Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie rasnita

Va salut, va rog să mă ajutați cu niște sfaturi referitoare la prima râșniță capabilă de espresso.
Sunt nehotărât între una manuala in jur de 1000 lei(Kinu M47 Simplicity??) și ceva electric in jurul a 3000 lei.(Eureka Mignon SD??)
Menționez că încă NU am espressor. In momentul de față am doar un Cafflano Kompresso...  :D Însă mi se pare că râșnița pe care o folosesc pt V60(Wilfa) nu poate măcina suficient de fin nici macar pt Cafflano.
In viitor plănuiesc să achiziționez și un espressor însă în prima faza aș vrea să-mi "formez mâna" cu Cafflano și o râșniță ok.
Nu știu dacă e in regulă pt inceput una manuală, pe care să trebuiască s-o vând ulterior, sau merită să mă orientez direct către una electrică decentă.
Oricum, nu aș vrea să dau mai mult de 1000 lei pe cea manuală...

Mulțumesc!

Reply
Felicitari pentru prioritizarea rasnitei Smile

Da, Mignon SD probabil e o optiune buna. O poti folosi single dose, dar cred ca o poti folosi si cu boabe in hopper, dc crezi ca vei avea vreodata nevoie (pt calitatea rasnirii sau pt cand ai mai multe shot-uri de facut).

Totusi, arunc si eu un gand, desi nu ma consider cunoscator al rasnitelor Eureka: stiu ca rasnitele din gama Atom au un bean feeder (il vezi cand are rasnita hopper-ul gol) care mie mi se pare interesant in a trimite boabele la cutite in mod "uniform" si care te poate ajuta sa rasnesti la o calitate ridicata cu mai putine boabe in hopper. Nu stiu cat impact are, insa dc tot esti in jurul bugetului astuia, poate poti sa iei asta in considerare.

Si, bineinteles, daca tot ai ajuns sa te gandesti la rasnita, nu pot sa nu iti recomand Honne Smile Eu am avut Honne, am vandut-o pt ca am fost curios sa incerc si alte rasnite, dupa care m-am intors la Honne.

LE: eu ma feresc de manuale cand e vorba de espresso, am vrut mult sa cred in ele, dar nu am reusit sa obtin ceva care sa imi placa.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Numai ca Hone e 7000 lei cu transport cu tot acum. 1250 euro + modulul anti retenție 100 euro + transportul [emoji52]. S a scumpit cu 100 euro. [emoji45]

Eureka SD când va veni cine știe cât va costa pana la urma. Nici nu a apărut la vânzare și a fost scumpita odată.

Pana la jumătatea lui decembrie sar putea sa se apropie de 4000 lei.

Și eu caut ceva SD electric.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Salut,

Pentru Honne am citit ca ar fi posibila o reducere de Black Friday...astept si eu 12 noiembrie 2021.
Lelit PL41TEM + Kinu M47

Reply
Eu in locul tau nu as lua Eureka SD.
As merge pe Eureka XL si daca ai ceva mai multi banuti dupa cum bine zicea @cradun un Atom 75 ar fi super. (la atomurile cu cutite mai mici din pacate corpul rasnitei si camera de rasnire are aceeasi dimensiune ca la 75, iar prin micsorarea cutitelor creste retentia).
Eureka XL are avantajul ca o poti folosi si cu boabe in hopper si single dose fara probleme cu hoperul de la SD sau un alt hopper adaptat pt asa ceva (etsy.com e plin de asa ceva).

@Cezar19 cat crezi ca va fi reducerea aia? De la 7000 la cat?
Voi aveti experienta anilor trecuti...a fost mai mare de 10%?

Reply
@distrugatorul   Un 15% ar fi frumos, sa ajungem atunci si vom vedea.
Lelit PL41TEM + Kinu M47

Reply
Cred ca a fost 100 EUR anii anteriori
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
pai daca e 100 eu se ajunge exact la pretul anterior :D :D 
Asa ca o glumita...daca ar fi asa ar ilustra perfect cum se face back friday in Romania an de an

Reply
Avand in vedere cresterile de pret generale si lipsa de orice, dpdv comercial nu se justifica nici black friday si nici alte campanii promotionale. Astfel, orice ron discount e mai mult decat binevenit.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Lipsa de orice este generata de cerere prea mare care duce la scumpiri.

Trebuie sa nu mai cumpărăm astfel nu mai este lipsa este plus și poate când este prea mult se va ieftini.

Când a început pandemia prețul petrolului a scăzut pt nu mai consumam. Acum suferă de efectu Yo Yo a revenit cât era + ceva și esta baza scumpirilor.

Scuze de off toping.

Eu aștept o oferta care sa ma convingă sa scot banii (care vin mai greu) din buzunar pentru un Hone (este tinta mea).
Dacă nu exista o oferta tentanta atunci nimic.
Pot trai și fara, merge și ceea ce am. (nu mai consum pana la alte condiții)
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
(29-10-2021, 15:41)distrugatorul Wrote: pai daca e 100 eu se ajunge exact la pretul anterior :D :D 
Asa ca o glumita...daca ar fi asa ar ilustra perfect cum se face back friday in Romania an de an

Niciun importator cunoscut pe forum nu e sinucigas sa scumpeasca intentionat ori nefortat sculele (sau cafeaua daca e prajitor) cu doua saptamani inainte de BF, mai ales ca stim cu totii cam tot ce misca in domeniu, doar asa de dragul aplicarii unor "strategii". Nu zic, exista destule exemple negative in Romania noastra "capitalista" dar nu au nicio legatura cu discutia de mai sus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)