Espressoman infocat
Bucuresti
Am pus cum s-a recomandat. Până a umezit pucul in întregime. O operațiune care seamănă cu întinderea aluatului pentru clătită în tavă.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
espressoman amator
TIMISOARA
Putina, foarte putina, cât să acopere pucul deasupra, eu știu, de ordinul 1-2ml
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
espresso aficionado
de peste Prut
mm, fierbine sau rece? intreb serios.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Bucuresti
Direct din grup am pus eu.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Prăjitor de cafea
Timisoara
(10-11-2016, 17:14)maki Wrote: mm, fierbine sau rece? intreb serios.
Mai bine fierbinte. Scote un flush in latiera si pune peste puc.
Proces sm aflat de la Gaggia forum. :)
espresso aficionado
de peste Prut
mersi de raspuns, incerc cum vad ca intampin probleme!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
espressoman amator
TIMISOARA
Eu nu am pus calda....... Am sa încerc sa vad dacă e cumva vreo diferența notabilă, oricum e o rezolvare foarte ușoară și cu un efect benefic asupra extracției
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
espressoman amator
TIMISOARA
concluzie:
am plecat de la setarea rasnitei 1 si am ajuns la 1.5 ,de la 18.5g la 20 g ,am facut preinfuzie cu apa rece iar azi cu apa calda dar am pus apa putin mai multa pana a inceput sa se vada pe sita , am obtinut cea mai buna extractie pana acum din kochere, foarte corpolenta ,obraznic de corpolenta,s-a atenuat-(contrar tuturor zicerilor ca daca e mai gros rasnita creste aciditatea)-in bine aciditatea ,s-a echilibrat gustul intre acid si bitter,ce mai foarte tare!!!
Espressoman infocat
Bucuresti
Am verificat si eu cu mai multă apă. Iese superb. Din păcate nu pot mari cantitatea de cafea. Deja la 18 grame pucul imi atinge dușul si când scot portafiltu îmi rămâne lipit.
espresso aficionado
de peste Prut
astept un video de la inceput la capat. ideal versus "fara apa".
espressoman amator
TIMISOARA
fara apa trebuie sa duc rasnita inapoi caci mai mult ca sigur la setarea de acum imi face praf bucataria de la channeling,uite imi fac o cafa acum ca merg la lucru dar nu bag mana in foc ptr calitatea videoului
espresso aficionado
de peste Prut
asteptam (cel putin eu) videoul.
espressoman amator
TIMISOARA
Pana apare video încearcă să faci și tu