Welcome Back Log In Create Account

Set up minimalist

Bună ziua! După ce am răsfoit acest forum am început să miros cam ce este nevoie pentru o cafea de calitate. Înainte nu știam nimic. Oricum nu sunt decât rareori un consumator însă mă interesează subiectul pentru partenera mea de viața. Cum și ea folosește ceva la nivel puțin mai sus de ibric și se gândea la un expresor automat este clar de unde am plecat. Acum țelul este să construim un espresso decent, cu buget minim pentru acest scop.
O idee este asta:
– Pachetul Barista Home Specialita – espressor Lelit PL41TEM PID + [b]noua Rasnita GAGGIA MDF55[/b] + tamper 57,35mm + [b]suport rasnita magnetic cu knock box profesional integrat PLA360M (in val. de 785 lei) – 4550 lei + 8 vouchere cafea de specialitate[/b
Problema ar fi că nu am înțeles cum practic să obțin acest pachet la acest preț preferențial pentru membrii forumului. Apoi... există șansa unui preț și mai bun cu ocazia Black Friday?
Am văzut si varianta de a lua separat espresorul de mai sus și Râșniță electrică AVX CG301. Prețurile văzute nu includeau vreun discount pentru membrii comunității.
Întrebarea este ce îmi recomandați? Sau poate există o variantă pe care nu am luat-o în seama.

Reply
Alegerile tale sunt orice, numai minimalistic nu...
Numai suportul ala singur costa cat leverul meu si care nu l-as da pe nici un Lelit, chiar si oferit gratis.
Suport profesional... ce gluma buna... marketing fara jena... as vrea sa vad un profesionist folosind asa ceva intr-un bar...
Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici.

Reply
Knock box - 0 relevanta pentru a obtine acea cafea de calitate.
Lelit Anna, William

Reply
(20-10-2025, 12:15)ihami Wrote: Bună ziua! După ce am răsfoit acest forum am început să miros cam ce este nevoie pentru o cafea de calitate. Înainte nu știam nimic. Oricum nu sunt decât rareori un consumator însă mă interesează subiectul pentru partenera mea de viața. Cum și ea folosește ceva la nivel puțin mai sus de ibric și se gândea la un expresor automat este clar de unde am plecat. Acum țelul este să construim un espresso decent, cu buget minim pentru acest scop.
O idee este asta:
– Pachetul Barista Home Specialita – espressor Lelit PL41TEM PID + [b]noua Rasnita GAGGIA MDF55[/b] + tamper 57,35mm + [b]suport rasnita magnetic cu knock box profesional integrat PLA360M (in val. de 785 lei) – 4550 lei + 8 vouchere cafea de specialitate[/b
Problema ar fi că nu am înțeles cum practic să obțin acest pachet la acest preț preferențial pentru membrii forumului. Apoi... există șansa unui preț și mai bun cu ocazia Black Friday?
Am văzut si varianta de a lua separat espresorul de mai sus și Râșniță electrică AVX CG301. Prețurile văzute nu includeau vreun discount pentru membrii comunității.
Întrebarea este ce îmi recomandați? Sau poate există o variantă pe care nu am luat-o în seama.

