Welcome Back Log In Create Account

Sfat cumparare ECM Classika vs. VBM Domobar

ECM Classika
Vibiemme Domobar Digitale

Buna ziua,

Momentan am un Lelit (PL41TEM) si sunt intersat sa fac un upgrade (dar tot un espressor single boiler, nu fac niciodata cappucino sau alte bauturi pe baza de lapte) si mi-au atras atentia doua espressoare: unul de la ECM (Classika) si unul de la VBM (Domobar Digitale) - linkurile mai sus. Am o rasnita decenta (tot de la Lelit) si nu voi face upgrade pana anul viitor.
Are cineva de pe forum experienta cu vreunul din aceste espressoare? Comparativ, care este mai de calitate (doresc sa tin espressorul cel putin 5 ani)? VBM este mai scump cu 600 de lei - merita aceasta diferenta?

Multumesc pentru raspuns.

Reply
Am ecm classika și îți pot spune ca dacă nu ai nevoie de abur decât ocazional, este ideal.
Timpul de încălzire este de 40-50min.
Îți vor trebui câteva accesorii :Flow control, portafiltru fără fund..
Nu am avut probleme, ce e drept are doar 1an si a fost îngrijit.
Construcția este aerisita și cu atentie la detalii.
Dacă mai ai întrebări, o sa încerc sa iti răspund.

Reply
Salut,
Despre ECM Classika îți pot spune că este construit ireproșabil, are boilerul identic cu cel de brew de la frații lui mari si mai scumpi, iar pe blat arata foarte bine. Eu am avut Classika trei ani fara a avea ceva să-i reproșez. L-am folosit fără flow control. Daca nu aveam nevoie de DB l-aș fi avut si acum.
Despre VBM DD nu prea am date dar am inteles ca are ceva plastice. Trebuie sa mai sapi...
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Cred ca amandoua sunt single boiler. Diferenta este data de marimea boilerului (0.5 VBM si 0.75 ECM)si materialul din care e facut (cupru VMB si inox 304 ECM).
Vezi la VBM daca nu cumva tava e din plastic? ECM e tot inox 304. Ia in considerare si Quickmill Alexia Evo (aceeasi clasa)

VBM-ul ala il gasesti si aici la un pret exceptional si transport gratuit. Diferenta de vreo 1500 lei

https://30.coffee/vibiemme-domobar-digit...so-machine

Reply
@distrugatorul ce înseamnă „ex tax=895 €”? nu cumva taxele ce se adauga la 1100?
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
:)))) nici chiar asa...era pomana de-a dreptul 895Eu 
Pretul este 1100 euro cu tot cu taxe si transport. Deci 5500 lei fata de 7000 lei in tara pt VBM si synt preturi bune la toate modelele VBM. La ECM nu e mare diferenta fata de romanica.

Reply
Cred ca nu ai înțeles. Eu mă tem sa nu fie 1100 euro, fară taxe, iar prețul plătit sa fie 1100+895.
Nu prea cumpăr de afara și nu știu cum se face prețul. Oricum, dacă e la 1100 de euroi, chiar e preț bun. Nașpa cu garanția și din ce vad pe site alimentarea la 110V.

Reply
Nu nu :)))))) fii serios
Era si imposibil sa fie 895 euro taxele la suma de 1100 euro.
Am simulat eu o cumparare pana la card credit. E 1100 cu toate taxele. 
Pur si simplu au preturi bune.

si aici am gasit preturi f bune

https://www.baritaliaclub.com/coffee-equ...oiler.html

Alimentarea nu este la 110. Am intrebat eu. Standardul e 230. 
Doar daca ai nevoie de 110 selectezi optiunea aia. In rest toate vin standard ca la noi pe 230.
Garantia da e singura problema desi la pretul ala si noua.... :D

Reply
Apare Puristika!

[Image: PLyWGa2.png]
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
E deja la vanzare pe site-ul mentionat mai sus. Chiar nu inteleg de ce ai cumpara varianta asta in locul Clasika. Clasika are si steam wand..puristika nu. Probabil se pregatesc sa scoata Clasika.

