Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie expresor pentru latte

#1
Salut,

 Am dat de forumul asta cand cautam informatii despre expresoare si am citit articolul referitoare la expresoare si rasnite. Fir'ar sa fie, alta obsesie acum, si de abia scapasem de aia cu audio...

 Ok, deci, momentan la intereseaza un expresor pentru mine si sotie, eventual un copil mai tarziu cu un capucino ceva. Noua ne place cafeaua cu mult lapte si probabil mai mult de 1-2 nu bem pe zi.

 Am inteles ca alea superautomate cam ies din discutie, desi din punct de vedere al usurintei in utilizare erau perfecte din punctul de vedere al sotiei. Ce recomandare pana in 1000 de euro sa zicem de semi-automat + rasnita , care sa fie capabil sa faca un latte fara sa trebuiasca sa fac eu laptele manual , separat de restul distractiei ? Sa zicem ca accept o rasnita sa imi pregatesc cafeaua proapat macinata, dar laptele chiar nu am chef sa stau sa il bibilesc manual.

 Am vazut Lelit-urile si Gaggia, dar din ce am vazut in video-uri, tipul a stat cel putin un minut sa pregateasca doar laptele. In plus , fiind single boiler inteleg ca dureaza mai mult operatia ...

Multumesc [Image: smile.gif]
 
Reply
#2
Laptele e cea mai ușoară și rapidă parte dintr-un cappuccino/latte (dupa câțiva litri de lapte folosiți pentru formarea mainii). Poți sa îl prepari chiar în timpul extracției espressoului. Dacă preparatele pe bază de lapte vor fi baza și vrei să dureze cât mai puțin, îți recomand un HX pentru a putea face extracție+frotarea laptelui în paralel. Tot din aceleași considerente bănuiesc ca o rasnita manuală iese din discuție, nu?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#3
Probabil, da. Eu sa zicem ca imi fac timp / rabdare pentru toate astea, dar sotia sigur nu.

Momentan avem un expresor no-name si bem in general "americano" ... la cat lapte pun in ea. Deci standardele nu sunt foarte ridicate momentan. Comoditatea joaca un rol destul de important la momentul asta.
 
Reply
#4
Salut,
Comoditatea de care zici o sa dispara in scurt timp cand o sa vrei sa bei ceva mai de calitate.
In aceeasi situatie am fost si eu si cred ca nu sunt singurul de aici.
Recomandarea ar fi sa citesti prin forum minim 2 săptămâni cat mai multe thread-uri. Te vor ajuta sa iei decizia cea mai potrivita.
Oameni cu experienta din forum au postat sute de recomandari utile pe parcursul câtorva ani.
Bafta!
Brasilia Mini Classic HX, Kinu M47,Motta Europa
 
Reply
#5
daca bei multe latteuri atunci HX e indicat.. dar in buget trebuie si rasnita

dar daca vrei cafea buna o sa trebuiasca sa "bibilesti" atat shotul de espresso cat si laptele
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#6
(26-12-2016, 19:43)ktf Wrote: ...care sa fie capabil sa faca un latte fara sa trebuiasca sa fac eu laptele manual , separat de restul distractiei ? Sa zicem ca accept o rasnita sa imi pregatesc cafeaua proapat macinata, dar laptele chiar nu am chef sa stau sa il bibilesc manual.
Multumesc [Image: smile.gif]

Asa ceva nu exista pe acest forum ! Mai mult nu spun ca nu are rost.
Espressor: Gaggia Classic '15/Gaggia Baby Millenium '01 - Rasnita: Fiorenzato F5 GT/Lelit PL043MMI - Accesorii: Sita IMS Competizione 14 g (12-18), 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)