Hello There, Guest! Login Register

Salut (voios de pionier)

Salutare tuturor!

O scurta prezentare? Hmm...

Nu pot spune ca sint pasionat de cafea; mai degraba ceaiul (in diferite varietati) este bautura de zi cu zi. La cafea ajung atunci cind vreau un gust ... altfel - imi plac aroma si mirosul cafelei; inca imi mai aduc aminte cind, la primul meu loc de munca, am cumparat un pachet de cafea de la prajitoria de la parter (da, pe atunci mai erau prajitorii in Timisoara; unde au disparut, si de ce, nu stiu) si l-am pus in dulapul in care tineam tot soiul de hirtii si scule; si cind am deschis usa dulapului a doua zi dimineata a venit asa o avalansa de miros...

Citesc de o vreme (de prin primavara) forumul de pe softpedia, de pe care am invat destule (si inca nu am parcurs complet cele doua subiecte de acolo); apoi am aflat de forumul de aici, pe care il citesc tot asa, silent, de o vreme - si acum am ajuns la primul mesaj aici.

Am inceput cu un Hario Mini Mill (multumesc Radu!) si cu un Handpresso (luat ca si cadou pentru sotie). Nu a avut prea mare succes, procedura e destul de complicata si lenta si rezultatele ... acceptabile (mi se pare foarte OK pentru deplasari - daca ai risnita si boabele si posibilitatea de a produce apa calda; dar foloseste undeva la 4-5 g cafea la o sarja, si gustul/crema rezultate... ma rog, se poate si mai bine). Recent am trecut la Gaggia Clasic (ma gindeam la un Evolution pentru inceput, dar a venit Craciunul mai devreme - multumesc Hawkie!), cu acelasi Hario Mini, si momentan fara cafea (s-a terminat in timpul testelor - planificare proasta :-) )

Acum incepe perioada de invatare (la lucru avem un espressor automat, cu risnita incorporata - la buton); citesc (in continuare) partea de tehnici, voi experimenta frotarea laptelui pina imi vine cafeaua (Handpresso nu are o astfel de optiune). Nu cred ca voi bea (mult) mai multa cafea, dar cel putin cafeaua de weekend (si sper ca si cea bauta de sotie zi de zi) vor fi mult mai bune.

O zi frumoasa tuturor va doresc!

Reply
Buna dimineata!:)
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Bun venit! Frumoasa poveste :)

Eu zic ca o sa te molipsesti si tu mai mult ca sigur. Numai sa fie cafeaua proaspata. Inca nu ne-a auzit niciun business man timisorean cu ideea asta de prajitorie acolo, fara nicio concurenta locala. Chiar ar fi un start up excelent.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Si eu care credeam ca altii dorm la ora asta :D

Reply
Bine ai venit.
Aici tot timpul "vegheaza" cineva ;)
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
Bine ai venit :)
Lelit PL041TEM

Reply
bine te-ai alaturat...... ai grija nu daca o sa te molipsesti ci cum te vei molipsi...... spune un novice "acaparat "
Gaggia Classic 2019 / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Motta

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)