Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie setup espresso ( FARA LAPTE ) aprox 6500 lei

(28-12-2025, 22:35)GeorgianM Wrote: Dar recomandarea mea nu v-a fost pe plac? :))

Păi nouă trebuie sa ne placă? Sau celui care a început discuția. Intră, citește, analizează și poate va lua o decizie.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(28-12-2025, 22:46)cyrusct82 Wrote:
(28-12-2025, 22:35)GeorgianM Wrote: Dar recomandarea mea nu v-a fost pe plac? :))

Păi nouă trebuie sa ne placă? Sau celui care a început discuția. Intră, citește, analizează și poate va lua o decizie.

Păi da, în dezbaterea relației ieftin vs scump.
Subscriu și eu aici: N-ai delonghi nu exiști în 2025 pe forum.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
Tot dansul trebuie sa hotărască dacă vrea setup manual sau semi automat

A zis cineva ceva pe aici de DeLonghi?

Eu zic sa recitiți tot cap - coada și mai vorbim după

Reply
Wow, nu ma asteptam ca acest subiect sa starneasca atat de multe reactii. Multumesc tuturor, anticipat, pentru recomandari.

M-am mai documentat intre timp si am ajuns la concluzia ca, in ceea ce priveste espressorul propriu-zis, voi merge pe ceva complet manual. Am observat ca exista un levier chinezesc destul de apreciat, mentionat si de @renatoa, si sincer nu mai vad rostul unui espressor semi-automat, mai ales in conditiile in care detin deja un fierbator cu control al temperaturii si nu consum bauturi cu lapte.

In schimb, la capitolul rasnita as prefera sa merg pe ceva automat, iar aici intervine „marea problema”, pentru ca vad extrem de multe opinii si discutii contradictorii. Am remarcat ca este destul de laudata si rasnita chinezeasca recomandata de @alin1970, J64V, care are chiar si un topic dedicat pe forum.
Legat de espressor, ca sa fiu sincer, as vrea sa raman la varianta manuala pentru a avea control complet, la un pret cat mai rezonabil. Totusi, iau in calcul si varianta unui espressor automat, in cazul in care, la un moment dat, manualul respectiv se va dovedi obositor sau o sa ma prinda microbul. La un pret de aproximativ 650 lei, consider ca primesc un pachet imbatabil.

Revenind la rasnita, as vrea sa merg direct pe o solutie „end game”. De aceea am mentionat inca din postarea initiala acest model. Observ ca este, intr-un fel, „divinizata” in prezent ca fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru espresso, lasand la o parte rasnitele de 2–3 ori mai scumpe.
In acest context, considerati ca diferenta de aproximativ 4.000 lei pentru un Mazzer Philos se justifica in comparatie cu J64V? Exista, in acest buget, o alternativa mai buna pentru o rasnita cu adevarat „end game”?
Stiu ca aceste discutii sunt, inevitabil, subiective, insa v-as ruga sa incercati sa raspundeti cat mai obiectiv posibil.

De asemenea, am observat si cateva raspunsuri rautacioase, al caror sens nu il inteleg. Atata timp cat esti membru al unui forum de specialitate, presupun ca iti face placere sa discuti subiecte de acest gen, nu?
Multumesc inca o data tuturor!

Reply
Eu zic să-ți faci o părere tu singur pe care o alegi dintre cele două.
Uite aici ce găsești și despre Philos in topicul ei
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Mazzer-Philos
Despre J64V ai primit deja.
Și cred că cel mai bine e sa iei in considerare
-preț
-zgomot
-reglajul turației
-macinatură (aici nu știu cum ai putea să vezi diferențele, decât prin test direct)
Mai vezi și câteva video cu cele 2 in acțiune și iei o decizie.
Sau poate e vreun coleg care le-a avut pe ambele și poate să-ți dea un sfat nu doar teoretic.

Sau varianta mai ieftina și foarte silențioasă cu turație variabilă în funcție de cât te ține mușchiul, KINU. Bonus e și portabilă.

Reply
(28-12-2025, 23:28)RaduD Wrote: Wow, nu ma asteptam ca acest subiect sa starneasca atat de multe reactii. Multumesc tuturor, anticipat, pentru recomandari.

