Espressoman fresh
Constanta
04-11-2021, 12:54
(Edited 04-11-2021, 13:33 by nautilus.)
Salutare tuturor. De curand intentionam sa achizitionez un espressor automat dar in cautarile mele am dat de acest forum minunat care mi-a schimbat complet conceptia despre tot ceea ce inseamna aceasta "arta" a espresso-ului. Sunt foarte nou in acest domeniu si intentionez sa incep cu dreptul. Am citit pe forum si am concluzionat ca cel mai bine este ca espressorul si rasnita sa fie separate (cu toate ca mi-ar fi placut sa fie 2 in 1 ca acesta
Espressor Sage SES875BSS sau
Lelit PL042EMI Anita) tocmai de aceea lista mea restransa ar fi cam asa:
1. Pachetul Barista Home Premium – espressor
PL41TEM PID + rasnita
PL43MMI +
tamper precizie Lelit 57.55mm –
2990 lei
2. Pachetul Barista Home G-iota – espressor
PL41TEM PID + rasnita single dose
G-iota DF64 +
Tamper precizie Lelit 57.55 –
3550 lei. Optiunea cutite Titanium: 100 lei.
3. https://www.kfea.ro/gaggia-classic-pro-e...-negru-mat
Care considerati ca ar fi cel mai potrivit? Mentionez ca se vor consuma 2 espresso + 2 cappucino pe zi. Bugetul este un maxim 3500 de lei si de asemenea accept si variante sh. Daca aveti si alte optiuni, sunt binevenite.
L.E. 4.
https://www.kfea.ro/rancilio-silvia-espressor-clasic + o rasnita care sa se incadreze in buget
Espressoman infocat
Pitesti
Varianta 2 are, de departe, cea mai buna rasnita, deci 2.
Cata vreme ai un espresor adevarat, nu unul automat, cel mai important element e rasnita.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU. Aeropress+Timemore C3
Ax
Constanța
04-11-2021, 13:40
(Edited 04-11-2021, 14:14 by lig76ct.)
Pentru început merge varianta 2 PL41 Tem+Giota DF64,este ok
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
Espressoman infocat
Otopeni
Salut.
Acum un an eu am mers pe varianta de Gaggia Classic Pro + rasnita Lelit PL43MMI. Iti pot spune ca pe masura ce mi-am dezvoltat gustul pentru espresso, am ajuns sa fiu dezamagit de rezultate.
Intre timp am baut si foarte multe espresso facute de un vecin care are varianta 2: PL41TEM Pid + G-iota DF64 si nu iti pot spune ca acest combo iti va da automat rezultate mult mai bune deoarece tot va trebui sa iti inveti aparatul pentru a reusi sa scoti extractii cat de cat consistente.
Rasnita DF64 iti va da resultate mult mai bune decat PL43MMI oricand;
Am testat ambele espresoare si ambele rasnite in acelasi timp si am reusit sa scot rezultate mai bune cu Gaggia + DF64 decat cu Lelit + DF64; insa cred ca s-a datorat faptului ca imi cunosteam mult mai bine aparatul meu.
Poate alti colegi mai experimentati iti pot da sfaturi despre achizitia echipamentelor SH (sunt cateva rasnite/espresoare pe forum la vanzare care se incadreaza in bugetul tau)
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Pitesti
A, si vezi ce cafea folosesti. Vezi ca e sectiune de recomandari in forum.
Daca folosesti cafea proasta, poti sa ai orice echipament vrei tu, vei avea rezultate proaste si vei fi tentat sa dai vina pe espresor sau rasnita.
Si da, exista cafea proasta si la prajitorii, de obicei, e cea mai ieftina :)
Banned
Bucuresti
da este foarte adevarat
Cafeaua are cel mai important rol in ecuatie si mai depinde si de ce anume iti place tie. Totul e subiectiv
Eu spre exemplu am trecut sapt asta pe la Guido si am cerut un espreso cu aciditate la minim si mi-a dat o brazilie care tot acra mi s-a parut atentie scos pe la marzoco sau ce au ei acolo
Fără zahăr
București
A propos de cafea, pt. început, merită încercat un Sarkis (orice de la ei) sau seria Eclectic de la Yume. Ambele recomandări sunt mai bine prăjite, deci fac tranziția de la cafeaua comercială la cea de specialitate mult mai ușoară. Dacă se dorește, se poate merge ulterior pe cafea prăjită mai light.
