Espressoman fresh
București
Vreau să îmi schimb espressorul acual, Gaggia Baby cu ceva în jurul sumei de 5.000 de lei. Fac o singură cafea pe zi cu lapte, de aceea nu am nevoie de boilere separate. Am o râșniță Lelit PL 043.
Am văzut foarte multe recomandări de Lelit Anna PL41TEM, iar căutând aparatele mai scumpe la preț am văzut că diferențele erau în principal pe numărul de boilere sau pe faptul că aveau râșniță încorporată.
Față de ce v-am spus, ce aparat ați recomanda și cu ce ar fi mai bun decât Lelit Anna PL41TEM?
Espressoman infocat
Großwardein
06-12-2023, 14:05
(This post was last modified: 06-12-2023, 14:05 by Gozmin.)
Râșnița e foarte slabă. Upgrade-ul nu va duce la nimic în plus cu privire la gust. Eu recomand să procedezi invers, adică începe prin a schimba râșnița. Espressorul are rezultate foarte bune dacă rîșnița e ce trebuie, chiar dacă nu are PID.
Este o recomandare pentru a te bucura de un gust mai complex și note mai clare, atât.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
București
In bugetul pe care îl ai ai putea sa faci un combo chiar drăguț de râșniță plus espressor, dar cum a zis și colegul mai sus aloca o parte mai mare din buget râșniței. Având în vedere că bei cu lapte și nu faci nici multe cafele nu are sens sa ai un espressor prea costisitor.
Cat despre recomandări un DF64 sau o Eureka Specialita ar fi bune de început , nu foarte scumpe.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special