Welcome Back Log In Create Account

Salut. Un sfat pentru o achiziție

Salut. Sunt nou pe aici si de ceva timp tot ma gândesc sa fac o achiziție și nu ma pot decide.

Am văzut pe net ca e lăudat breville barista max plus, ce părere aveți de el? E durabil pentru o perioada lunga de aprox 2 ani?

Totodată mai am pe lista un lelit anna pl41tem cu pid. Partea care ma face sa-l refuz e ca nu are sistem autoshot și thermobloc . Menționez ca se consuma în casa cca 7-8 cafele/zi și folosesc steamer-ul mult

Pe care sa îl aleg?

Reply
Gasesti aici cateva topicuri despre Breville. Cerceteaza-le pe fiecare in parte.
Modelul tau este cu rasnita incorporata. Pe forum am tot discutat ca de preferat este sa iei rasnita separata. Totusi, sunt atatea cazuri intalnite si in randul prietenilor mei cand sotia spre exemplu nu doreste in casa rasnita separata optand pentru automate, asa ca psihologic, semiautomatele (deci nu automatele) cu rasnita incorporata pot fi o alternativa pentru a pleca de undeva. Insa daca tot esti gata sa dai acel buget macar ia aparat cu PID (control electronic al temperaturii) si boiler, PL42TEMD fiind 3100 parca.

Daca vrei un set up realist atunci ai nevoie de rasnita separata, alaturi de un PL41TEM spre exemplu, daca tot l-ai pomenit, espressor care e de un deceniu cel mai ok pret / dotari in acel buget. Niciun espressor semiautomat nu se foloseste fara rasnita deci trebuie sa aloci un buget si pentru aceasta. Din punctul meu de vedere punctul minim de plecare e Pachetul Barista Home Classic sau Home Beginners dar revino cu vesti despre bugetul final.

Eram curios unde ai citit ca lipsa themoblock-ului e un minus, pentru ca situatia sta chiar invers, e un plus, cu anumite exceptii notabile din alte zone de pret. Sistemul autoshot probabil se refera la oprirea automata dupa X secunde? La ce ti-ar folosi daca tu oricum vei sta langa espressor ~25s si vei decide cand opresti curgerea? In mediul horeca ii vad rostul dar in mediul casnic e o functie de care nu ai nevoie. Daca vine la pachet cu aparatul, da, sa fie primit, dar nu e un motiv de cumparare. In aceasta zona de pret trebuie sa te uiti dupa boiler si PID in primul rand.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ca fost posesor de PL41TEM iti pot spune ca daca vrei sa faci 7-8 cafele la rand si toate cu lapte frotat, nu e ceea ce iti trebuie. Daca faci 3 cafele dimineata si restul pe parcursul zilei, atunci o sa te descurci ok.
Cred ca cel mai bine te orientezi spre un dual boiler.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
La PL41TEM e fezabil sa faci 2-3 double shots si pe urma lapte frotat din 3-400ml (eu cu mai mult nu am incercat) pe care sa il distribui sa zicem la doua cafele, adica sa nu bei 500ml de lapte la o cafea. La acest nivel cred ca se consuma aproape un rezervor de apa pe zi, trebuie stat cu ochiul si pe nivelul apei, daca folosesc espressorul mai multe persoane.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Normal ca zona HX / DB e de preferat dar aparatele date drept exemplu erau pe la 2-3000 lei. Si ii mai trebuie si rasnita. Cel mai bine ar fi sa definesti un buget aproximativ ca sa stim la ce ne raportam.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Daca e vorba de buget mai strans sau pana in 3000 lei atunci eu as merge fara sa ezit pe Sage (ala cu rasnita incorporata) la care i-as lua o rasnita mai rasarita dupa si cam aia e.

