Hello There, Guest! Login Register


Setare rasnita dupa curatare

#1
Se da o rasnita Eureka Mignon. Am zis sa o curat dupa 2 saptamani de utilizare de proba, sa vad ce se aduna si cat.
Am scos cutitul superior, am curatat-o/aspirat-o cu o pensula. Avea ca un "inel de cafea" dar subtire, nimic gravAm pus-o la loc. Setarea unde se ating cutitele e tot aceeasi, in apropiere cafeaua iese talc, clar prea fin, espressorul se blocheaza ca de obicei, se simte foarte fina si la mana.
Problema e ca incercand sa revin la setarea dinainte nu era deloc ce trebuia, fiind mult prea mare macinatura. Dupa vreo 150g cafea risipita incercand sa o reglez, m-am apropiat de adev─âr in ceea ce priveste curgerea, dar sunt cam cu 3/4, jumatate de treapta mai spre fin fata de inainte si o treapta fata de atingerea cutitelor (o "treapta" fiind distanta dintre 2 cifre pe reglaj, cam 60 de grade rotatie).
Cutitele vizual aratau bine, nu aveau urme de ciupituri, la mana se simteau relativ ascutite, dar nu ca si.cum te-ai puteai taia in ele. nu stiu cat de ascutite ar fi unele noi.
Intrebarea e : e normal sa dureze pana revine la reglajul dinainte? Trebuie sa se umple diverse spatii cu reziduuri?
Mentionez ca o folosesc cam de cand o am in regim single dose cu un blow up hopper adaptat; stiu ca si asta contribuie la setarea mai spre fin
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
#2
Si eu patit la fel cand am curatat-o pe a mea, si nu si-a revenit la setarile initiale. Cred ca suruburile care fixeaza placa cu cutitul superior erau mai bine stranse din fabrica, ceeace apropia mai mult cutitele intre ele. Cand le-am strans pe ale mele nu am fortat prea mult, contra-placa cu filet fiind din aluminiu, si nu am riscat sa stric filetul. Am strans pana cand a opus rezistenta. De aici cred eu ca vine modificarea de setare.
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#3
Asta am observat si eu, dar rasnita mai fusese curatata si inainte. Ieri am redesfacut, restrans si a mai mers cam o zecime de tura mai strans si la sunet se aude diferit cand departez cutitele.
Si inca o chestie de care mi-am dat seama astazi si asta suspectez sa fie vinovatul principal. Cand am facut prima data cafea, avea o zi de la prajire dupa care am tras-o pe dreapta si am consumat alta. Acum are cam 8 zile de la prajire si probabil si degazarea a ajutat la acest lucru (revenisem la setarea de acum 8 zile, aveam poza facuta cand am schimbat cafeaua ca sa nu caut iar de nebun setarile)
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)