Hello There, Guest! Login Register


Saeco Armonia

#1
Buna ziua tuturor. Am si eu o problema cu acest espresor si m-ar interesa ceva pareri. Problema este ca atunci cand incalzeste apa se aude cum fierbe si face presiune mare in boiler. Treaba este ca picura pe la dus si pe la valva opv surplusul de apa si boilerul cred ca ramane fara apa la un moment dat pentru ca scoate abur pe la dus. este normal sa faca asa? Mentionez ca am modificat si presiunea prin masurarea ei la teava de abur si reglare din valva de presiune (este identica cu cea de la gagga evolution). Inainte de a modifica presiunea valva de presiune era blocata si espresorul functiona cu presiunea maxima dezvoltata de pompa dar nu facea in acest fel. Se auzea ca fierbe apa, dadea apa pe la dus dar nu o fiebea in asa fel ca sa iasa aburi si sa ramana boilerul fara apa.
 
Reply
#2
in mod normal dupa modificarea presiunii n-ar trebui sa aiba o asemenea comportare si n-ar trebui sa scape apa pe la dus. la mine la gaggia scapa apa pe la dus cand intra calcar la supapa ce opreste apa cand nu merge pompa. ca sa o curat trbuia sa scot surubelul care tine sita dusului (la mine era un surub in cruce si trebuia o surubelnita scurta), apoi aveam o piesa de alama care se desfacea cu o surubelnita dreapta mare si iesea afara cu un arculet si o piesa de cauciuc. asta era la mine supapa care impiedica sa curga apa din boiler cand nu functiona pompa. curatam cauciucul ala si dadeam drumu la pompa sa curga apa si sa spele eventuale bucatele de calcar desprinse din boiler si apoi montam totul la loc. treaba asta trebuia facuta dupa o decalcifiere ca dealtfel la scurt timp se desprindeau alte bucatele de calcar si reaparea problema.

zgomotele de firbere pot sa fie de la faptul ca are calcar si de la faptul ca nu tine apa in boiler.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#3
Verifica si termostatul de cafea (cel care se deschide la 106 gr.C). S-ar putea sa fi ramas contactele lipite si sa nu mai intrerupa. In cazul acesta aparatul functioneaza in regim de producere aburi. O alta cauza ar putea fi niste legaturi electrice incorecte.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#4
Multumesc pentru pareri. Da asa este , senzorul este dus si ramane blocat. Am reusit sa-l deblochez si acum nu mai clupeaza deloc.Acum nu stiu unde as putea gasi un astfel de senzor. Treaba este ca amandoua au aceelas cod dar deschid la temperaturi diferite.Senzorul este KLIXON US.PAT.4349806 si mai are 63(6).
 
Reply
#5
(16-01-2013, 23:01)C O S T I Wrote: Acum nu stiu unde as putea gasi un astfel de senzor. Senzorul este KLIXON US.PAT.4349806 si mai are 63(6).

http://www.discount-merchant.com/TOSHIBA...212194.htm - alt producator, dar cred ca e acelasi lucru.
Dar cred ca e mai bine sa intrebi AICI
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#6
Multumesc, dar nu am rezistat sa nu desfac senzorul ala si pana la urma am reusit sa-l repar. Am umblat si la supapa care impiedica sa curga apa din boiler si acum totul se prezinta mult mai bine si surplusul de presiune care mai exista il da doar prin supapa opv dar nu mai ramane boilerul fara apa.
 
Reply
#7
felicitari.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)