Am avut multe espressoare, posibil sa fi avut peste 25 in 2 ani. Am avut si Sage, l-am luat la pret de dumping, avea linia intre pompa si boiler calcifiata. Espressorul este construit cu cap, furtunul de silicon este fixat cu o agrafa de siguranta foarte usor de demontat si curatat. Tavita nu zornaie ca si la gaggia, ori rancilio ori lelit pl41tem, ci are picioruse de silicon.

Rezervorul cu apa este ingenios si mult mai bine facut de cat la cam toate espressoarele, inclusiv decent, ori e61.

Pe internet gasesti o sumedenie de moduri, inclusiv reglare debit ca la slayer cu foarte putini bani.

Rasnita se poate tuna un pic daca nu ai bani de o rasnita mai capabila la inceput (se centreaza cand inserezi cutitul exterior cu niste hartie).

Am avut 4 rancilio, 3 gaggia, multe e61, leviere o gramada. La incepator sau buget pana in 3000 lei as lua asta fara sa clipesc. M-am uitat in graba pe olx si e la pret de nimic, adica il gasesti cu cutie in stare buna la 1000-1500 lei. Espressorul nou costa cat? 5000 lei

Iar de reperat este simplu, pompa vibratoare= 50 lei, solenoid= 50 lei, furtun de silicon gasesti usor, boiler sau termoblock in cel mai rau caz se gaseste, sau o rezistenta.

[Image: xV32I8C.jpg]

Reply
Pun pariu că 99,9% din cei care citesc postarea asta, cred că ești vreun acționar la Sage ( "influencer" ) dar pot sa afirm tare și răspicat că este foarte adevărat ce zici. (poate îmi dai și mie 1%)
Am vreo 4 amici care au luat Sage la "influencereala" mea și sunt extrem de mulțumiți.
Eu acum câțiva ani tot pe un Breville dintrăsta am inceput drumul espresso și mai că mi-aș lua unul și acum sa îl am acolo într-un colț.

Aaaaa, apropoo, modelul Sage are și reglajul temperaturii, nu este classicul +/- la vedere, e mai ascuns în meniu cumva.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Bugetul maxim 4000 cu rasnita separata as vrea sa fie, expressorul oricum îl voi lua cu rasnita separata. M am documentat și are dezavantaje când boilerul se încălzește, încălzește și cafeaua și mai bine ma lipsesc ,și mai are și retineri de cafea măcinată

Pe lista cu rasnite as avea asa:
graef cm900
eureka mignon manuale 
sau o alternativa ar fi lelit pl43mmi

Reply
Pai la lista aia de râșnite… sunt fix de calibrul celei din Sage :)))
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Am achiziționat pana la urma lelit pl41tem, nu l am pus în funcțiune încă, aștept rasnita.

o ultima întrebare as avea , ce produse de decalcifiere îmi recomandați? Și cât de eficient sunt filtrele de apa de la lelit cele de 70l?

Și încă un sfat va rog. După cât timp sa I fac decalcifierea periodic?

Reply
Deocamdată folosește-l ca atare. Poți cauta topicul despre apele îmbuteliate. Bucovina la 2L este destul de prietenoasa cu echipamentul, poți începe cu aceea.
Pentru curățarea periodica îți trebuie puly caff și o sita blind. Pui sub o linguriță in sita și strângi portafiltrul. Dai drumul pana creste presiunea la maxim, aștepți o secunda și evacuezi. Faci asta de vreo 3-5x.
Dupa scoți portafiltrul, cureți dacă mai ai ceva în el, dai drumul în gol la apa puțin după care îl strângi iar și iar reiei ciclul. Astfel vei curata depunerile de pe electrovana cu 3 cai.
Decalcifiere... Dacă folosești apa slab mineralizata poate la un an, doi.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Dacă folosești apa de la robinet din Constanța trebuie să faci decalcifierea la 6 luni, poate la un an cu filtrul cu rășină. Un filtru te ține maxim două luni și poți afla dacă trebuie să îl schimbi cu un TDS meter ieftin.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Mulțumesc pentru sfaturi, bine de știut informațiile de mai sus pentru o întreținere impecabila a echipamentului

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)