Reply
(08-10-2021, 18:16)distrugatorul Wrote: Nu nu :)))))) fii serios
Era si imposibil sa fie 895 euro taxele la suma de 1100 euro.
Am simulat eu o cumparare pana la card credit. E 1100 cu toate taxele. 
Pur si simplu au preturi bune.

si aici am gasit preturi f bune

https://www.baritaliaclub.com/coffee-equ...oiler.html

Alimentarea nu este la 110. Am intrebat eu. Standardul e 230. 
Doar daca ai nevoie de 110 selectezi optiunea aia. In rest toate vin standard ca la noi pe 230.
Garantia da e singura problema desi la pretul ala si noua.... :D

Mersi mult pentru site - preturi foarte bune pe 30.coffee - din ce vad pe site, la garantie trebuie sa trimiti produsul inapoi pe cheltuiala proprie.

Reply
(08-10-2021, 19:16)distrugatorul Wrote: ... Probabil se pregatesc sa scoata Clasika.
Nu cred ...

Reply
Nu chiar la toate produsele. La Profitec si ECM spre ex. nu sunt mari reduceri.
In schimb la altele sunt super preturi.(spre exemplu VBM sau Lelit)
Acum am citit in legatura cu garantia. Da exista un risc. Dar spre ex la VBM de care vorbeai nu prea vad ce sa se strice de 1500 lei :)))))

Reply
Multumesc pentru raspunsuri - din ce citesc, lumea lauda ECM pentru constructie si pentru materiale.
O sa ii intreb pe cei de la perfectespresso.ro daca vor avea reduceri de Black Friday la ECM Classika.

(08-10-2021, 19:16)distrugatorul Wrote: E deja la vanzare pe site-ul mentionat mai sus. Chiar nu inteleg de ce ai cumpara varianta asta in locul Clasika. Clasika are si steam wand..puristika nu. Probabil se pregatesc sa scoata Clasika.

Interesant Puristika - pentru cei care nu folosesc aburul, cum sunt eu Dodgy - tancul de apa in exterior aparatului nu mi se pare o idee buna.

Reply
Eu am dat 20€ pe woot.ro sa trimit Bianca București - Milano. Dacă scoți 1500ron sa tot ai vreo 15 trimiteri în service.

Uită-te la specificațiile coletului și faci o estimare de preț pe site-ul mai sus menționat. Oricum sunt tanc-uri. Ce sa se strice? Si sunt și simple.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Ex tax este pretul fara tva, daca il cumperi pe firma.
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
Ai văzut acest review? Pare destul de cinstit. Dacă ai gasi un review asemănător și pentru Vibiemme ar fi ok.

https://www.espressooutlet.net/espresso-...th-review/

Și eu am fost în aceeași situație, am cautat cel mai bun SB de pe piață, contrar multor opinii de pe forum care tot îmi spuneau că mai pun doi lei și iau nu știu ce rachetă cu heat exchanger sau dual boiler.

Dacă cineva știe un single boiler mai bun sau cu anumite avantaje față de ECM sunt interesat de upgrade.
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
(08-10-2021, 19:16)distrugatorul Wrote: E deja la vanzare pe site-ul mentionat mai sus. Chiar nu inteleg de ce ai cumpara varianta asta in locul Clasika. Clasika are si steam wand..puristika nu. Probabil se pregatesc sa scoata Clasika.

Cred ca e vorba de preferinta pentru design si pentru spatiu. Rezervorul exterior il poti pozitiona in diverse feluri. Unii mai calatoresc, isi schimba locatia, e o optiune buna sa ai un E61 cu tine, usor de carat.

La Quick Mill au Carola, similar, dar nu am vazut sa se vanda in Romania sau in EU.

Am lucrat mai de mult pe o varianta mai veche a lui Domobar, luata SH de pe ebay, espressoperfetto.de - ca vanzator, l-am returnat pentru ca nu m-am priceput sa cobor levierul de la E61 pana la capat (il lasam doar in pozitia intermediara si ziceam ca unde-i discharge-ul) si le-am facut filmulet ca nu merge, cred ca s-au prapadit de ras, dar l-au primit si m-am revansat si am luat la schimb un Magica nou de la ei.

Privind in retrospectiva, insa, nu vad nici un sens in a lua un produs din alta parte decat de la importatorii romani, tot scanez preturile de cativa ani si avem preturi foarte bune aici la espressoare.

Nu stiu dc VBM au si ei boilerul din inox, cred ca asta ar fi singurul punct evident de diferentiere. Exista si particularitati ale grupului E61 pt VBM, e de studiat ce diferente sunt intre ele, cu siguranta ar trebui intrebat Razvan (de la tastecrafters.ro), pe mail sau la showroom.

PS Eu sunt foarte multumit de Classika.