P.S. - Merge și un Origo Confort Blend, dacă ai drum spre Lipscani. Sau un Dropshot, ceva prăjit mediu (dacă ai drum pe lângă vreuna dintre locațiile lor).
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
As scoate PL43MMI din ofertele pentru espressomani, mi se pare un afront la nivelul care il pretindem a fi...
Asa putem, la fel de bine sa bagam si automate la oferte.
Espressoman infocat
cluj-napoca
Da si parerea mea este o o rasnita ieftina te va tine in loc. E greu sa obtii ceva ce poate fi baut si cu o rasnita buna, ce sa mai vorbim cu una ieftina. Eu cu o Specialita ma lupt de 3 saptamani sa scot cu un Gaggia Classic Pro nou, ceva ce poate fi baut si inca n-am reusit. Rasnita e foarte buna dar cu un astfel de aparat e foarte greu.
Espressoman Administrator
Bucuresti
ba nu e deloc greu, cred ca trebuie sa muncesti mai mult, vezi topicul cu
experimentul facut in 2018 pe un SBDU de talie mica.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
Buna ziua,
in cautarea gustului preparatelor espresso, mai exact "flat white", macar gen "Five to go"/ "Starbucks", am inteles, dupa folosinta, ca ibricul, moka pot sau presa franceza nu ma ajuta. In egala masura nici nu ma intereseaza sa fac o pasiune/ filozofie din prepararea unui espresso. Imi doresc sa am in fiecare dimineata un gust foarte placut in ceasca, cat se poate de redus "amarul", exclus acru, fierbinte si cu spuma densa. Bugetul este infim, va rog sa nu ma ironizati, doar 600 lei (doar pt espressor, nu si pt rasnita). Cu disponibilitate mai mare as fi mers pe variantele recomandate pe acest forum, fara sa ma mai afisez (discutii citite temeinic si cu suspine...nu imi permit asemenea "ozn"-uri). Asadar, daca nu v-am pierdut deja interesul, am marea rugaminte de a ma sprijini cu achizitia. Nu am pic de habar ce as putea sa cumpar!!!
Espressoman infocat
Pitesti
(20-12-2021, 10:20)Monica R Wrote: Buna ziua,
in cautarea gustului preparatelor espresso, mai exact "flat white", macar gen "Five to go"/ "Starbucks", am inteles, dupa folosinta, ca ibricul, moka pot sau presa franceza nu ma ajuta. In egala masura nici nu ma intereseaza sa fac o pasiune/ filozofie din prepararea unui espresso. Imi doresc sa am in fiecare dimineata un gust foarte placut in ceasca, cat se poate de redus "amarul", exclus acru, fierbinte si cu spuma densa. Bugetul este infim, va rog sa nu ma ironizati, doar 600 lei (doar pt espressor, nu si pt rasnita). Cu disponibilitate mai mare as fi mers pe variantele recomandate pe acest forum, fara sa ma mai afisez (discutii citite temeinic si cu suspine...nu imi permit asemenea "ozn"-uri). Asadar, daca nu v-am pierdut deja interesul, am marea rugaminte de a ma sprijini cu achizitia. Nu am pic de habar ce as putea sa cumpar!!!
Nici eu nu am habar ce ai putea sa iei de 600 de lei. Nu ai ce.
Sub 2000 lei, si asta cu rasnita (fara ea nu ai cum) si espresor sh, nu cred ca ai cum sa obtii ce doresti.
Espressoman infocat
Bucuresti
Moka pot și laptele spumat cu presa franceză intră în bugetul tău, alături de o râșniță manuală.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman fresh
Bucuresti
(20-12-2021, 11:14)anyidulike Wrote: (20-12-2021, 10:20)Monica R Wrote: Buna ziua,
Sub 2000 lei, si asta cu rasnita (fara ea nu ai cum) si espresor sh, nu cred ca ai cum sa obtii ce doresti.
