Hello There, Guest! Login Register

Sfat achizitie espressor + rasnita buget 5000 lei

Salutare,

M-am hotarat sa fac upgrade de la setup-ul actual si sa ma orientez spre ceva mai serios.
Bugetul alocat este ~5000 ron.
Momentan tind spre Pachetul Barista Home Victoria – espressor cu PID Lelit Victoria PL91T  + rasnita Macap M42M (la alegere cu rasnita Lelit PL72 ) + tamper  precizie full metal Lelit PLA481A 58.35mm +  filtru apa + sita “blind” pentru curatare grup (inclusa) – 5215 lei.
As alege rasnita Lelit PL72 din aceasta varianta.

Ma sfatuiti sa merg pe aceasta varianta, sau sa aleg alt espressor/rasnita ?

Multumesc
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply
Ce setup actual ai?
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Salut!

Totul este în funcție de nevoile tale. 
In 5k ron e mai greu sa găsești espressorul bun la toate si de asta întâi trebuie să te asiguri ca îți acoperă nevoie iar apoi altele
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 

Reply
Ai putea alege espressorul AVX DB1 și o râșniță Eureka Atom 65.

Reply
(27-01-2021, 13:23)d2florin Wrote: Ce setup actual ai?

Am un Dedica care pleaca astazi de la mine. I-am dat o sansa, dar neavand macar site nepresurizate la el, m-am decis sa trec direct la ceva mai bun.

(27-01-2021, 13:23)RaduNim Wrote: Salut!

Totul este în funcție de nevoile tale. 
In 5k ron e mai greu sa găsești espressorul bun la toate si de asta întâi trebuie să te asiguri ca îți acoperă nevoie iar apoi altele

Salut,

Nevoile mele sunt in special pentru rasnita, sa nu mai am problema boabelor prajite light.
La espressor m-am orientat spre ceva cu dimensiunea de 58mm la portafiltru, sa imi fie cat mai usor sa gasesc accesorii ulterior.
Celelalte necesitati, gen PID le gasesc si la un pret mai mic.
Ca si utilizare zilnica ar fi cam 4 double, din care 2 le-as face flat white.

Mersi

Reply
E greu sa mai justifici un PL91T SBDU, de cand a aparut AVX DB1.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Trebuie sa recunosc ca nu aveam espressorul AVX DB1 in vedere.
Ma gandesc serios la el acum.
In cazul acesta ar ramane in jur de 2500-3000ron pentru rasnita.
De preferat ar fi sa o gasesc undeva in stoc sa le pot avea in scurt timp pe ambele.

Ce recomandati pentru rasnita ?

Reply
La barshaker au. Doar sa ii rogi sa il verifice inainte sa il trimita ca mie nu imi mergea aburul.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Tot cei de la Barshaker au si Eureka. Vorbeste cu ei, sa iti faca o oferta, espressor+rasnita.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Update
Am cerut la cei de la barshaker o oferta pentru AVS DB1 si o rasnita.
Poate mai raman bani si de niste accesorii.
Astept raspunsul lor.

Mersi de ajutor

Reply
Salutare,

Revin pe acest topic.
Avand in vedere ca cei de la barshaker nu mi-au trimis inca o oferta, ma gandesc sa comand din alta parte.

Ce parere aveti de rasnita Ceado E5P, care e la pretul de 2615 pentru espressomani, in combinatie cu un espressor Lelit sau Gaggia pentru extra 5% reducere ?

Multumiri

Reply
(03-02-2021, 10:15)NvM Wrote: Salutare,

Revin pe acest topic.
Avand in vedere ca cei de la barshaker nu mi-au trimis inca o oferta, ma gandesc sa comand din alta parte.

Ce parere aveti de rasnita Ceado E5P, care e la pretul de 2615 pentru espressomani, in combinatie cu un espressor Lelit sau Gaggia pentru extra 5% reducere ?

Multumiri
Ii poți da un PM colegului MyR de la Barshaker, sa stii ca de câte ori am avut nevoie de ajutorul lui in cel mult 24 ore mi-a răspuns.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(03-02-2021, 10:21)Cosminchir Wrote:

Revin pe acest topic.