Reply
In cazul Quick Mill cred eu ca varianta Alexia e mai buna decat Carola. Elementul de incalzire e mult mai puternic. (1400W parca in Alexia fata de 1000 W sau ceva de genul in Carola).
Pe de alta parte mie personal nu mi se pare nimic in neregula in a cumpara un produs din afara daca este un pret foarte bun. In cazul meu diferenta era in jur de 250-300 lei si nu merita efortul. Dar in cazul concret al acestui VBM este vorba de 1500 lei. Din punctul meu de vedere merita. In 2 ani nu are ce sa se strice la el de 1500 lei.
La VBM  boilerul e din cupru si e mai mic (aceeasi marime ca Bezzera Unica) fata de ECM (SS304).

Reply
(09-10-2021, 08:26)Kontrast Wrote: Ai văzut acest review? Pare destul de cinstit. Dacă ai gasi un review asemănător și pentru Vibiemme ar fi ok.

https://www.espressooutlet.net/espresso-...th-review/

Și eu am fost în aceeași situație, am cautat cel mai bun SB de pe piață, contrar multor opinii de pe forum care tot îmi spuneau că mai pun doi lei și iau nu știu ce rachetă cu heat exchanger sau dual boiler.

Dacă cineva știe un single boiler mai bun sau cu anumite avantaje față de ECM sunt interesat de upgrade.

Da, am vazut review-ul acum cateva zile. Acest review a inclinat balanta in favoarea ECM, pare un espressor foarte bine facut.

Reply
(09-10-2021, 06:14)dijon Wrote: Ex tax este pretul fara tva, daca il cumperi pe firma.

Merci!

Reply
Am cautat azi si eu nu am gasit diferente evidente de constructie a grupului intre ECM si VBM, dincolo de estetica. Ceea ce poate sa faca si Bezzera Unica sa fie o oferta atragatoare.

Reply
Da zice bine @cradun. Iesi ieftin cu Bezzera Unica si sunt f bine facute poate nu chiar la nivelul ECM dar sunt considerate premium pe buna dreptate. Sunt tancuri nu prea are ce sa se strice la ele. Sunt multi care au pe aici.
Iar ca pret sunt undeva la vreo 4700 lei cu reducerea pt espresomani. Pe cand ECM Clasika nu il gasesti sub 6000.

Reply
(09-10-2021, 18:59)cradun Wrote: Am cautat azi si eu nu am gasit diferente evidente de constructie a grupului intre ECM si VBM, dincolo de estetica. Ceea ce poate sa faca si Bezzera Unica sa fie o oferta atragatoare.

Multumesc! Ma voi duce la showroom 'perfectespresso.ro' saptamana care vine ca sa vad aparatele. Poate scot si un discount la vreunul din ele.

(09-10-2021, 19:07)distrugatorul Wrote: Da zice bine @cradun. Iesi ieftin cu Bezzera Unica si sunt f bine facute poate nu chiar la nivelul ECM dar sunt considerate premium pe buna dreptate. Sunt tancuri nu prea are ce sa se strice la ele. Sunt multi care au pe aici.
Iar ca pret sunt undeva la vreo 4700 lei cu reducerea pt espresomani. Pe cand ECM Clasika nu il gasesti sub 6000.

In continuare inclin spre ECM, dar vreau sa il vad fizic in showroom. Sa inteleg caci un pret sub 6000 este un pret foarte bun?

Reply
Foarte buna ideea. Asa vezi cu ochii tai ce iei. Si poti si incerca daca le are expuse. De acolo am cumparat si eu. E f amabil omu'

Reply
(09-10-2021, 20:57)distrugatorul Wrote: Foarte buna ideea. De acolo am cumparat si eu. E f amabil omu'
Ce ai luat pana la urma?
Personal, daca ma pun in pielea cumparatorului care nu este presat de pret, si care doreste calitate si maxim de facilitati in dotare, dintre cele doua as alege ECM Clasika.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Suntem off topic si ii poluam omului threadul :D profitec pro300

Reply
Putin off topic se admite, si drept urmare nu pot sa ma abtin, si trebuie sa-ti spun : Sa-l stapanesti sanatos, si cat mai multe cafele gustoase !!
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
ms:))))

Reply
(09-10-2021, 20:48)george_x Wrote: In continuare inclin spre ECM, dar vreau sa il vad fizic in showroom. Sa inteleg caci un pret sub 6000 este un pret foarte bun?
Felicitări! Nu vei regreta alegerea.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)