Welcome Back Log In Create Account

Salutare

Smile 
Salutare pasionatilor de cafea,

De vreo 2 saptamani sunt fericitul posesorul al unei rasnite Rocket Fausto si al unui espresor Rocket Appartamento. 

Am ajuns la combinatia asta dupa ce initial am fost posesorul unui espressor chinezesc de 250 RON la care foloseam cafea macinata Illy Esspresso Black. Dupa cativa ani de folosire am ajuns la concluzia ca viata e prea scurta ca sa nu beau un espresso bun.

De doua saptamani citesc acest forum, unde am gasit o multitudine de informatii interesante (prajitorii din Bucuresti, cum se face un espresso/cappuccino, blenduri, etc) si as vrea sa va multumesc pentru aceasta sursa de informatii.

Am uploadat un video cu un esspresso 

https://vimeo.com/250333096

La shot-ul asta am folosit o cafea Sarkis Mocca si macinatura avea 18 g.

Astept comentariile voastre cu sugestii/indrumari  Smile

O seara faina,
 Misu
-------
Rocket Fausto, Rocket Appartamento

Reply
Salutare,
bine ai venit pe forum si succes in cautarea espressoului perfect, caci este o cautare continuua.
O sugestie ar fi achizitionarea unui pf naked, pentru ca pe el se observa greselile din pregatirea pucului.
aaa si sa lasi cafeau minim 3-4 zile de la data prajirii pentru degazat
experimenteaza experimenteaza si iar experimenteaza. 
Cand cu 16 gr in sita cand cu 20 cand in 25 de secunde cand in 35. Raport 1:1 sau chiar 1:3

Extractia arata bine.

felicitari

Acum am vazut ca e HX si atunci iti recomand ca prim upgrade un termometru fara de care esti este destul de greu sa intuiesti la ce temperatura extragi sau daca e suficient de cald espressorul
eu am HX si am pus termometru inainte de primul shot...
dar toate la timpul lor...cand simti tu ca vrei mai mult fata de ce ai in ceasca.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
(09-01-2018, 23:56)mihai123 Wrote: Acum am vazut ca e HX si atunci iti recomand ca prim upgrade un termometru fara de care esti este destul de greu sa intuiesti la ce temperatura extragi sau daca e suficient de cald espressorul.

@KfeLutza, neaparat trebuie un termometru de grup (vezi la colegul de pe forum). Eu am folosit Rocket-ul fara termometru vreo 2 saptamani si n-am facut bine (mi-am dat seama de asta dupa ce am pus termometrul Smile ).

Dupa ce te imprietenesti bine cu el, poti lua cu incredere niste site mai bune decat cea cu care vine. IMS/VST, dupa preferinte, ambele fac echipa buna cu Rocket-ul si, dupa parerea mea, dau rezultate mult mai bune.

In rest, cafele bune si multe rabdare  Smile
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Rocketul, alaturi de magica sunt printre cele mai zgomotoase aparate.

Pe viitor ca upgrade, schimbati pompa ulka cu una ars, si puneti un pulsor. Zgomotul se diminueaza 80-90%.

Reply
(10-01-2018, 00:52)Denis Wrote: Rocketul, alaturi de magica sunt printre cele mai zgomotoase aparate.

Este destul de zgomotos, ceea ce-l face un excelent ceas desteptator  :D

Reply
bun venit si extractii reusite!

nu te grabi sa faci upgradeuri (decat termometrul in grup, vezi pe bursa la pret bun) ca nu chiar asa mare diferenta mai sus :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Multumesc mult tuturor pentru sugestii.

@mihai123
 Chiar am achizitionat un portafiltru naked in urma cu cateva zile Smile si am descoperit ca tampam intr-o parte. Am adaugat un video cu partafiltru asta. Cum ti se pare?

https://vimeo.com/250441551

Problema pe care o am cu portafiltru asta e faptul ca imi zboare stropi de cafea peste tot. Sa fie cumva de la sita???

Pucul arata cam asa:

[Image: 0s32Y7X.jpg]

[Image: CTR0eoQ.jpg]

@bemihai
O sa sap un pic dupa topicul cu termometru pentru E61. Am inteles de ce este nevoie de el, dar nu-mi este inca clar cum se monteaza asa ceva...

Sitele VST au ajuns acum  Smile , abia astept sa vad diferenta maine dimineata.

@Denis
 Nu ma deranjeaza foarte tare zgomotul aparatului, am conectat espresorul la o priza inteligenta si nu-l aud din dormitor.

O seara faina,
 Misu
-------

Reply
Nu de la sita este problema.. ci de la distribuirea cafelei in sita.
Incearca tehnica wdt cu un scobitor pentru o distruibuire mai uniforma a cafelei inainte de tampare.
vezi ca pentru sita VST va trebui maine dimineata sa rasnesti mai fin.(parerea mea)

Reply
(10-01-2018, 17:31)KfeLutza Wrote: O sa sap un pic dupa topicul cu termometru pentru E61. Am inteles de ce este nevoie de el, dar nu-mi este inca clar cum se monteaza asa ceva...

Termometrul se monteaza foarte simplu, in 10 secunde. Insa o sa-ti fie de foarte mare ajutor.

Asa cum spune si mihai123, mare atentie la distribuirea cafelei in sita, ai topice intregi despre cum afecteaza o distributie defectuaoasa extractia si despre WDT.

Reply
@bemihai
 Merci pentru sfatul cu termometru,am achizitionat unul si acum gustul espresso-ului de dimineata este mult mai soft.

[Image: i0NfKTK.jpg]

@mihai123
 Am incercat WDT si am scapat de spray-ul pe care il aveam. 

Metoda mi se pare un pic cam ... epirica, adica cateodata merge foarte bine, cateodata nu prea ...

Ma gandeam sa achizitionez un 
https://pentrubar.ro/en/coffee-tamping/8...ck-58.html

Ai cumva exerienta cu distribuitorul asta? Produce rezultate mai consistente?
-------

Reply
(17-01-2018, 19:21)KfeLutza Wrote: @bemihai
 Merci pentru sfatul cu termometru,am achizitionat unul si acum gustul espresso-ului de dimineata este mult mai soft.

[Image: i0NfKTK.jpg]

@mihai123
 Am incercat WDT si am scapat de spray-ul pe care il aveam. 

Metoda mi se pare un pic cam ... epirica, adica cateodata merge foarte bine, cateodata nu prea ...

Ma gandeam sa achizitionez un 
https://pentrubar.ro/en/coffee-tamping/8...ck-58.html

Ai cumva exerienta cu distribuitorul asta? Produce rezultate mai consistente?

Da! Merita!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
Si eu am distribuitorul de la motta si mi se pare bun, acum am vazut recomandat si macaroonul de 58,5 de pe aliexpres si ar putea fi o varianta mai buna in cazul in care ai tamper de 58+, dar daca ai tamper simplu de 58 este ft bun cel de la motta

Mare atentie distribuitorul de la motta, nu stiu altele, functioneaza numai in sensul acelor de ceasornic.... invers face urme

Mare atentie distribuitorul de la motta, nu stiu altele, functioneaza numai in sensul acelor de ceasornic.... invers face urme

Reply
Acel distribuitor/nivelator nu are legatura cu WDT, vezi aici .
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)