Salut și bine-ai venit !
Colegii de forum nu se încumeta la prea multe sfaturi din moment ce zici ca nu prea bei cafea. Aici este o comunitate foarte pasionata de acest domeniu și sunt ferm convins ca vei găsi multe răspunsuri întrebărilor tale, doar răsfoind paginile site-ului.
Mulți membri noi aleg ca prima întrebare :” ce să cumpăr ?” Astfel ca la un moment dat devine destul de frustrant să răspunzi mereu pentru aceeași întrebare, probabil de aici și răspunsurile primite până acum.
Cu siguranta ca alegerea ta iti poate face o cafea buna, insa ideal este sa urmărești și piața de produse SH căci poți găsi oferte și mai avantajoase; multă lume vinde produse foarte bune, doar din dorința de upgrade . Totodată, dacă ești pregătit să plătești 1000€ pentru un setup nou, însă entry-level , să fii pregătit și să pierzi bani mulți la revânzare, în caz de nu ești mulțumit. Mai ales prin prisma faptului ca nu prea bei cafea.
Ca rasnita iti pot recomanda ca varianta, ce folosesc eu acum: Varia Vs3 , iar restul bugetului sa il îndrepți spre un espressor capabil.Ce înseamnă espressor capabil ? Rămâne sa descoperi tu în urma bugetului alocat, și a ofertelor pe piața . Îți poți alege câteva variante și te putem ajuta cu un sfat legat de care ar fi mai ok, dintre acestea. Însă până atunci va trebui să îți faci o listă cu așteptări din partea aparatului, și să vezi care din oferte îți bifează cele mai multe căsuțe.
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
Mulțumesc pentru răspunsurile de până acum. Am precizat că vreau să cumpăr pentru partenera mea care bea cafea în mod regulat de 2-3 ori/zi. Referitor la suport (înțeleg că nu are legătură directa cu o cafea de calitate)... era inclus în acea ofertă. Nu am făcut încă alegerea. Aștept păreri și propuneri. În plus poate îmi spune cineva cum pot accesa ofertele la preț redus pentru membrii comunității espressoman.

(20-10-2025, 17:57)GeorgianM Wrote:
(20-10-2025, 12:15)ihami Wrote: Bună ziua! După ce am răsfoit acest forum am început să miros cam ce este nevoie pentru o cafea de calitate. Înainte nu știam nimic. Oricum nu sunt decât rareori un consumator însă mă interesează subiectul pentru partenera mea de viața. Cum și ea folosește ceva la nivel puțin mai sus de ibric și se gândea la un expresor automat este clar de unde am plecat. Acum țelul este să construim un espresso decent, cu buget minim pentru acest scop.
O idee este asta:
– Pachetul Barista Home Specialita – espressor Lelit PL41TEM PID + [b]noua Rasnita GAGGIA MDF55[/b] + tamper 57,35mm + suport rasnita magnetic cu knock box profesional integrat PLA360M (in val. de 785 lei) – 4550 lei + 8 vouchere cafea de specialitate[/b

Salut și bine-ai venit !
Colegii de forum nu se încumeta la prea multe sfaturi din moment ce zici ca nu prea bei cafea. Aici este o comunitate foarte pasionata de acest domeniu și sunt ferm convins ca vei găsi multe răspunsuri întrebărilor tale, doar răsfoind paginile site-ului.
Mulți membri noi aleg ca prima întrebare :” ce să cumpăr ?” Astfel ca la un moment dat devine destul de frustrant să răspunzi mereu pentru aceeași întrebare, probabil de aici și răspunsurile primite până acum.
Cu siguranta ca alegerea ta iti poate face o cafea buna, insa ideal este sa urmărești și piața de produse SH căci poți găsi oferte și mai avantajoase; multă lume vinde produse foarte bune, doar din dorința de upgrade . Totodată, dacă ești pregătit să plătești 1000€ pentru un setup nou, însă entry-level , să fii pregătit și să pierzi bani mulți la revânzare, în caz de nu ești mulțumit. Mai ales prin prisma faptului ca nu prea bei cafea.
Ca rasnita iti pot recomanda ca varianta, ce folosesc eu acum: Varia Vs3 , iar restul bugetului sa il îndrepți spre un espressor capabil.Ce înseamnă espressor capabil ? Rămâne sa descoperi tu în urma bugetului alocat, și a ofertelor pe piața . Îți poți alege câteva variante și te putem ajuta cu un sfat legat de care ar fi mai ok, dintre acestea. Însă până atunci va trebui să îți faci o listă cu așteptări din partea aparatului, și să vezi care din oferte îți bifează cele mai multe căsuțe.

