Espressoman infocat
calarasi
Buna ziua. Detin un espressor Kamira.
Doresc sa achizitionez o rasnita manuala Kinu prin intermediul forumului.
Credeti ca reusesc sa scot un espresso decent cu acest setup.
Multumesc.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
21-10-2025, 14:52
(Edited 21-10-2025, 14:54 by renatoa.)
Adica un moka pot... smecherit... with a twist
https://www.espressokamira.net/en
Pentru genul acesta de masini te kinui inutil cu o manuala, oricare ar fi aia... un kg89 iti este suficient.
Sau, daca vrei sa ai rezerva de viitor, pentru scule mai pretentioase, la buget de Kinu, mai bine un CG301.
Asta daca nu cumva urmaresti sa il folosesti in drumetii, sau alte locatii fara curent electric.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Depinde ce iti doresti de la o rasnita, dar Kinu e in carti pentru fiabilitate lifetime si rezultate foarte bune in ceasca. Cu pretul manualitatii de rigoare, valabil pentru orice rasnita de acest tip.
Eu nu as fi asa categoric cu acel "moka pot", desi nu folosesc sau recomand metoda, pentru ca in final gustul din ceasca este dat de prospetimea si calitatea cafelei combinat cu o rasnita buna. Chiar daca moka pot-ul va da nuante de bitter cafele si nu va evidentia asa cum trebuie originea si procesarea, o rasnita buna (Kinu sau alta), alaturi neaparat de o cafea proaspat prajita, de preferat de specialitate, cu siguranta vor aduce o schimbare enorma in ceasca. De aceea si spunem in forum, intai rasnita apoi espressorul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Craiova
Nu cred ca mai are bitter, varianta asta rezolva problema principala a variantei clasice, si anume fundul palniei in care sta sita cu cafea expus direct la abur.
Aici sita cu cafea e la mare distanta de boiler, si, in plus apa fiarta urca prin gatul ala, se mai raceste, si ataca pucul dintr-o pozitie clasica, de sus in jos, nu invers, ca la Bialetti & clones.
Chiar as fi si eu curios sa gust ce poate sa iasa din "perversiunea" asta

chit ca nu vad de unde are putirinta sa produca 5-6 bari acel boiler pus pe aragaz...
Espressoman infocat
calarasi
23-10-2025, 08:57
(Edited 23-10-2025, 09:27 by manu86.)
Cu o cafea rasnita moka, gustul e destul de bun si de aceea ma gandeam ca achizitia unei kinu ar fi ok pentru a ma apropia oarecum de un espresso decent
M am uitat la cg301 si pare interesanta. Inca nu stiu ce decizie sa iau
(21-10-2025, 14:52)renatoa Wrote: Adica un moka pot... smecherit... with a twist
https://www.espressokamira.net/en
Pentru genul acesta de masini te kinui inutil cu o manuala, oricare ar fi aia... un kg89 iti este suficient.
Sau, daca vrei sa ai rezerva de viitor, pentru scule mai pretentioase, la buget de Kinu, mai bine un CG301.
Asta daca nu cumva urmaresti sa il folosesti in drumetii, sau alte locatii fara curent electric.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Craiova
La o metoda de extractie unde nu se pomeneste de tampare, ci doar de nivelare, macinatura chiar nu mai e un factor critic.
Poti eventual lua un K6, la juma de pret de Kinu/CG301, ca sa fii undeva echilibrat pe toate planurile.
Espressoman infocat
calarasi
Foarte buna explicatia lui Renatoa referitor la tampare
Un link pentru rasnita k6?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Campulung Moldovenesc
Espressoman infocat
Bucuresti
Am vazut multe clipuri de genul acesta :
https://www.youtube.com/watch?v=h-UDK-ZkyL4
Ce iese acolo ,nu e espresso. Poate e ok,dar se incadreaza la alternative de mokapot.