M-am mai documentat intre timp si am ajuns la concluzia ca, in ceea ce priveste espressorul propriu-zis, voi merge pe ceva complet manual. Am observat ca exista un levier chinezesc destul de apreciat, mentionat si de @renatoa, si sincer nu mai vad rostul unui espressor semi-automat, mai ales in conditiile in care detin deja un fierbator cu control al temperaturii si nu consum bauturi cu lapte.

In schimb, la capitolul rasnita as prefera sa merg pe ceva automat, iar aici intervine „marea problema”, pentru ca vad extrem de multe opinii si discutii contradictorii. Am remarcat ca este destul de laudata si rasnita chinezeasca recomandata de @alin1970, J64V, care are chiar si un topic dedicat pe forum.
Legat de espressor, ca sa fiu sincer, as vrea sa raman la varianta manuala pentru a avea control complet, la un pret cat mai rezonabil. Totusi, iau in calcul si varianta unui espressor automat, in cazul in care, la un moment dat, manualul respectiv se va dovedi obositor sau o sa ma prinda microbul. La un pret de aproximativ 650 lei, consider ca primesc un pachet imbatabil.

Revenind la rasnita, as vrea sa merg direct pe o solutie „end game”. De aceea am mentionat inca din postarea initiala acest model. Observ ca este, intr-un fel, „divinizata” in prezent ca fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru espresso, lasand la o parte rasnitele de 2–3 ori mai scumpe.
In acest context, considerati ca diferenta de aproximativ 4.000 lei pentru un Mazzer Philos se justifica in comparatie cu J64V? Exista, in acest buget, o alternativa mai buna pentru o rasnita cu adevarat „end game”?
Stiu ca aceste discutii sunt, inevitabil, subiective, insa v-as ruga sa incercati sa raspundeti cat mai obiectiv posibil.

De asemenea, am observat si cateva raspunsuri rautacioase, al caror sens nu il inteleg. Atata timp cat esti membru al unui forum de specialitate, presupun ca iti face placere sa discuti subiecte de acest gen, nu?
Multumesc inca o data tuturor!
Eu personal consider ca merita cei 4000 ron in plus, desi incep sa fiu o minoritate. Cred ca merita pentru ca ai pus asa problema de ceva mai apropiat de endgame , evident ca oricand te pot apuca nebuniile sa vrei mai scump dar sincer acea rajnita ofera foarte mult. Tine si de algoritmii tai de gandire, eu unul nu am incredere in producatori care nu au trecut de bolile copilariei, imi pare rau stiu ca voi supara dar asa gandesc eu, daca as lua un j sau df sau mai stiu eu ce si gustul nu mi-ar placea gargaunul din cap mi-ar spune cum zice neamtul “ selber schuld” deci vina proprie a mea . 
mai e si chestiunea de rezistenta in timp care mazzer o are totusi, valoare de revanzare si pana la urma placerea de a utiliza acel utilaj , ce sa mai zic, acuma chiar sa iau orice rajnita numa ca scrie pe ea ca are brushless motor, ultra low retention, facuta din super fier, reglaj turatii, cutite ascutite rosii si alte chestii, e foarte bine ca exista si cred ca au piata lor si multora le deschide orizonturile,dar cu scuzele de rigoare , eu refuz sa ma rusinez ca sfatuiesc pe cineva sa dea 6000 ron pe o rajnita Mazzer in loc de aparate de 3 ori mai ieftine care promit sa faca acelasi lucru
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
Am citit asta despre cutitele de la Philos: https://www.home-barista.com/blog/mazzer...93436.html
Se pare ca sunt niste cutite foarte ok si ca cei de la Mazzer au gandit destul de bine profilul, ceea ce e destul de rar la un producator mare, sa inoveze in felul asta :)
Culmea e ca, asezate orizontal, au cu totul alte rezultate :)
Doar cutitele astea costa vreo 150 de usd, ceea ce mi se pare cam mult, dar nu obliga nimeni la cumpararea lor.
Philos nu are viteza variabila, insa nu stiu daca chiar e un must chestia asta. Daca poate fi Philos o rasnita end game? Da, cred ca ar putea fi, daca ne luam dupa ce se scrie pe HB.
Pare o alegere buna. Ca espressor, insa, eu nu as alege un espressor fara incalzire a grupului. Sigur ca se poate preincalzi, dar asta sigur va cere ceva munca...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Am modificat sa nu par rautacios.
+1 pentru levierul chinezesc ieftin si bun.
Felicitari pentru alegere.
Restul e cancan.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
tocmai de asta nu trebuie sa spunem clar si raspicat absolut tuturor sa isi ia espressorul de 400 de lei
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(29-12-2025, 10:05)RazvaNNN Wrote: tocmai de asta nu trebuie sa spunem clar si raspicat absolut tuturor sa isi ia espressorul de 400 de lei
?
Daca la mine se face referire, eu nu am recomandat aici espressor de 400 lei.
Pe acela il recomand doar celor cu buzunar mai mic.
ps. Rezistenta in timp intre Mazzer Ph si J64V?
sa fim seriosi! ambele sint metalice si casnic se utilizeaza aprox 5 minute pe zi ! Daca cedeaza vreuna in 10 ani, atunci au folosit aliaje biodegradabile.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(29-12-2025, 10:14)alin1970 Wrote: Daca la mine se face referire, eu nu am recomandat aici espressor de 400 lei.
Pe acela il recomand doar celor cu buzunar mai mic.
Greu ți-ai dat seama că de fapt erau răutăcioși la adresa ta in special când spuneau despre DeLonghi și a celor care recomanda made in China in general.
Dar exact cum spui tu "banii lor, alegerea lor".