(20-10-2025, 18:42)ihami Wrote: Mulțumesc pentru răspunsurile de până acum. Am precizat că vreau să cumpăr pentru partenera mea care bea cafea în mod regulat de 2-3 ori/zi. Referitor la suport (înțeleg că nu are legătură directa cu o cafea de calitate)... era inclus în acea ofertă. Nu am făcut încă alegerea. Aștept păreri și propuneri. În plus poate îmi spune cineva cum pot accesa ofertele la preț redus pentru membrii comunității espressoman.

(20-10-2025, 17:57)GeorgianM Wrote:
O idee este asta:
– Pachetul Barista Home Specialita – espressor Lelit PL41TEM PID + [b][b]noua Rasnita GAGGIA MDF55[/b] + tamper 57,35mm + [b]suport rasnita magnetic cu knock box profesional integrat PLA360M (in val. de 785 lei) – 4550 lei + 8 vouchere cafea de specialitate[/b

Salut și bine-ai venit !

Dacă iau acea rasnita Varia practic este dublu față de rasnita propusa de mine (AVX). Nu voi întreba dacă merită diferența ci dacă ce am propus eu este decent pentru început. Mulțumesc încă o dată pentru răspunsul amplu.

Reply
Da, AVX-ul este mai mult decat decent ca prima rasnita.
Cand zic prima rasnita, prespun automat si incepator... un avansat nu intreaba de regula ce sa ia, si nici nu e la prima, la el sunt alte dileme, de perfectionisme.

Reply
Nu se intelege cine va prepara cafelele intre voi doi si daca ai inteles in ce consta tot procesul pana la espresso din ceasca. Daca exista disponibilitate de a invata si a aloca resursele pentru asta, atunci merita. Altfel, ideea unui automat decent, unde apesi 2 butoane iar mentenanta e minima, suna mai fezabil.
Pietro, Kinu Simplicity, DeLonghi, V60, Aeropress

Reply
(20-10-2025, 21:35)BogdanBC Wrote: Nu se intelege cine va prepara cafelele intre voi doi si daca ai inteles in ce consta tot procesul pana la espresso din ceasca. Daca exista disponibilitate de a invata si a aloca resursele pentru asta, atunci merita. Altfel, ideea unui automat decent, unde apesi 2 butoane iar mentenanta e minima, suna mai fezabil.
Acea disponibilitate sigur va exista, vom aloca și resursele pentru o cafea de calitate însă dorim să începem cu minimul pentru ceea ce am numit un rezultat decent și care am speranța să fie diferit de un automat. Aș putea face deja si singur o alergare dar îmi place să achiziționez lucrurile la prețul cel mai bun și cât mai aproape de nevoi. Dacă cineva ar propune un setup concret aș fi recunoscător.

Reply
In bugetul tau se incadreaza bine
rasnita AVX CG 301 + espressorul AVX db1X -2025
https://barshaker.ro/espressor-db-avx-db...-resigilat
cand dai comanda la Barshaker tastezi si codul ESPRESSOM ptr reducere.
Espressorul Avx db1x, din punctul meu de vedere este peste Gaggia si peste Lelit pentru ca este mai ieftin, are boiler de 500ml inox + thermobloc separat pentru abur + PID + debit reglabil + preinfuzie si alte bunatati.
Dar.. banii tai riscul tau !
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
DeLonghi ECP 35.31 + Rasnita AVX CG301
Skywalker roaster v1 + adaptor ESP32 by @renatoa

Reply
(21-10-2025, 14:11)alin1970 Wrote: In bugetul tau se incadreaza bine
Espressorul Avx db1x, din punctul meu de vedere este peste Gaggia si peste Lelit pentru ca este mai ieftin, are boiler de 500ml inox + thermobloc separat pentru abur + PID + debit reglabil + preinfuzie si alte bunatati.
Dar.. banii tai riscul tau !
.

Mulțumesc mult pentru un prim răspuns concret. Am să iau în considerație.