Espressoman fresh
Bucuresti
Ma temeam tare de acest raspuns...multumesc pentru amabilitate. Sincer, ma gandeam poate cu un Gaggia Viva Chic / Deluxe/ Gran Style cu o rasnita buna ma pot apropia de gustul dorit...
Espressoman fresh
Bucuresti
(20-12-2021, 11:28)adrian1 Wrote: Moka pot și laptele spumat cu presa franceză intră în bugetul tău, alături de o râșniță manuală.
Nope! Am incercat, rezultatele au fost..."câh"!!!
Espressoman fresh
Bucuresti
(20-12-2021, 14:07)Monica R Wrote: (20-12-2021, 11:14)anyidulike Wrote: (20-12-2021, 10:20)Monica R Wrote: Buna ziua,
Ma temeam tare de acest raspuns...multumesc pentru amabilitate. Sincer, ma gandeam poate cu un Gaggia Viva Chic / Deluxe/ Gran Style cu o rasnita buna ma pot apropia de gustul dorit...
Bucuresti
Cu un mic efort il iei pe
acesta
Folosind
codul de reducere al forumului la ei ajungi cam la 720 lei si ai grup de 58mm, portafiltru solid, fiind prima alternativa ok sub Gaggia Classic. De la Gaggia un singur model este ok, Classic, fiind unul dintre cele mai populare espressoare casnice din lume, dar ajungi la 1710 lei (atat e la ora la care vorbim), deci mult peste bugetul propus de tine. Pentru bugete mici si foarte mici, EMTB1 - V2.0 isi face treaba foarte foarte bine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman de import
București
Sfatul meu: mărește buget cu 100 RON și iea un Kinu la următoarea comanda de grup (știu ca pare un sfat aiurea). Apoi maiaresti cu încă 400 si iea un Kompresso (
https://barshaker.ro/Cafflano-Kompresso)*
Cu asta, și un pic de răbdare, poți sa obții un espresso foarte bun. Dar, înainte de tot, du-te la o cafenea de specialitate și încerca un espresso dublu făcut de ei. Dacă nu îți place ce fac ei, atunci nici aparatele asta pot sa facă ceva mai bun.
* uitate la secția de reduceri
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Pitesti
(20-12-2021, 14:52)Lyvyoo Wrote: Cu un mic efort il iei pe acesta
Folosind codul de reducere al forumului la ei ajungi cam la 720 lei si ai grup de 58mm, portafiltru solid, fiind prima alternativa ok sub Gaggia Classic. De la Gaggia un singur model este ok, Classic, fiind unul dintre cele mai populare espressoare casnice din lume, dar ajungi la 1710 lei (atat e la ora la care vorbim), deci mult peste bugetul propus de tine. Pentru bugete mici si foarte mici, EMTB1 - V2.0 isi face treaba foarte foarte bine.
Mai trebuie rasnita
Bucuresti
Mda...
Timemore C2, de la Tastecrafters, vreo 330 cu reducerea noastra. Eu am scos espresso-uri ok cu ea (poze mai jos). Se cam dubleaza target-ul dar daca vorbim despre espresso, nu prea se poate obtine fara un minim de costuri. La fel de bine se poate folosi si C2 + Kompresso de 300 lei, dar iti asumi o manopera mai extinsa pentru ca trebuie sa fierbi apa la ceva. Mai departe depinde de comoditatea userului si cum se raporteaza la toate acestea.
![[Image: l2js6B7.jpg]](https://i.imgur.com/l2js6B7.jpg)
Espressoman infocat
Bucuresti
20-12-2021, 16:10
(Edited 20-12-2021, 16:12 by adrian1.)
De dimineata am citit in graba mesajul. Bugetul de 600 este doar pentru espressor, fara rasnita, deci recomandarea pentru AVX - EMTB1 e foarte buna.
Fata de restul espressoarelor pe care le gasesti la un hypermarket, Gaggia Viva (Style/Deluxe/Prestige) are sita fara cauciuc, cilindrica, iar valva de presurizare este in portafiltru si poate fi dezactivata usor. In trecut a fost vandut ca Saeco Poemia. Merita 500 de lei? nu! poate 200 pe olx
Daca tot vorbim despre second-hand incearca anuntul asta
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...il-PL41TEM respectivul vinde din motiv de upgrade
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979