PS care 5 minute de utilizare? Că la un doppio nici 30 sec nu o va folosi pe zi.

Reply
Eu nu recomand made in China. Chiar imi doresc sa recomand made in Elvetia dar, din pacate elvetieni vand un espressor cu 20.000 de euro.
Din pacate, cei cu un buget de 1000 de lei pot bea un espresso bun cu aparatura chinezeasca sau deloc.
Dar astept recomandari mai bune si daca se poate, construite in Germania, Elvetia, Italia etc.
ps. am exagerat cu cele 5 minute sa nu dea cu pietre!

Reply
Apropo
Rezista de 7 luni AVX-ul din semnătură fără să sughițe la prăjiri light și fără niciun fel de problemă.

(29-12-2025, 10:43)alin1970 Wrote: Eu nu recomand made in China. Chiar imi doresc sa recomand made in Elvetia dar, din pacate elvetieni vand un espressor cu 20.000 de euro.
Din pacate, cei cu un buget de 1000 de lei pot bea un espresso bun cu aparatura chinezeasca sau deloc.
Dar astept recomandari mai bune si daca se poate, construite in Germania, Elvetia, Italia etc.
ps. am exagerat cu cele 5 minute sa nu dea cu pietre!
Acum sa fiu și eu răutăcios
Cea mai buna recomandre la espressor de buget e Gaggia cu boiler de aluminiu food safe

Reply
(29-12-2025, 10:44)cyrusct82 Wrote: Apropo
Rezista de 7 luni AVX-ul din semnătură fără să sughițe la prăjiri light și fără niciun fel de problemă.
Blasfemie ! Sa fie stropit cu aghiasma ! Dar daca era Mazer rezista mai mult !
off topic
O fi gluma ? Ce are Gaggia in plus ? In afara de pret de 4 ori mai mare ? Ce aduce bun in ceasca fata de DL ?

Reply
Eu mor de ras când văd că mărcile de firmă se blochează cu cafea in ele și trebuie să pui cafeaua bob cu bob. CSF NCSF

GAGGIA
-boiler mic = consum redus de apa și energie=Eco friendly
-boiler de aluminiu = "food safe"
-preț mare exact ca la AiPhone =înseamnă că e de firma=cel mai bun

Reply
(29-12-2025, 10:44)cyrusct82 Wrote: Apropo

felicitari, 7 luni e o relizare extraordinara!
Uite vezi asta cu boilerul de inox la acceasi bani cu gaggia pentru mine este un argument foarte bun. Sunt de acord, pana la urma si gaggia se bate in acelasi teritoriu de pret cumva , deci nu e 10x mai scump. Dar multi compara avx ca are boiler de inox si alte lucruri cu aparate din total alte clase de pret cumva, serios acuma imediat aflu ca avx si df-uri , imi iau 20 bucati pentru un singur la marzocco, nu e super deal? Cand aparuse loganul asa se calcul, de 1 mercedes iau 10 loganuri.