Multumiri
Ii poți da un PM colegului MyR de la Barshaker, sa stii ca de câte ori am avut nevoie de ajutorul lui in cel mult 24 ore mi-a răspuns.

Am incercat si aceasta varianta.
Mi-a raspuns intr-adevar, dar tot nu m-am ales cu o oferta din schimbul de mesaje cu el.
Am incercat si la telefon, unde mi-au spus ca imi trimit oferta pe mail si tot nu a venit.
In mod normal as fi cautat mai repede alte variante, dar stiu ca sunt activi pe forum si au recomandarile oamenilor cu care au lucrat.

Reply
(03-02-2021, 10:28)NvM Wrote:

Revin pe acest topic.

Multumiri

Mi-a raspuns intr-adevar, dar tot nu m-am ales cu o oferta din schimbul de mesaje cu el.
Am incercat si la telefon, unde mi-au spus ca imi trimit oferta pe mail si tot nu a venit.
In mod normal as fi cautat mai repede alte variante, dar stiu ca sunt activi pe forum si au recomandarile oamenilor cu care au lucrat.
Am înțeles, oricum o reducere mai mare decât cea care se aplica deja nu știu daca poți optine peste, cel mai bine ar fi sa te hotărăști pe ce râșnița+espressor vrei sa mergi, și sa le trimiți comanda prin formularul de pe forum.
Când te suna de la ei ca sa îți confirme comanda/prețul echipamentelor, faci atunci modificări daca primesti o recomandare mai buna
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(03-02-2021, 10:49)Cosminchir Wrote:

Revin pe acest topic.

Multumiri

Am înțeles, oricum o reducere mai mare decât cea care se aplica deja nu știu daca poți optine peste, cel mai bine ar fi sa te hotărăști pe ce râșnița+espressor vrei sa mergi, și sa le trimiți comanda prin formularul de pe forum.
Când te suna de la ei ca sa îți confirme comanda/prețul echipamentelor, faci atunci modificări daca primesti o recomandare mai buna

Cu formularul de pe forum am inceput demersul si cand am vazut ca nu primesc raspuns am incercat la telefon si prin mesaje catre Myr.
Nu e o vanatoare de megareduceri, dar momentan nu am nicio informatie legat de ce au pe stoc sa ma pot hotari pe ce rasnita as merge.

Reply
Despre râșnița G-Iota ai citit?
Eu unul daca nu as avea Honne as face un leap of faith.
Cuțite plate, SD, posibilitatea de a ii pune și SSP, toate astea acoperă reținerea ca e făcută in China.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Investești în râșniță mai mult decât în aparat și ai să ai satisfactii mai mari decât invers
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(03-02-2021, 11:25)Cosminchir Wrote: Despre râșnița G-Iota ai citit?
Eu unul daca nu as avea Honne as face un leap of faith.
Cuțite plate, SD, posibilitatea de a ii pune și SSP, toate astea acoperă reținerea ca e făcută in China.

Am citit cam tot ce am gasit despre ea.
Nu pot sa zic ca nu ma tenteaza sa ii dau o sansa, dar pe langa retinerea legata de productia in China, eu nu sunt convins ca o rasnita single dose se potriveste pentru mine.
In plus, eu in momentul de fata am revenit la moka&aeropress si nu as mai astepta cel putin o luna pana la livrarea primelor rasnite.

(03-02-2021, 11:39)orwo Wrote: Investești în râșniță mai mult decât în aparat și ai să ai satisfactii mai mari decât invers

De acord cu tine.
Ce variante recomanzi sau ai alege tu in bugetul specificat de mine ?
Eu in momentul de fata le vad pe urmatoarele:
1. espressor AVX DB1 + rasnita Eureka Mignon Specialita de la barshaker
2. espressor Lelit/Gaggia + rasnita Ceado E5P
3. espressor ~3000 ron + rasnita G-iota Single dose

Reply
NvM daca te-ai decis sa cumperi de la Barshaker, nu este nevoie sa astepti raspuns la formular (poate nu au timp sa raspunda sau raspunsul lor a mers in SPAM). Te sfatuiesc sa intri pe site-ul lor si sa bagi in cos ce te intereseaza iar apoi la un moment dat inainte de finalizarea comenzii ai CUPON REDUCERE - unde tastezi ESPRESSOM. Apoi verifici daca s-au aplicat reducerile pe care le astepti in mod normal prin aplicarea pe formular. Asa am procedat eu cand am cumparat rasnita si totul a fost OK Spor!
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply

Revin pe acest topic.

