Wow, nu ma asteptam ca acest subiect sa starneasca atat de multe reactii. Multumesc tuturor, anticipat, pentru recomandari.
M-am mai documentat intre timp si am ajuns la concluzia ca, in ceea ce priveste espressorul propriu-zis, voi merge pe ceva complet manual. Am observat ca exista un levier chinezesc destul de apreciat, mentionat si de @
renatoa, si sincer nu mai vad rostul unui espressor semi-automat, mai ales in conditiile in care detin deja un fierbator cu control al temperaturii si nu consum bauturi cu lapte.
In schimb, la capitolul rasnita as prefera sa merg pe ceva automat, iar aici intervine „marea problema”, pentru ca vad extrem de multe opinii si discutii contradictorii. Am remarcat ca este destul de laudata si rasnita chinezeasca recomandata de @
alin1970, J64V, care are chiar si un topic dedicat pe forum.
Legat de espressor, ca sa fiu sincer, as vrea sa raman la varianta manuala pentru a avea control complet, la un pret cat mai rezonabil. Totusi, iau in calcul si varianta unui espressor automat, in cazul in care, la un moment dat, manualul respectiv se va dovedi obositor sau o sa ma prinda microbul. La un pret de aproximativ 650 lei, consider ca primesc un pachet imbatabil.
Revenind la rasnita, as vrea sa merg direct pe o solutie „end game”. De aceea am mentionat inca din postarea initiala acest model. Observ ca este, intr-un fel, „divinizata” in prezent ca fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru espresso, lasand la o parte rasnitele de 2–3 ori mai scumpe.
In acest context, considerati ca diferenta de aproximativ 4.000 lei pentru un Mazzer Philos se justifica in comparatie cu J64V? Exista, in acest buget, o alternativa mai buna pentru o rasnita cu adevarat „end game”?
Stiu ca aceste discutii sunt, inevitabil, subiective, insa v-as ruga sa incercati sa raspundeti cat mai obiectiv posibil.
De asemenea, am observat si cateva raspunsuri rautacioase, al caror sens nu il inteleg. Atata timp cat esti membru al unui forum de specialitate, presupun ca iti face placere sa discuti subiecte de acest gen, nu?
Multumesc inca o data tuturor!