p.s de gaggia nu cred ca mai are boiler de aluminiu daca nu greseac cred ca au trecut pe alama
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
Comparațiile astea dintre Gaggia și DeLonghi au fost făcute în alte locuri. Cine vrea le găsește.
Legat de AVX și Marocco, mai ține și de punga fiecăruia și nu cred că a spus cineva că își ia 10 espressoare. Sau a cerut careva sfat pe aici daca sa cumpere Dalla Corte, La Marocco.... sau AVX și nu am văzut eu? Sfaturile au fost date în funcție de buget dar se pare că unii doar răstălmăciți vorbele

Reply
(29-12-2025, 11:08)alex_b Wrote: ...de 1 mercedes iau 10 loganuri.

...daca nu greseac cred ca au trecut pe alama

Da, l-au alamit... si profita de asta ca "ai nostrii" ... ii dau putin lustru si cer pe el acum pret ca si cum ar fi de (h)aur...

E usor sa filizofezi retoric... cand nu stii niste dedesupturi, ca atunci ai putea sa cazi pe ganduri, de greutatea intrebarilor la care nu gasesti raspunsuri la fel de comode, ca aia cu mercedesul...
De exemplu, acel boiler de inox pe care unii il ironizeaza este exact acelasi care a fost utilizat in Gaggia 2015 inox edition... dupa care s-a revenit la otrava de aluminiu.
Pentru cine se repede cu concluzia ca cei de acum l-au copiat pe al lui Gaggia... nici vorba de copie, sunt identice pana la ultimul detaliu... pentru ca nici ala din 2015 nu era al lui Gaggia, marii inovatori...
Iar review-ul din 2015 al acelui Gaggia arata clar ca nici atunci, si nici acum, nu s-a inteles nimic din ce e important intr-un espressor, si ca se cumpara in continuare dupa cum te binedispune aspectul masinii la sculare dimineata.

Reply
Recomandarea mea:
Espresor: Flair 58 plus 2 cu travel case. Sa fierbi apa pentru un espressor manual nu va fi o placere peste ceva timp - plus de asta, ai mai mult control cu modelul acesta daca vrei totusi ceva "manual". si mai este si portabil.
Rasnita: Tinand cont de portabilitaea espressorului mentionat eu iti recomant o rasnita manuala - 1Zpresso K ultra, si pentru ca ai buget inca o rasnita electrica - DF64 gen 2.5 2025.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
(29-12-2025, 10:43)alin1970 Wrote: ...Chiar imi doresc sa recomand made in Elvetia dar, din pacate elvetieni vand un espressor cu 20.000 de euro.
...

De informare doar, pentru cei carora doar privitul unor masini gen Philos le provoaca o stare de bine, exista si un levier de firma, echivalent constructiv si termic al celui chinezesc, dar made in Elvetia !!! la
Quote:doar
1000 Euro !!! in loc de 1000 lei, ca tot zicea cineva mai sus de 5x mai ieftin.
Aspect nordic, minimalist, pe alb, nu asa steampunk, cu inoxu la vedere ca cel chinezesc.
S-a zis sa nu dam nume asa ca nu il dau, exploratul face parte din hobby Tongue

Doar ca idee de design, ca buget nu exista pentru ambele, levierul asta elvetian chiar s-ar imperechea bine cu Philos, ar sta alaturi ca Yin si Yang.

Reply
off topic.
Dupa parerea mea,
intre Gaggia fara pid si DL fara PID castiga DL daca conteaza gustul in ceasca si pretul.
AVX DB1X cu PID nu are rost sa concureze cu Gaggia fara PID. Este clar ca AVX DB1X castiga la toate capitolele.
Abia Gaggia GT dual boiler poate concura cu AVX DB1, dar si aici, la gust si pret castiga AVX.
Inca nu v-ati prins ca cei de la Gaggia ofera prea putin pentru banii ceruti in 2025 ?
Imi pare rau ca ne bat chinezii la aparatele ptr cafea, dar asta este realitatea in 2025.

