Salut,
Acum cateva saptamani, satul fiind de cafeaua proasta pe care o facea espressorul meu Philips Poemia combinat cu rasnita manuala Hario Skerton (nu cred ca rasnita era problema), m-am decis sa-mi cumpar o combinatie mai buna. Dupa ce am studiat vreo cateva zile, m-am hotarat sa scap de obsesie definitiv si sa cumpar un Nuova Simonelli Oscar (cu toate modificarile - valva de ajustare a presiunii (OPV), jiglere de la NS Musica, presostat Sirai) si o rasnita Nuova Simonelli Grinta, de la un site cunoscut in Italia care (cred eu) are cele mai bune preturi pentru marca asta si efectueaza si modificarile respective.
Espressorul functioneaza perfect si fara probleme, insa am realizat ca nu e suficient un espressor bun si o rasnita decenta pentru o cafea foarte buna. Cafeaua in sine conteaza si ea foarte mult.
Odata cu espressorul am primit si 2 pungi de cafea marca "Trinci", una era un blend clasic de espresso, iar alta era Guatemala Huehuetenango.
Cafeaua din blendul clasic a iesit foarte foarte buna. Insa cea Guatemala este acra, nu cum ma asteptam.
Am cumparat apoi 3 pungi de 250g de Lavazza Espresso, destul de veche cafeaua, peste 1 an si 6 luni vechime - am realizat asta tarziu. Espresso-ul a iesit oarecum acceptabil, in nici un caz foarte bun, era destul de acru, curgerea nu era cremoasa ci era foarte imprastiata. Am ramas dezamagit.
Apoi am comandat cafea de la Sarkis Cafe, de 3 tipuri: Chocolat, Sweet si Sarkis. Din cea "chocolat" a iesit un espresso foarte bun, din cea "sweet" la fel de bun, insa din cea Sarkis a iesit un espresso neobisnuit, destul de acru, dar acest acru era un gust fructat, nu era un acru oarecare. Pana acum favoritul meu e blendul "chocolat".
Scopul meu este sa gasesc o cafea si o combinatie de setari cu care sa fac un espresso care sa fie cat mai putin amar si acru dar in acelasi timp sa contina o cantitate suficienta de cofeina, deoarece eu beau cafeaua in special pentru concentrare si energie.
Cam asta e pe scurt prezentarea mea. Orice sfaturi sunt binevenite :)
Catalin
Acum cateva saptamani, satul fiind de cafeaua proasta pe care o facea espressorul meu Philips Poemia combinat cu rasnita manuala Hario Skerton (nu cred ca rasnita era problema), m-am decis sa-mi cumpar o combinatie mai buna. Dupa ce am studiat vreo cateva zile, m-am hotarat sa scap de obsesie definitiv si sa cumpar un Nuova Simonelli Oscar (cu toate modificarile - valva de ajustare a presiunii (OPV), jiglere de la NS Musica, presostat Sirai) si o rasnita Nuova Simonelli Grinta, de la un site cunoscut in Italia care (cred eu) are cele mai bune preturi pentru marca asta si efectueaza si modificarile respective.
Espressorul functioneaza perfect si fara probleme, insa am realizat ca nu e suficient un espressor bun si o rasnita decenta pentru o cafea foarte buna. Cafeaua in sine conteaza si ea foarte mult.
Odata cu espressorul am primit si 2 pungi de cafea marca "Trinci", una era un blend clasic de espresso, iar alta era Guatemala Huehuetenango.
Cafeaua din blendul clasic a iesit foarte foarte buna. Insa cea Guatemala este acra, nu cum ma asteptam.
Am cumparat apoi 3 pungi de 250g de Lavazza Espresso, destul de veche cafeaua, peste 1 an si 6 luni vechime - am realizat asta tarziu. Espresso-ul a iesit oarecum acceptabil, in nici un caz foarte bun, era destul de acru, curgerea nu era cremoasa ci era foarte imprastiata. Am ramas dezamagit.
Apoi am comandat cafea de la Sarkis Cafe, de 3 tipuri: Chocolat, Sweet si Sarkis. Din cea "chocolat" a iesit un espresso foarte bun, din cea "sweet" la fel de bun, insa din cea Sarkis a iesit un espresso neobisnuit, destul de acru, dar acest acru era un gust fructat, nu era un acru oarecare. Pana acum favoritul meu e blendul "chocolat".
Scopul meu este sa gasesc o cafea si o combinatie de setari cu care sa fac un espresso care sa fie cat mai putin amar si acru dar in acelasi timp sa contina o cantitate suficienta de cofeina, deoarece eu beau cafeaua in special pentru concentrare si energie.
Cam asta e pe scurt prezentarea mea. Orice sfaturi sunt binevenite :)
Catalin
Nuova Simonelli Oscar OPV, Nuova Simonelli Grinta