Hello There, Guest! Login Register


Salut

#1
Salutare,
Eu sunt Costin, sunt din București și de curând am intrat în lumea cafelei bune la mine acasă.
Am ajuns pe acest forum acum câțiva ani căutând mai multe despre prepararea la Bialetti MokaPot. Ulterior mi-am facut și cont.
Până acum 3-4 ani eu nu prea am băut cafea, nu imi plăcea în mod special... Îmi luam energia din ceai negru și verde. În jurul meu se făcea doar la filtru (la muncă) și la ibric (acasă la părinți). 
După o excursie la Roma (de unde mi-am luat și MokaPot-ul), unde am baut doar espresso, a început să îmi placă foarte mult. Știu că uneori e blamată cafeaua italiană, dar pentru mine a fost 'life changer'. 
Apoi am căutat să beau doar cafea de specialitate sau origine și din fericire s-au înmulțit locurile unde se poate bea un espresso bun.
După negocieri cu soția (ea nefiind băutoare de cafea) și multă documentare...am achiziționat PL41TEM și PL43MMI. Mulțumesc pentru reduceri.
Încă nu sunt 100% mulțumit de rezultat, dar gustul e wow... Experimentez pe zi ce trece și mai am o grămadă de învățat.
PL41TEM / PL43MMI / Tamper metalic Motta 57cm / Nivelator Lelit / sita Ascaso 14-20gr
Bialetti Moka 
 
Reply
#2
Esti pe drumul ce bun. Tine-o tot asa!
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#3
Din pacate rasnita e veriga slaba in lantul tau, si din pacate fara o rasnita buna nu o sa ai niciodată o cafea buna...
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]

 
 
Reply
#4
(26-05-2020, 13:23)orwo Wrote: ...nu o sa ai niciodată o cafea buna...

Nu era mai simplu sa-i spui omului cateva cuvinte de incurajare daca tot ai depus efort sa scrii postul asta ? E la inceput de drum, abia acum descopera espresso, vrei sa sara direct la ek43 ? Eterna boala a romanilor, sa-ti spuna ei ca nu faci bine...

@Costin91 Si eu am inceput cu acelasi setup, m-a ajutat sa invat si sa descopar cafeaua de specialitate. Cu putina atentie si mult exercitiu o sa fii in stare sa scoti cafele mai mult decat decente cu ce ai acum. Citeste pe forum, intreaba, cauta cafele bune, experimenteaza, si rezultatele or sa apara negresit.
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#5
Eu am inceput cu delonghi la 300 de ron si cafea gata macinata. Chiar si asa, din multe shot-uri am reusit sa scot cateva care m-au adus pe drumul asta Smile)
Continua...esti unde trebuie sa fii!
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc
 
Reply
#6
Eu zic ca ai negociat destul de bine cu sotia Smile! Nu-ti fa griji deocamdata pt echipament. Importante acum este sa exersezi, sa experimentezi... cam ce a spus @bemihai
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#7
Ideea e ca a dat niște  bani aiurea.... S - a luat dupa unul si altul care la fel ca el.... Colegul nostru a luat o decizie nu prea buna... Care e problema? Bv ai luat cea mai tare rasnita!
Nu spuneți toti ca rasnita si apoi aparatul? Daca tineati cu el.. 
Scapa de rasnita aia cat poti de repede si ia altceva, kinu, ceva cu cutite mai mari sh... Sunt variante
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]

 
 
Reply
#8
Orwo cred ca exagerezi putin, cu scuzele de riguare. Tu nu observi caci colegul in cauza are 2 post-uri ,deci e posibil sa nu fi cerut aici parerea pentru achizitie astfel incat sa ia o decizie destul de buna? Ideea principala este sa incurajam un coleg nou indiferent de setup-ul care il are, in plus este foarte posibil ca omul sa vina de la cafea de automat si acest setup sa fie suficient momentan pentru el. Extractii reusite!
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
#9
Mulțumesc tuturor pentru mesaje.

O să o iau treptat cu upgrade-urile, nu am vrut să investesc foarte mult la început.
Râșnița asta se încadrează perfect ca dimensiune, în bucătărie, în locul unde am vrut să o pun și am profitat de pachetul de reducere. Știu dezavantajele ei de pe topicul propriu, cel mai mult mă enervează zgomotul, dar în rest este ok pentru mine momentan.

Cafea am luat doar de la Claro până acum, urmează Guido după ce o termin.
Ieri mi-a venit si sita Ascaso.

Mulțumesc  Smile
PL41TEM / PL43MMI / Tamper metalic Motta 57cm / Nivelator Lelit / sita Ascaso 14-20gr
Bialetti Moka 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)