Multumiri

Salutari si aici,
@Cosminchir multumim pentru feedbackul pozitiv!
@NvM - intradevar in ultima perioada stam putin prost cu suportul, dintr-o colega s-a facut o mamica si inca nu am reusit sa acoperim acest gol :) Insa de azi a revenit un coleg din concediu, si nu ne oprim aici ne marim echipa incat avem planuri mari! :) 
Legat de raspuns - ti-am dat cateva posibilitati pe mail, si daca vrei sa faci o comanda o poti suna direct pe colegii mei si totul se rezolva ASAP.
multumesc,
--Only God Can Judge Me--

Reply
Comanda plasata sita 10g lelit. :) poate iese un espresso adevărat italian :)). Dat comanda și de o cafea italiana :as

Reply
Atentie! Sitele IMS o sa ajunga doar saptamana viitoare!
--Only God Can Judge Me--

Reply
E ok. :) ms de info

Reply
Update!
Am pus comanda la barshaker ieri.
Am ales pana la urma: espressor AVX DB1 si rasnita Eureka Mignon Specialita.

Multumesc de sfaturi si o sa incerc sa revin cu poze/impresii dupa ce le am.

Reply
[Image: aNoDCE4.jpg]

Reply
Sa le stapanesti sanatos si cat mai multe cafele bune. Asteptam in continuare impresii despre rezultatele obtinute cu noul echipamenl. Apropo, cantarul este cumva modelul pro brew de la Barshaker? Spor.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Asa arata setup-ul meu nou.
A ajuns cu intarziere deoarece curierul a venit vineri tarziu si nu mai eram la adresa, asa ca am asteptat pana luni dupa el.
Cei de la barshaker au facut o treaba foarte buna cu impachetatul, toate cutiile fiind ambalate la randul lor in alte cutii si cu umpluturi din bubble wrap sau cartoane pentru asigurare.

Am avut nevoie de aprox o punga de 250g de cafea pentru a face reglajele.
In momentul de fata obtin din 18g rasnite 36g in ceasca in 26s si gustul este mai mult decat multumitor.
Urmeaza in viitor accesoriile: bottomless, distribuitor, alt tamper.

Spor si extractii reusite!

(10-02-2021, 10:47)Dan_R Wrote: Sa le stapanesti sanatos si cat mai multe cafele bune. Asteptam in continuare impresii despre rezultatele obtinute cu noul echipamenl. Apropo, cantarul este cumva modelul pro brew de la Barshaker? Spor.

Multumesc!
Voi testa pe alte cafele in curand si voi reveni cu impresii.
Da, acela este cantarul. Primele impresii legate de el sunt bune, are feeling-ul de plastic ieftin, dar face tot ce te poti astepta de la un astfel de cantar.

Reply
Salutare ! Detin o rasnita Macap M42M . As dori sa-mi un sfat de achizitionare a unui espressor automat . Atentie - automat - , nu manual. Am avut manual un Lelit Elizabeth dar am renuntat dupa o luna. Va rog nu incercati sa ma convingeti ca este mai bun unul manual . As dori un espressor automat , eventual fara rasnita incorporata - daca exista asa ceva , pentru ca pentru rasnire vreau sa folosesc rasnita pe care am mentionat-o mai sus .
Multumesc !

Reply
Un espressor automat nu rasneste singur cafeaua?
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)

Reply
Pai sper sa găsești ceea ce cauți. Nu cred ca o sa primești foarte multe recomandări, nu din răutate doar ca posibil o buna parte din membri nu au avut un automat sau au trecut de la unui rămânând cu un gust acru (nu amar [emoji1787]).
De la yura erau niște variante între 3_4000 RON cu rasnita conica metalica și componente robuste. Știu ca vorbea cineva pe forum la un moment dat. Mai multe nu cunosc.
Păcat ca nu te-ai împăcat cu semi automatul.
Dacă ai fi reușit o cafea corecta n-ai mai fi putut bea ceva la... orice altceva, ca să fiu sincer.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)