Hello There, Guest! Login Register

Recomandare rasnita

Salut! Dupa destul de multi ani si cafele facute rasnita mea MAHLKONIG Vario m-a parasit. Doresc sa o inlocuiesc cu ceva apropiat ca si calitate si capabilitati. Bugetul ar fi undeva la 3-4000 ron, dar nu tin neaparat sa ii dau pe toti. 
Ca si utilizare fac undeva la 2-4 cafele pe zi, iar espressorul folosit este un Lelit PL41TEM.
Multumesc!

Reply
Vad ca foarte multa lume recomanda DF64. Cum ar fi in comparatie cu Vario? Ce varianta de DF64 recomandati ?

Reply
Sunt la inceput de drum si poate gresesc ,totusi,eu am imperecheat Lelit PL41TEM cu Eureka Specialita si sunt f multumit.Avand un buget mai bun poate aruncati o privire si la noua Libra.

Reply
DF64 VS cu turatie variabila a motorului ar trebui sa fie bestbuy pe zona de pret vizata de tine (e 2990 momentan). 
Cei de la Kinu au avut candva un prototip cu variator de turatie si simteai cum ai alt gust in ceasca pentru aceeasi cafea de la o turatie la alta. Din pacate proiectul a ramas in aer.
De asemenea mai sunt colegi pe forum care au facut aceasta modificare de turatie cu multi ani in urma in regim DIY, cel mai bun exemplu fiind nickso in 2018, constatand diferente clare de gust.
Pentru review-uri legate de efectul schimbarii de turatie se pot cerceta opiniile de pe forumurile din afara pentru Lagom P64 - OPTION-O.

Vario a fost buna pentru vremea ei (acum aprox. 10 ani), perioada cand nu prea gaseai rasnite casnice mici si cochete cum sunt din belsug acum, iar solutia pentru un gust mai bun era gasirea unei Mazzer de bar pe care sa o modifici cumva sa nu aiba cos de boabe si sa ii cureti cu pensula retentia. Erai recompensat cu un gust foarte ok dar nu toata lumea avea chef de asta, mai ales cineva la inceput de drum. Apoi Vario s-a dovedit a avea probleme de fiabilitate datorita multiplelor piese din plastic din interior, cu toate ca atunci cand mergea ok scotea un gust apreciat de multi, poate si datorita cutitelor suflate ceramic si a profilului lor de taiere. Facand acest loc in piata pe segmentul de rasnite cu retentie spre zero si cool ca design, a aparut Baratza Sette, care tot cu piese din plastic, tot cu multiple intrari in service, a avansat in tehnica de constructie si a adus mai multa simplitate in utilizare.

In ultimii 3-4 ani se remarca o serie de modele produse in China, fabricanti de care radeam in trecut (si pe linie de espressoare o facem in continuare), dar care pe rasnite au reusit impreuna cu anumiti oameni smart din Europa sau din alte parti sa scoata modele care au lasat fabricantii consacrati in offside, accesibilizand enorm cutitele profesionale de la 64 in sus si oferind compatibilitate cu SSP-urile, cei mai tari rectificatori de cutite din lume sa zicem asa. Astfel ca azi, la bugete peste 400E, e foarte greu de justificat sa mai cumperi o rasnita care foloseste cutite plate mai mici de 64mm. Undeva prin toamna veti vedea si Timemore-ul 064s, deci tot pe 64mm alaturi de cel 078S (pe 78mm), iarasi cateva exemple de rasnite extrem de reusite fabricate in China, care alaturi de DF64 V S cred ca vor domina piata mondiala pe segmentul de 6-700E.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Mi-a recomandat cineva sa ma uit si la Niche Zero si sa o iau in calcul. Uitandu-ma la review-uri si diferente intre ea si DF64, pare sa fie peste din destul de multe puncte de vedere. Totusi incerc sa iau in calcul si disponibilitatea si usurinta achizitiei.

Reply
E o varianta de asemenea, dar depinde ce tip de cutite iti doresti si daca vrei pe viitor sa faci upgrade acestor cutite, fara a face upgrade rasnitei cu totul.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Eu in continuare sper ca nu o sa devina ceva in care o sa ajung sa bag din ce in ce mai multi bani, dar asa am spus si cand am inceput sa beau initial cafea Smile)
Vad diversi care se plang de motorul lui DF64V cum ca s-ar bloca la rece si ture putine. Nu stiu ce anume ar putea spune despre fiabilitatea lui in timp. Este drept ca depinde si de cafeaua pe care o folosesti, precum si de gradul de prajire. Nu vreau sa fiu eu "Gica Contra", dar am prostul obicei de a incerca sa fac cea mai buna alegere cand vine vorba de calitate/pret. Din ce citesc, nu exista, cel putin in marja asta de pret, o rasnita bullet proof fara minusuri, ceea ce nu ma ajuta in a alege.

Reply
(25-07-2023, 09:57)hitmandmc Wrote: Totusi incerc sa iau in calcul si disponibilitatea si usurinta achizitiei.

IMHO, acestea ar trebui sa fie ultimele criterii pentru alegerea rasnitei.

Usurinta folosirii si calitatea macinaturii mi se par prioritare. Degeaba macina Mythos impecabil, daca e nevoie de o coloana de boabe de cel putin 500 de grame, ideal 1 kg, in hopper, pentru a genera acele rezultate.

Aici un coleg de forum a pus un test, in caz ca ti se pare de ajutor: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid190255
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
Dupa lungi review-uri vazute si citite, am dat comanda de Niche Zero din UK. Multumesc frumos pentru sfaturi si implicare.

Reply
Se pare ca mai am de asteptat. Coletul este in vama de o saptamana si nu pare sa se miste de acolo. Din ce am inteles de la DHL, cei de la vama nu fac fata numarului mare de colete.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)