Reply
(21-10-2025, 14:11)alin1970 Wrote: ...
Espressorul Avx db1x, din punctul meu de vedere ...

Gata, ti s-a taiat de ECP-uri, acum recomanzi "scumpeturi" ? Confused Huh
Nu rezulta de nicaieri ca ar exista interes pentru bauturi cu lapte, ce beneficiu le-ar aduce DB-ul? in afara de triplarea pretului...

Reply
Daca altii nu au vrut sa ajute omul...
Liber si la alte recomandari mai bune si mai ieftine decat AVX DB1X la 1800 de lei ( varianta expusa ) , daca aveti.
ECP , din punctul meu de vedere, este in continuare nirvana ptr mine. Este grozav pentru ,, scotianul ,, din mine.
Dar poate nu oricine apreciaza un espressor ieftin si bun dar cu carcasa din plastic si fara PID mai ales cand nu se plange de buget.
Am dorit sa il feresc de Gaggia fara PID in mod special.
Dar... banii lui. Alegerea lui.

Reply
↑ Asa e descrierea importatorului la acel tanc de zat, n-am ce sa-i fac, pentru ca e tip sertar ca in unele cafenele, doar ca difera marimea, acasa mai mic, in horeca mai mare.

Rasnita AVXCG301 e foarte misto si inca se poate testa pentru ca nu a plecat la Oradea, vezi thread-ul dedicat.

Acum fiecare decide, caci din ce am mai discutat cu espressomanii care au testat-o, exista pragul acesta psihologic cu fabricatia in China (si carcasa din plastic), versus, in speta, MDF55 care e in Italia. La fel si cu DB1X, despre care voi scrie zilele acestea caci il am in bucatarie, un espressor foarte bine construit, poate prima intrare chinezeasca de amploare pe segmentul espressoarelor casnice de calitate, dar cu minusul fabricatiei in China si a lipsei istoricului de fiabilitate, versus PL41TEM pe care il au colegi de-ai nostri de 15 ani si tot merge. Fiecare trebuie sa cantareasca si sa decida. 

Legat de reduceri, ar trebui sa fie totul clar, fiecare importator are procedura sa, unii au un cod, altii un formular, scrie totul aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutare! M-am hotărât să cumpăr AVXCG301 și AVXDB1X de la Barshaker mâine, așteptând o oferta de Black Friday. Recunosc că nu am înțeles de unde să iau codul de reducere pentru forum. M-am uitat pe linkul propus dar nu am înțeles pentru cazul meu concret.Poate cineva să îmi spună codul pentru acest vânzător? Mulțumesc.

Reply
nimeni nu vrea sa citeasca ?
vezi raspunsul meu. am scris codul. trebuie doar citit.
In bugetul tau se incadreaza bine

Reply
Îmi cer scuze pentru neatenție și mulțumesc pentru revenire. Am băgat atunci codul și a mers dar între timp m-am bazat pe memorie și eram sigur că era ESPRESSOMAN și normal că nu a funcționat. ?‍↕️

Reply
Cu placere. nu este nevoie de scuze.

Reply
Eu zic sa mai astepti un pic...  Tongue
( de notat la resigilate nu se aplica discountul. )
--Only God Can Judge Me--

Reply
Ne-ai omorat MyR , eu deja numar banii..sa vezi cum sar de la ECP direct la Bianca .  Biggrin .
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Mai încerc o întrebare. Ce ar trebui să mai achiziționez in afară de cele două (râșniță+espresor). Mai este vreun accesoriu important care nu este inclus?

Reply
Cantar si tamper (autonivelant-selflevelling), obligatorii din prima.
Atentie, tamper self-levelling nu este acelasi lucru cu nivelator macinatura !

