Espressoman de import
București
Am nevoie de ajutorul pt a da un sfat la un coleg.
El a văzut cafele pregătite de mine cu La Pavoni si se pare ca il place.
El este intenționat sa cumpere în viitorul apropiat un Lelit PL42*, pt ca are rasnita incorporata, dar l-am oprit la timp :)
Am promis ca revin cu câteva variante de semiautomat + rasnita la un buget asemenator.
El bea prevalentement espresso (fără zahar) dar, mai rar, pregătește și un cappuccino.
Ca buget punem cam 2500 RON.
Ca espressor m-am gândit la:
Lelit PL41TEM (2100 RON)
Lelit PL41E (1450 RON)
Rancilio Silvia (2190 RON, + eventual un mecoffee in viitor)
Rasnita este mare problema a mea. Eu știu, din experienta directa, doar de Kinu M47, dar lumea are cam un mare problema sa justifice 1000 RON pt o rasnita manuala.
Ce variante pot sa ofer în acest buget? Ceva ca fa ce a comparabil, la gust, cu Kinu?
Exista Lelit PL43MMI (765 lei), dar alte sugestii?
Mulțumesc anticipat.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman traditionalist
ro
07-07-2018, 18:01
(Edited 07-07-2018, 18:12 by Levo.)
...Pai tot Kinu M47 ... sau Comandante ( ... dar , are aproape acelasi pret ) ... si cu PL41TEM / Lelit , iar daca nu ...macar un Rancilio Silvia ( SH ) sau un Gaggia ... e vorba de fix 2500 lei si nici un leu mai mult ? ...

...
P.S. - Daca e tot italian de-al nostru , atunci macar un Pavoni Europiccola ... minim. ( e doar ...
parerea mea )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman de import
București
Spunem ca este 2500 pana un 3000, dacă vin cu argumente bune.
Nu, nu este Italian :-)
Mulțumesc mult Levo!
Espressoman Administrator
Bucuresti
Vezi ce reducere ai obtine la importator pt un pachet PL41TEM cu Macap M2M Stepless. Ar fi combinația cea mai ok jurul acelui buget. Banuiesc undeva la 3100-3200 cu tot cu tamper.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman
Bucuresti
07-07-2018, 18:50
(Edited 07-07-2018, 18:50 by cradun.)
Eu as recomanda un Sette si, pentru inceput, un Brikka. Stiu ca suntem pe espressoman si nu pe mokkaman, dar, in acest buget, eu as prioritiza rasnita si, mai ales, abilitatea de a rasni single dose.
Cu cafele prajite ceva mai dark, eu am obtinut rezultate ok cu Brikka. Ulterior, dupa ce invata, poate sa isi mareasca bugetul si sa isi ia un Pavoni sau altceva, insa ideal ar fi sa fie nou sau sa il vada inainte. Pe subito e loterie si oricum mai bagi bani dupa in garnituri, plus baze care se rotesc sau alte surprize.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
ro
07-07-2018, 18:51
(Edited 07-07-2018, 18:53 by Levo.)
@
Lyvyoo
...
+ 1 , bun pachet ( ... sau de ce nu si cu un Bezzera BB005 ... destul de
fiabila )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
(07-07-2018, 18:50)cradun Wrote: Pe subito e loterie si oricum mai bagi bani dupa in garnituri, plus baze care se rotesc sau alte surprize.
Offtopic
Daca este cineva care are acces sau relatii in italia eu as cumpara 2 pavoni si ajut cu ‘renovare’.
Asta zic ca si proiect personal..
/offtopic
Ontopic
41tem+m2m suna imbatabil..
Sau varianta cu rasnita manuala
41tem+kinu/comandante
--Only God Can Judge Me--
Espressoman de import
București
Persoana respectiva vrea ceva nou, si opțiune cu Italia, din păcate, este scos din discuția.
Asa ca singura opțiune este un sfat bun: o sa trimit o lista cu sugestiile voastre, apoi o sa alege el.
Va mulțumesc din nou pt toate sfaturile... și va țin informati :)
ro
... Ma cam feresc sa dau sfaturi pe banii altora ... insa , daca ma pun in situatia in care as fi detasat prin alte locuri si ar trebui sa ma rezum la situatia asta ... as alege un
La Pavoni Professional / .. sau cu o strangere oarecare de inima , un Europiccola si o rasnita
Bezzera BB005 ( cu conice de 48 mm / 900 rpm ) si as trage niste cafele ca acasa ...

... ( personal , consider ca pot scoate un espresso decent in formatia asta , dar ... si cu ceva rabdare ) altfel ,... variante mai sunt dar, toate prezinta compromisuri ... e adevarat viabile , insa nu le pot discuta intrucat , nici nu le-am probat si nici nu am incredere in rezultate ...
Aceasta afirmatie trebuie luata ca o sugestie si trecuta prin analiza celui in cauza ... nu are titlu de decizie sau de varianta optima desemnata ... e doar , cam ... ce as alege eu in situatia asta ...

...
Espressoman Administrator
Bucuresti
Rasnita Bezzera BB005
avea o problema cu rasnirea in portafiltru a unor fulgi de plastic, datorită unei proiectari ciudate ce freaca o parte metalica de una de plastic, in anumite situatii.
In vizita la cineva mai demult am constatat personal acest lucru si am scria si pe forum, adica fulgi albi de plastic prin macinatura de cafea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
ro
(08-07-2018, 01:14)Lyvyoo Wrote: Rasnita Bezzera BB005 avea o problema cu rasnirea in portafiltru a unor fulgi de plastic
... Daca problema nu a fost rezolvata (... si probabil ca nu , fiind chiar o chestie de proiectare ...

... ) inseamna ca nu trebuie luata in calcul - din ce am mai discutat / aflat , stiu ca nu prea s-au intors in garantie cu probleme ... acum , idea era ca ... la un lever micut , sa asocieez o rasnita cu cutite conice ( ... eventual tot micute si ele ) , Kinu / sau Comandante ar fi varianta
sigura , ca sa- i spun asa , dar , ... daca omul nu doreste sa faca sport ... ?

Ar mai insa , o varianta si mai mica ...
Ascaso i2 I-mini / sau
Lelit PL 43 ( conice de 38 mm ) insa , nu am nici o idee cam cat ar putea fi de rezistente ...
Cumva , tot cam asa am inceput si eu ... numai ca , am recurs la compromisul cutitelor plane mai mari , de 64 mm ... ( ECM S64 ) - dar , cu un alt pret ... si care si-a facut treaba excelent ... si inca mai serveste patria ... :D ...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Flair, Kompresso, noile tehnologii, carea alaturate de o manuala moderna ar insemna un setup de bucatarie intra-adevar a zilelor noastre... nu le da nimeni nici un credit ?
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
idee buna, dar si pentru astea ai nevoie de o rasnita
--Only God Can Judge Me--
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Pai am zis, manuala moderna, adica nu una vintage.
Nu am nominalizat, ca le cam stim
care sunt...