Hello There, Guest! Login Register


Setup incepator - Bianca v3 vs PL81T vs PL91T

#1
Salutare, 

Vreau sa fac trecerea de la vechiul meu setup cu un espressor automat (gaggia magenta) catre un setup serios. Am inceput sa studiez si am ajuns pana acum la o concluzie cu rasnita, voi achizitiona un DF83. 

La espressor sunt in dubii intre PL81T, PL91T si Bianca. Inclin destul de mult spre Bianca, dar nu stiu daca se justifica momentan diferenta de pret. Ca si utilizare, vor fi in medie 2-3 flat white-uri pe zi, la ore diferite. Ocazional, as zice o data pe luna, mai am prieteni/familie in vizita si atunci as vrea sa pot face aprox. 4 flat-uri legate.

As avea momentan urmatoarele intrebari: 

1. Credeti ca Bianca e overkill pentru un incepator? Ma gandesc ca e un steep learning curve, dar cred ca mi-ar face placere sa pot experimenta cu el pe parcurs ce mai invat. 
2. Ar fi ok Bianca pentru usage-ul meu? Am citit ca daca e folosit putin, apa din boiler ar ajunge sa fie refolosita, reincalzita, ceea ce nu e ideal. 
3. Intre PL81T si PL91T am citit ca nu sunt mari diferente. Ar merita PL91T intre cele doua? Ar face boilerul putin mai mare o diferenta in cazul celor 3-4 bauturi legate? Sau nu ar exista mare timp de asteptare oricum. Ma gandesc ca in cazul asta as face shot-urile si as spuma laptele la final. 
4. Dintre cele 3, ce ati recomanda in cazul meu? 

Ca si side note, m-am uitat si la MaraX, dar parca pt banii aia as merge direct la Bianca. In schimb, diferenta de 5-6k lei intre Bianca si PL81T/PL91T nu e tocmai de ignorat.


Mersi!
 
Reply
#2
Daca vei consuma doar cu lapte Bianca e un overkill, ea este construita pentru espresso
Bugster / Lelit Bianca / EK43S(ssp hu,carrier) / 
 
Reply
#3
Daca vrei bauturi cu lapte PL81/91 nu sunt asa indicate pt. ca sunt single boiler. Daca Bianca e overkill atunci te poti uita si la PL92T care e db si la un pret mult mai mic fata de Bianca. În funcție de ce cafea folosești poate nu merita investiția în Bianca, dacă mergi pe cafele prăjite în Ro care sunt deobicei omniroast nu prea ai nevoie de profilare.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
 
Reply
#4
Quote:Daca vei consuma doar cu lapte Bianca e un overkill, ea este construita pentru espresso

Cel mai probabil nu voi consuma doar cu lapte, asta e defapt ce consum acum si as vrea ca setupul curent sa fie potrivit in continuare. Automatul meu curent nu scoate un espresso de tare buna calitate, dar e clar ceva ce o sa experimentez cu noul setup, indiferent de alegere. Cu timpul, profilul bauturilor consumate se poate si schimba. 
 
Quote:Daca vrei bauturi cu lapte PL81/91 nu sunt asa indicate pt. ca sunt single boiler. Daca Bianca e overkill atunci te poti uita si la PL92T care e db si la un pret mult mai mic fata de Bianca. În funcție de ce cafea folosești poate nu merita investiția în Bianca, dacă mergi pe cafele prăjite în Ro care sunt deobicei omniroast nu prea ai nevoie de profilare.

Mersi. O sa iau in calcul si PL92T. Ca si cafea folosesc yume. Am experimentat cu mai multe prajitorii din Cluj, la ei am ramas de ceva timp.
 
Reply
#5
Dacă ai buget ia Bianca și gata. Smile
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#6
Clar Bianca, dacă ai buget, grup E61, dual boiler, levier…spre asta tindem majoritatea. Eu am început cu SB, acum sunt la DB după ce l-am învățat ma uit de grup e61 Smile)
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
#7
Ca fost posesor de MaraX si actual de Bianca iti recomand MaraX, diferenta de bani o poti baga intr-o rasnita buna sau in buzunar. O Bianca costa cat 2 Mara, nu vad de unde ai tras concluzia ca sunt asemanatoare la pret. Padela nu e mare scofala si daca in timp simti nevoia sa ai asa ceva, se poate instala. Spatiul ocupat este mult mai mic, dar avand pompa vibratoare este ceva mai galagioasa.
Lelit Bianca, Eureka Atom 75 + SSP
 
Reply
#8
Mergi pe Bianca, cu încredere. Diferența de bani se regăsește în accesorii, finisaje, pompa rotativa, etc.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#9
Quote:Ca fost posesor de MaraX si actual de Bianca iti recomand MaraX, diferenta de bani o poti baga intr-o rasnita buna sau in buzunar. O Bianca costa cat 2 Mara, nu vad de unde ai tras concluzia ca sunt asemanatoare la pret. Padela nu e mare scofala si daca in timp simti nevoia sa ai asa ceva, se poate instala. Spatiul ocupat este mult mai mic, dar avand pompa vibratoare este ceva mai galagioasa.

Dada, trebuia sa precizez, pt ca la prima vedere e intradevar dublu pret. Pachetul cu Bianca si DF83 e acum 12500. Pachetul cu Mara si DF83 e 8900 lei. La pachetul cu MaraX, as mai avea nevoie de nivelator si bottomless portafilter care sunt incluse la bianca. Plus pentru mine e important si aspectul pe blat, asa ca as fi destul de tentat sa cumpar si pachetul cu lemn la 400 lei -> suma ajunge la 10000 cu MaraX. Pentru 25% in plus, am zis ca as merge "all in" la bianca.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)