Espressoman infocat
Viena
Dupa lungi cautari review si citit forumul in lung si in lat m-am hotarat sa va scriu!
-Treaba sta asa:Vreau sa achizitionez un espressor si nu stiu care sa il aleg!!
Gaggia classic 2018 sau Lelit PL 41 EM? amandoua sunt la exact Acelasi pret!
Rasnita raman la vechea mea manuala Porlex deocamdata!
PS: mai am in vedere un espresor Graef ES702 Pivalla dar nu stiu nimic despre aceasta firma!! si aici as dori un sfat al vostru!!
Va Multumesc!
Marius Petric
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Nici unul, ia rasnita intai.
Nu ai fi primul care pune carul inaintea boilor...
Espressoman infocat
Viena
(17-02-2019, 17:17)renatoa Wrote: Nici unul, ia rasnita intai.
Nu ai fi primul care pune carul inaintea boilor...
Am specificat ca deocamdata raman la vechiul meu porlex mini!!
Espressoman in foc@
Iasi
Deci ai Porlex Mini, ok. Daca ai citit pe forum (din ceea ce spun cei ce au incercat varianta Espressor cu Porlex) e destul de greu sa obtii un espresso ok. Rasnita nu e stepless, nu permite reglajul fin necesar.
Cum prepari acum cafeaua?
V60, moka pot, Aeropress, ibric?
Ce cafea folosesti?
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Viena
(17-02-2019, 17:46)lracu Wrote: Deci ai Porlex Mini, ok. Daca ai citit pe forum (din ceea ce spun cei ce au incercat varianta Espressor cu Porlex) e destul de greu sa obtii un espresso ok. Rasnita nu e stepless, nu permite reglajul fin necesar.
Cum prepari acum cafeaua?
V60, moka pot, Aeropress, ibric?
Ce cafea folosesti?
Nu vreau decat o cafea decenta dimineata una la pranz in pauza si cam atat! Nu caut espresso perfect acasa! daca vreau espresso perfect stiu unde il gasesc!!
Multumesc
Craiova
17-02-2019, 18:29
(Edited 17-02-2019, 18:29 by renatoa.)
Ne spui si noua unde se bea espresso "perfect" in Bacau ?
Avem un topic cu locatii recomandate, pentru concedii, depasari, etc... si Bacaul parca nu era pe harta...
O cafea decenta se poate bea in multiple feluri.
Mai jos decat o rasnita Xeoleo si un Aeropress/V60/Kompresso nu cred ca se poate, cam aici ar fi nivelul de intrare... cu decenta.
Espressoman infocat
Viena
(17-02-2019, 18:29)renatoa Wrote: Ne spui si noua unde se bea espresso "perfect" in Bacau ?
Avem un topic cu locatii recomandate, pentru concedii, depasari, etc... si Bacaul parca nu era pe harta... 
O cafea decenta se poate bea in multiple feluri.
Mai jos decat o rasnita Xeoleo si un Aeropress/V60/Kompresso nu cred ca se poate, cam aici ar fi nivelul de intrare... cu decenta.
Eu locuiesc in Viena de vreo 6 ani... :)
Craiova
17-02-2019, 19:22
(Edited 17-02-2019, 19:23 by renatoa.)
Actualizeaza semnatura.
Apoi, in viena contacteaza pe zwanger, nu mai ai nevoie de noi :D
Recomandarea echipamentului ramane valabila totusi si in viena...
Espressoman infocat
Viena
(17-02-2019, 19:22)renatoa Wrote: Actualizeaza semnatura.
Apoi, in viena contacteaza pe zwanger, nu mai ai nevoie de noi :D
Recomandarea echipamentului ramane valabila totusi si in viena...
cred ca o sa imi iau un gaggia classic! si sa renunt la rasnita mea manuala sa iau una potrivita! :D problema rasnitei o studiez inca!!
Espressoman in foc@
Iasi
Porlexul il poti folosi cand esti "in deplasare" impreuna cu Aeropress (pentru o cafea decenta) sau Cafflano Kompresso (pentru o cafea apropiata de espresso).
La Gaggia Classic este recomandat sa montezi PID pentru controlul temperaturii sau mergi pe varianta Lelit PL41TEM (este inclus).
Rasnita pentru espressor e importanta, mai citeste pe forum in thread-ul de rasnite capabile espresso.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■