Reply
(29-12-2025, 11:57)manu86 Wrote: Recomandarea mea:
Espresor: Flair 58 plus 2 cu travel case. Sa fierbi apa pentru un espressor manual nu va fi o placere peste ceva timp - plus de asta, ai mai mult control cu modelul acesta daca vrei totusi ceva "manual". si mai este si portabil.

Asta pentru ca ca nu ai urmarit topicele in care s-a demonstrat nu se poate face o incalzire corecta intr-un corp de levier manual... Flair sau orice altceva.
Nu te lasa legile fizicii, asta e... ar trebui sa ai heater-ul in PF ca sa poti face o incalzire corecta.
Dar nici o problema, il recomandam cu caldura... asta este astazi trendul, sa recomandam masini care nu le intelegem dar care dau satisfactie la privit.
Control, placere... ma faci sa rad... bat la orice ora un Flair la precizia temperaturii, si la rapiditatea workflow-ului.
In 6 minute am si baut cafeaua, cand flaieru inca nici nu s-a incalzit, daca torni apa rece in el.

Reply
La aceasta informatie se referea renatoa. O chestie de care m-am lovit si eu cand aveam Flair 58 si senzatia era ca, desi aveam extractii bune, lipsea ceva, probabil din cauza acestei mici probleme. Dar, poate, leverele mentionate pe acel topic reusesc sa rezolve, cel putin partial, aceasta problema, acela e un topic de urmarit pt cine vrea leviere manuale open-boiler.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(29-12-2025, 12:01)renatoa Wrote: De informare doar, pentru cei carora doar privitul unor masini gen Philos le provoaca o stare de bine, exista si un levier de firma, echivalent constructiv si termic al celui chinezesc, dar made in Elvetia !!!

Doar ca idee de design, ca buget nu exista pentru ambele, levierul asta elvetian chiar s-ar imperechea bine cu Philos, ar sta alaturi ca Yin si Yang.
Coană Chivo cică espresso se bea cu ochii mai nou

Reply
Daca tot se discuta despre produse chinezesti vs produse cu eticheta de firma europeana, tocmai se deruleaza pe aici un topic cu niste suruburi rupte in interiorul unei rasnite cu eticheta de asta.  Sad

Reply
Ca să avem bibelouri. Punem sus pe televizor. Pardon nu mai stă că acum televizoarele sunt in dunga.

Reply
(29-12-2025, 12:37)renatoa Wrote:
(29-12-2025, 11:57)manu86 Wrote: Recomandarea mea:

Asta pentru ca ca nu ai urmarit topicele in care s-a demonstrat nu se poate face o incalzire corecta intr-un corp de levier manual... Flair sau orice altceva.
Nu te lasa legile fizicii, asta e... ar trebui sa ai heater-ul in PF ca sa poti face o incalzire corecta.
Dar nici o problema, il recomandam cu caldura... asta este astazi trendul, sa recomandam masini care nu le intelegem dar care dau satisfactie la privit.
Control, placere... ma faci sa rad... bat la orice ora un Flair la precizia temperaturii, si la rapiditatea workflow-ului.
In 6 minute am si baut cafeaua, cand flaieru inca nici nu s-a incalzit, daca torni apa rece in el.

@renatoa nu cred ca iti contesta cineva vreodata părerile obiective și sfaturile practice legat de espressoare și in general legat de lumea cafelei, insa nu inteleg ce anume te face sa razi legat de spusele de mai sus ? Nu toată lumea caută echilibru termic cu variație de max 0,5 grade în extracție; eu am avut Flair 58 electric cu ceva vreme în urmă și chiar eram multumit de calitatea extracțiilor și de ușurința work-flow-ului. Într-adevăr este destul de scump pt un manual, însă crede-mă ca este fix ca oricare alt espressor: îl înțelegi cum funcționează, și te adaptezi pe parcurs.
Singurul meu motiv pt care l-am lăsat în familie la momentul respectiv a fost strict legat de diametrul 58mm pe care nu îl consider nici acum cea mai reușită alegere pt un levier. Legat de managementul termic ? Eu pe light roast adăugam 2-3 grade în plus și era perfect pt mine . Pe vremea aia nu găseai site de conversie downsize portafiltru ca acum, ca poate nici nu renunțam la el dacă erau .
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)