Restul sunt optionale, din categoria fac viata mai usoara, le vei descoperi pe parcurs.
Astea sunt valabile pentru rutina mea zilnica, altii vor zice ca si altele sunt obligatorii, depinde de ce espressor/rasnita vei lua si ce indemanari ai.
De exemplu unii ar zice ca fara o scula wdt nu se poate ... asta e valabil doar la 58 mm si depinde masiv de ce macinatura scoate rasnita. Multi au inlocuit wdt cu un shake al paharului colector macinatura. Si le curge bine...

Reply
Pot lua un tamper de 58,4 pentru AVXDB1X? Am văzut că el vine cu tamper de 58.

Reply
Daca crezi ca vei simti efectul acelor 0.4mm...
Mai curand vei pierde posibilitatea de a face nivelare prin nutatie, daca ai un tamper prea la fix... pierdere care o consider mai perceptibila decat un strat de 0.2mm de cafea pe margini.
Apropo... cam atat e si dimensiunea granulei de cafea... Smile

Plus ca nu stii ce site vei mai lua in viitor... sa te trezesti ca nu iti intra tamperul intr-una ... asta da perfectionism.

Reply
Mulțumesc pentru răspuns. Problema mea este că la Barshaker am găsit un singur tamper autonivelant și acelea la 58,4. Înțeleg din răspunsul tău că mai bine să nu îl iau în această comandă si să caut altceva tot la 58.

Reply
(05-11-2025, 22:04)renatoa Wrote: Plus ca nu stii ce site vei mai lua in viitor... sa te trezesti ca nu iti intra tamperul intr-una ... asta da perfectionism.

Good point!
Insa in afara de cele VST, si unele extrem de rare pe la noi, toate intra lejer si nici suction nu fac cand il scoti.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Așadar: aparatul vine cu tamperul lui de 58. Pe site găsesc autonivelant doar la 58,4. Să îl iau sau nu?

Reply
Daca tot ai unul, as vedea intai cum ma descurc cu el.
A crede ca vei lua tot ce ai nevoie din start poate fi o alta forma foarte paguboasa de prefectionism... nu ai crede cat de multe le vei gasi inutile si se vor duce pe bursa... vandute in pierdere.
De exemplu azi n-as mai lua in veci nivelator... si se pare ca nu sunt singurul, au cam disparut din oferte, semn ca au stat cu ele nevandute o vreme.

Reply
(06-11-2025, 20:50)renatoa Wrote: Daca tot ai unul, as vedea intai cum ma descurc cu el.
A crede ca vei lua tot ce ai nevoie din start poate fi o alta forma foarte paguboasa de prefectionism... nu ai crede cat de multe le vei gasi inutile si se vor duce pe bursa... vandute in pierdere.
De exemplu azi n-as mai lua in veci nivelator... si se pare ca nu sunt singurul, au cam disparut din oferte, semn ca au stat cu ele nevandute o vreme.

Iar eu folosesc de vreo 2 ani incoace doar nivelator fara tamper, și sunt foarte împăcat și multumit . Am plecat de la un Asso The Jack și am găsit ulterior, profil asemănător la Barshaker pe un leveler de 30€ pentru care am doar cuvinte de laudă .Cum îți explici ca nu găsesc diferențe în extracție: leveler vs tamper ? Uneori și eu mă întreb asta .
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
(06-11-2025, 20:50)renatoa Wrote: Daca tot ai unul, as vedea intai cum ma descurc cu el.

Nu stiu cum poate cineva trai fara nivelator. Zboara toate resturile de cafea pe langa tamper. Cu nivelator frumos asezi cafeaua la locul ei fara firimituri
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
Fac nutatie cu tamperul si se aseaza la fel de frumos, fara sa zboare nimic.

Dar are dreptate Georgian, un nivelator merge pe post de tamper, daca nu schimbi des cafelele, ca sa umblii la reglajul de adancime mereu.

Si cu ocazia asta @ihami mai invata ca experienta personala poate diferi substantial de la persoana la persoana.
Asa ca sfaturile astea la cumparare sunt al naibii de relativiste...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)