Espressoman infocat
calarasi
cred ca m-am decis dupa ce am citit mai mult aici pe forum, la CG301, chiar daca gandul imi sta la kinu. peste cateva zile o sa iau decizia finala.
multumesc tuturor.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Bucuresti
Poti sa dai cu banul caci oricum le vei lua pe ambele pana la urma :) N-ai cum sa bei cafea buna acasa si in deplasari sau vacante sa o tii numai pe industriale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
calarasi
(23-10-2025, 16:10)Lyvyoo Wrote: Poti sa dai cu banul caci oricum le vei lua pe ambele pana la urma :) N-ai cum sa bei cafea buna acasa si in deplasari sau vacante sa o tii numai pe industriale.
tu ce recomanzi, te rog?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Bucuresti
Sub 1000 lei, pentru fiabilitate lifetime, silentiozitate dimineata si portabilitate,
Kinu Phoenix, pentru usurinta in preparare, rasnire rapida fata de o manuala, zgomot mai mic fata de alte electrice, cutie plate de 64 dar made in China,
AVX-ul.
Espressoman infocat
calarasi
BUNA ZIUA din nou.
haideti ca sunt bulversat.
am gasit asta:
https://www.emag.ro/rasnita-de-cafea-eur...ws-section
si sunt pe cale sa o achizitonez. tind sa cred ca e mai ok decat AVX ul
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Bucuresti
Mai asteapta putin ,vine Black Friday,fa-ti o lista de favorite pana atunci.
Espressoman infocat
calarasi
24-10-2025, 13:10
(Edited 24-10-2025, 13:12 by manu86.)
(23-10-2025, 16:29)Lyvyoo Wrote: Sub 1000 lei, pentru fiabilitate lifetime, silentiozitate dimineata si portabilitate, Kinu Phoenix, pentru usurinta in preparare, rasnire rapida fata de o manuala, zgomot mai mic fata de alte electrice, cutie plate de 64 dar made in China, AVX-ul.
pot achizitiona kinu phoenix de pe barshaker?
si nu inteleg de ce m47 e asa de scumpa fata de phoenix
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Bucuresti
Vezi daca merge codul. De preferat e sa iei direct de la fabrica, e mereu ultima versiune, discuti direct cu ei in caz de service, mai ai si cele 8 vouchere de redcuere la cafea de specialitate etc.
Rasnita din link are cutite de 50mm. La cum au coborat preturile pentru cutite mai mari, e pacat sa ramai blocat in 50mm. Nu stim fiabilitatea la acel AVX caci e mai noua si mai firava dar cutitele sunt de 64, interiorul full metal, e imposibil ca un Mignon de 50mm sa scoata ceva mai bun din cafea, din contra, va scoate ceva mult mai prost si mai bitter, cu mai putine arome de varf.
Si da, poti astepta Black Friday ca nu mai e mult, intri pe forum joi noapte la 23.59 si vezi la fiecare ce preturi au. Probabil nimic spectaculos caci nu e ca la automate, dar oricum, considerabil.
Espressoman infocat
calarasi
24-10-2025, 18:28
(Edited 24-10-2025, 18:31 by manu86.)
Multumesc pentru toate explicațiile si sfaturile primite. De cand am vandut setup ul acum multi ani pe acest forum am ramas in urma. Si am revenit “in căutarea gustului perfect”
Am decis pentru kinu phoenix.
Insa Liviu te rog sa ma indrumi cum procedez cu achizitionarea ei de la fabrica deoarece nu am cunostinta despre cum intru in legatura cu ei.
Multumesc inca odata.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Bucuresti
Formularul 2 Kinu
de aici.
Espressoman infocat
calarasi
Am găsit formularul. In specificatii scrie ca pot preciza ce fel de cutit sa aleg. Care este ok pt mine?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Membru Anonim
România
Cel de espresso, s-a făcut inclusiv v60 cu acel cuțit.