Welcome Back Log In Create Account

Salut!

Salutare esspresomani,

Ma numesc Bogdan si sunt din Bucuresti - pasionat de (baut)cafea dintotdeauna - sunt student la medicina in an terminal si desi am rezidentiatul pe cap am hotarat ca e vremea sa trec la fapte si anume la preparare espresso acasa.

Decizia am luat-o ca urmare a participarii la un workshop gratuit organizat de Guido, unde am aflat o multime de lucruri noi/interesante si mai cu seama am realizat ca defapt nu stiam mare lucru despre cafea in general.

Zis si facut, de black friday am achizitionat un espressor Lelit PL41LEM. Acum incepe partea "trista", la momentul respectiv nu aveam fonduri si pentru o rasnita astfel incat am folosit mereu cafea de la Guido rasnita in shop.

Rezultatele sunt destul de bune, peste ceea ce gasesc in oras in materie de espresso/cappuccino (mai putin desigur cafenelele de specialitate) insa imi propun cat de curand sa cumpar si o rasnita. Banuiesc ca o sa faca o diferenta considerabila cafeaua proaspat rasnita.

Acum in bugetul meu de pana in 1000lei si dupa citit pe forum ma incadrez pentru: Gaggia MDF, Ascaso i-mini sau i-steel si Lelit Pl043mmi. Am vazut ca i-steel ar avea cutite plate mai mari, merita diferenta de pret? Am tot citit review-uri si nu pot spune ca reusesc sa ma indrept spre una anume. Sfaturi/sugestii?

Acestea fiind spuse nu imi ramane decat sa atasez o poza cu echipamentul Smile

O seara buna!
[Image: ZyjHq5q.jpg]

Reply
Kinu m47.. evita electricele entry lvl.. o sa ai numai probleme cu ele

Si inca ceva.. nu mai arunca banii pe cafe rasnita in shop.. pierdere de resurse si timp.. mai bine mai rezista pana faci rost de rasnita
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
Salut. Pe lângă o cafea proaspăt si corect prajita, următoarea piesa in ecuatia obtinerii unui espresso, e rasnita. Fara aceasta foarte importanta piesa, nu putem vorbi despre nimic.
Dintre cele enumerate de tine, eu detin una. O deschizatoare de drumuri la început dar limitata dupa o perioada. Timpul iti va demonstra, daca vei cauta si intelege corect ceea trebuie facut, ca fara o rasnita capabila va fi tot mai greu sa atingi, nu neparat perfectiunea unui espresso, ci simpla lui extractie. Nu vei avea o constanta in rasnire, nu vei avea rezultate similare in aceleasi conditii, nu vei avea o curgere corecta de la un shot la altul. Si aste sunt doar o parte dintre problemele de început. Gustul va fi ok o perioada, dar in scurt timp vei cauta altceva. De ce iti spun asta ? Am fost de multe ori constrâns si eu la rândul meu din acest motiv, desi îmi doream mai mult. De aceea iti spun, fara menajamente, ca functie de ce rasnita iti vei lua, espressoul tau nu va putea depasi nivelul rasnitei, indiferent ce vei face.
Asadar, eu vreau doar sa-ti spun ca si o varianta SH dar cu alte calitati fata de cele enumerate, iti va putea oferi ceea ce cauti pe acest forum: Începutul unui drum in căutarea cu adevarat a espressoului perfect.
Dupa alegerea rasnitei mai sunt multe lucruri de facut pentru o extractie corecta si delicioasa, dar fara o rasnita capabila espresso, totul e in zadar.
Eu nu iti voi recomanda vreo rasnita, fie noua fie SH, ci am vrut doar sa-ti spun ca fara ea nu se poate obtine espresso.
E bine ca te-ai gândit sa cumperi una, depinde de tine daca crezi ca vrei mai mult de la un espresso.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Din moment ce situatia cu Kinu e usor neclara, te-ai putea orienta spre Eureka Mignon. E cam cea mai ok alegere in zona asta de pret. Vorbeste cu @MyR si poate obtii o reducere suplimentara de la barshaker.

Nici Bezzera BB005 nu e o optiune rea daca o poti gasi mai aproape de 1000 de lei.

Reply
cumpăra cu 3-4 sute lei SH de pe olx, mai dai cca. 100 lei pe cuțite noi 10 lei pe condensator si ai râșniță buna.
https://www.olx.ro/oferta/rasnita-de-caf...0d284c1fc0
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.  

Reply
Vezi la cineva in semnatura rasnite Cunill?

O rasnita cu dozator nu e o idee grozava pentru acasa la un regim de 2-3 espresso pe zi.

Reply
Multumesc pentru sugestii in primul rand.
M-am gandit si eu la Kinu, si am vazut ca are multe review-uri pozitive, dar nu stiu cand va fi disponibila..o sa mai astept oricum sa vad daca sunt vesti, dar sper sa nu ramana pretul de 300euro.
Rasnitele entry-level au probleme din punct de vedere mecanic/functional sau mai degraba la calitatea cafelei rasnite, consistenta etc?

Reply
(22-01-2018, 12:33)dev Wrote: Vezi la cineva in semnatura rasnite Cunill?

O rasnita cu dozator nu e o idee grozava pentru acasa la un regim de 2-3 espresso pe zi.

Ai fi surprins de cata lume foloseste doser acasa chiar pentru 1-2 cafele pe zi. Distribuie bine in portafiltru sparge bulgarasii de pe urma rasnirii, faci mai putina mizerie, single dose mai facil etc. E o solutie de luat in calcul mai ales ca nu trebuie bricolata palnie sau facute diferite artificii.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Cum e mai facil single dose cu dozator cand ai mai multe locuri unde poate ramane cafea blocata? Nu mai zic de risipa. 

Foloseste rasnita cu dozator cine nu are altceva.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)