funcționalitate.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Pune intai cantarul, fiind la inceput, e strict necesar pentru a putea face reglajul rasnitei.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Arad
25-10-2015, 11:32
(This post was last modified: 25-10-2015, 11:33 by Sorin MMS.)
Salut Rookie, si combinatia ascaso steel termo pid + mahlkonig vario este buna ,daca te intereseaza am eu de vanzare(putin folosite)
Mazzer mini electronic A, La Pavoni Profesional.Imi prajesc cafeaua cu un pistol Dewalt d26414 si imi iese mai bine cafeaua prajita ca unor prajitori.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Bun venit ciss,
Accesorii pot fi multe, dar mai intai ai nevoie, asa cum spunea si baloozy, de un
cantar de bijuterii ca sa sa dozezi exact fiecare shot, altfel te incurci in variabile.
Tamperul vine cu espressorul (la alegere cu reducerea), sita blind (fara gauri) pe 57mm tot acolo, detergent pentru backflush
aici, lattiere se gasesc peste tot la o simpla cautare pe Google si cam atat la inceput, ca si strict necesar.
Urmeaza cafea proaspat prajita si informare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Galati
(25-10-2015, 10:35)amarok Wrote: Tamper pe 57mm în cazul lelit,
57,5 mm!!!
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Banat
E prezentat ca si 57mm:
lelit
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
Espressoman infocat
Galati
30-10-2015, 10:58
(This post was last modified: 30-10-2015, 10:59 by kum.)
Stiu, ca tot de 57 mi-au dat si mie (tamperul cadou, la achizitia prin intermediul forumului). Dar eu vorbesc din experienta proprie si personala (uite-te in semnatura mea). Tamperul de 57 il folosesc pe post de press-papier pentru rasnita (stiu ca suna cam ciudat, dar fara cosul de boabe, sar boabele ca floricelele, deci trebuie pus ceva peste ele). Pentru tampare mi-am luat dinamometricul...
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO