Hello There, Guest! Login Register


Poll: Ce model aţi alege?
You do not have permission to vote in this poll.
Kinu
100.00%
2 100.00%
Comandante
0%
0 0%
Total 2 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Sfat alegere rasnita manuala

#1
Salutare tuturor,

În urma parcurgerii subiectelor discutate pe formul espressoman, am ajuns la concluzia că ar fi timpul sa pășesc dincolo de prepararea cafelei obișnuite la ibricul obișnuit sau filtrul de cafea ori espressorul modest de la birou. Astfel că am devenit deschis si altor metode de a obține licoarea trezirii de dimineață.
Până la alegerea unui espressor cu adevărat decent, mai citesc, mai strâng bani, mai exersez cu cafele şi dispozitive diverse.
Astfel, am achizitionat cateva ustensile experimental respectiv un Aeropress (USA), un ceainic Hario (Japan), un Mokapot (Italia), chiar și un ibric din cupru, frumos lucrat, cantar, termomentru și alte mărunțișuri.
Între toate acestea, cel mai greu a fost sa găsesc râșnița, deoarece m-am oprit la unul din modelele de la Porlex, fie cea mare, fie cea mică. Toate bune și frumoase! Am văzut câteva anunțuri care au dispărut la fel de repede cum au apărut, un motiv în plus sa cred ca Porlex fabrica lucruri bune. Am cautat prin magazine online... prin România, nimic pe stoc. Astfel am ajuns prin magazinele din afara ţării. Cu mult noroc, credeam eu, am gasit ultimele trei bucati pe amazon.de, la pretul de aproximativ 70 euro modelul Porlex Mini. Zis şi făcut! Am comandat repede, am plătit după care am aşteptat cuminte sosirea produsului. După aproape o lună de zile, mi-a sosit coletul. Plin de bucurie, deschid pachetul si... ce să vezi? O cutie mototolită, complet diferită de ceea ce văzusem pe site. Cu îngrijorare deschid a doua cutie colorată... înăuntru o răşniţă pe care o văzusem  la vreo 12 euro... un model care nu are nimic în comun cu Porlex... Mă uit consternat pe cutie... Made in China... Şi aşa s-au dus în vânt vreo 320 lei, la schimbul valutar...
Evident, şansele să repar această mizerie chinezească sunt mici.
Cu scuzele de rigoare pentru această introducere foarte lungă, voi trece imediat şi la subiectul postării, dar am gasit ca este util să ştie şi alţii ca mine, cam ce se poate întâmpla pe acest amazon.de, care găzduieşte tot felul de producători şi vânzători chinezi care arată una şi vând alta, dar pe bani mulţi. Din comentariile postate, au mai fost situaţii de acest gen, dar unde credeţi? După numele cumparătorilor, prin ţari din lumea a treia... în Franţa, Germania şi alte creme ale Europei, oamenii au primit Porlex Made in Japan...
În fine!
Acestea fiind păţite, ca românul cu mintea de pe urmă m-am îndreptat către una dintre versiunile mai scumpe şi care se găsesc pe la noi, respectiv Kinu M47 şi Comandante C40. Ambele mi-au făcut o impresie bună.
V-aş ruga, câteva opinii, păreri de a alege între cele două modele.
Dacă există şi alte opţiuni asemănătoare ca preţ şi calitate, sunt deschis.
Dacă există oameni care vor să renunţe la aceste modele pentru upgrade şi au o propunere de preţ, sunt deschis de asemenea.
Iar daca vinde cineva un Porlex sunt şi mai deschis!  Big Grin Big Grin Big Grin

Vă mulţumesc!
 
Reply
#2
Imi pare rau pt experienta ta cu chinezii. Astept si eu ceva in curand de la ei, am emotii. Vand eu un Hario Mini nou, luat de BF ca backup, dar mi-am luat un Krinder intre timp, ne auzim pe PM in caz ca esti interesat (cred ca am dat 115 RON pe el sau ceva de genul).

Ca idee, mie nu mi-a placut deloc Comandante pe espresso. Pe brew e ok, multi il apreciaza foarte mult, mie nu imi place constructia si burr rubb-ul la setari de espresso (de fapt, a trecut ceva timp, nu mai tin minte dc burr rubb-ul era la setari de espresso sau sub aceste setari, oricum nu se compar dpdv al constructiei cu M47).

Dc zici ca esti interesat sa faci espresso la un moment dat, as zice Kinu Phoenix, stiu ca M47 poate ajunge foarte scump nou. E aliniat exemplar M47, placerea folosirii e maxima pt espresso (si pt brew, dar acolo merg mai multe rasnite), dar cred ca si Phoenix se descurca.
ECM Classika (de vanzare), Honne, QM Rapida
 
Reply
#3
Ca o consolare, chiar si un Porlex "original", ce am avut in mana, nu arata si nu performeaza prea stralucit.
Plus ca, trebuia sa te puna in garda faptul ca un Porlex nici cand era plina oferta la noi in tara, nu s-a vandut peste 250 lei...

Chiar daca citesc ce scrie pe pagina asta: https://www.porlexgrinders.com/pages/about-us

... sincer nu pot crede ce debiteaza acolo... nu arata deloc a lucratura japoneza ce gasesti intr-una.

Daca intrebai in prealabil, probabil te indrumam catre un Rhinowares de la Barshaker, o copie cat se poate de cinstita de Porlex, la 229 lei minus reducerea de forum.
 
Reply
#4
Sau Timemore C2 de 305 lei, incomparabila cu Porlex
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#5
endo_ro ca sa intelegi ce iti voi zice, iti spun doar ca am trecut prin Porlex, Xeoleo, 2 Kinu Classic, 2 Kinu Phoenix, acum sunt la Comandante.
Porlex - NU.
Xeoleo - poate, pt ibric, dar o sa injuri des caci va dura o vernicie, pt expresso sau breu - NU.
Kinu - calitatea constructiei, La phoenix am sart paharul , el mia probabil in rucsac. L-am folosit cu absolut success pt espresso pe Gaggia Classi, Lelit 41TEM si Lelit Bianca. L-am vandut pe ultimul cam repede ...
Comandante MK3 - pt aspect si universalitatea acelor gradatii click. Am observat ca pt brew face vizibil mia putin finess. DAR, dupa ce ai folosit un kinu=precizie, la Comandante totul face wiggle. Ei scriu ca nu e nici o problema, ca odata ce ajung boabele la cutite totul se uniformizeaza . . . nu stiu ce sa zic.
Ar mai fi cateva minusuri fata de Kinu, de ex diametrul total nepotrivit mainilor mele mici, am impresia ca imi scapa din mana sau ca tre sa te joci putin ca sa intre toate boabele la cutit. Un avantaj in favoarea lui Comandante este ca acele cutite chiar taie, chiar asa cu feelul de wiggle, taie.
Lelit PL162T Bianca - in vanzare

Comandante C40 | V60 | Aeropress
 
Reply
#6
Este un topic de manuale (capabile espresso) cu multe pagini unde ar fi avut suficient de citit incat sa nu ajunga la Porlex.
Macar de ar invata altii din jelaniile astea post factum, dar am asa o certitudine ca "altii" nu se vor rataci sa citeasca pe aici si istoria se va repeta.
 
Reply
#7
Salutări tuturor,

Scuze pentru delay (ca tot se poartă termenii în engleză) sau întârziere, pentru clasici!
În primul rând, vă mulţumesc pentru păreri tuturor!
În al doilea rând, vă rog să aveţi înţelegere, deoarece entuziasmaţii mai proaspeţi nu au întotdeauna răbdare să parcurgă forumuri întregi şi cer sfaturi oarecum personalizate pe problema lor, sărind peste etapele minuţioase de documentare. O spun în cunoştinţă de cauză, pentru ca se întâmplă în toate domeniile însoţite de forumuri.

Ca idee, o oarecare documentare am parcurs, deoarece personal nici nu auzisem de Porlex. Pe de altă parte, există mereu disputele între avansaţi şi începători, de asemenea întâlnite în toate domeniile. Astfel că, avansatul recomanda produse de top şi foarte scumpe, iar începătorul deseori nu gaseşte justificată investiţia semnificativă, raportându-se la nivelul său de cunoaştere şi imaginaţie... adică, pentru început e bun şi aşa... sau să văd dacă mă prinde... etc... Este de înţeles că toţi începătorii vor parcurge nişte etape, pe pielea lor, până vor ajunge la înţelepciunea de pe urmă... Dar de ajuns cu filozofia...

Ce s-a mai petrecut cu chinezul? După un schimb de mail-uri, a returnat banii fără nicio pretenţie de returnare a produsului greşit. Având în vedere că fac parte din neamul românesc sănătos, cred eu, nu m-am bucurat ca (şi aici completaţi dvs cum doriţi, sa nu fim acuzaţi de rasism) şi i-am solicitat să îmi pună la dispoziţie o modalitate de a plăti râşniţa trimisă (sau în limbaj de băieţeală, acea râşniţă de râşniţă). Nu vreau să înţeleagă decât că am fost corect şi am cerut corectitudine, că nu mă bucur de ceva ce nu am plătit.

Tot între timp, şi mai ales mulţumită site-ului şi forumului Espressoman şi al parteneriol săi  Heart  am găsit răşniţa Porlex pe care mi-am dorit-o şi am intrat deja în posesia ei, la preţul foarte corect în care a încadrat-o cineva dintre dvs. mai sus.
Adică, mi-am făcut damblaua şi am luat ceea ce îmi propusesem pentru început. Sunt absolut convins că voi trece prin următoarele etape... Kinu, Comandante şi ce va mai urma... La fel se va întâmpla şi cu damblaua intitulată Lelit... voi lua unul din modelele lor şi probabil că ulterior nu voi rămâne la aceasta firmă neapărat.

Evident că vă voi cere sfaturi personalizate, chiar daca voi citi subiectele de pe forum înainte  Big Grin  Voi căuta răspunsuri proaspete şi poate că vor mai scrie şi alţii, care nu au scris în postările anterioare. Până la urmă, aşa se păstrează viu şi proaspăt un forum, care să ademenească şi alţi pasionaţi de cafea.

Încă o dată, vă mulţumesc tuturor! Voi reciti cu atenţie toate detaliile, pentru a-mi forma o imagine cât mai clară şi apropiată de a acelora care au împărtăşit experienţa lor directă cu produsele deţinute. Spre exemplu, nici nu m-aş fi gândit la aspectul legat de cum se aşează râşniţa în mâna fiecăruia. O precizare bună!

Vă doresc succes în toate şi cafele aromate!  Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)